2009-12-10

Kommentera mera!

Ulrika Good vill dra igång en kampanj så vi ska kommentera mera!

Jag citerar:
"Kan vi därför inte komma överens om att vi bättrar oss (jag är usel själv) och skriver en kommentar lite oftare när vi reagerar på något som vi läser?
Om så än bara "Haha", "Knappast!" eller "Väl rutet", simpel respons är bättre än ingen alls. Mitt förslag är därför att vi skriver minst två kommentarer om dagen from now on.
En liten kampanj för att hålla modet och orken uppe på våra favoritbloggare, helt enkelt. Hur låter det? Kommentera gärna."

Jag håller med! Jag ska också bättra mig, för jag vet att jag är en riktig sopa på att kommentera, ibland beror det på ren lathet men oftare beror det tyvärr på att jag inte tycker att jag har något kvickt, intelligent eller käckt och skojigt att tillföra kommentarerna och därför låter bli.

Jag läser de andra kommentarerna och tycker att de "pratar över huvudet på mig", jag känner mig dum för jag inte riktigt begriper alla skämt, eller hänvisningar till böcker jag inte läst eller människor jag aldrig hört talas om. Så bättre att vara tyst och smita därifrån än att skriva något och bevisa att jag inget förstår?!

Varför är det så egentligen? Varför har jag såna krav på mig själv att vara så intelligent och kvick när jag inte har det på de som kommenterar hos mig?

Nej, nu ska det bli slut på sånt! Jag ska inte vara rädd för att kommentera mer.
Fler kommentarer åt alla!

22 kommentarer:

Sporty Spice sa...

"Haha! Knappast. Väl rutet!".

Sååå ... mitt dagliga kommentarsbidrag. Håller med dig helt, jag gör ofta samma sak. Läser men komenterar sällan. Jag ska skärpa mig!

S w e F l o sa...

Jag känner mig riktigt skamsen, för jag måste vara en av de värsta när det gäller att INTE kommentera, vare sig hos andra eller som svar på min egen blogg! Men se, ett litet steg på vägen!

Fundersam Cecilia sa...

Jag känner mig jätte skamsen för att jag är fruktansvärt dålig på att kommentera och för att jag inte är på blogghumör över huvud taget.
Jag tänker bara att jag kommer tillbaka sen och kommenterar....men det blir aldrig så.

Victoria sa...

Sporty: Vi kan skärpa oss tillsammans! :o)

SweFlo: Man ska inte skämmas! Man gör så gott man kan efter egen förmåga. Och nu kommenterade du ju! Grattis! ;o)

Fundersam Cecilia: Säger som till SweFLo: INTE skämmas!! Jag gör också sådär: ränker att jag kommer tillbaka och kommenterar sen, det är ju så många olästa bloggar kvar! Och så glömmer jag såklart. Men vi får hjälpas åt och påminna varandra. Och du: den dagen det blir jobbigt eller ångestladdat att blogga: då slutar vi! Det ska vara kul!

Kerstin sa...

Jag tar åt mig. De som är inne och kommenterar hos mig, hos dom kommenterar jag. Men bloggar som jag läser, som din t ex är jag jättedålig på att kommentera hos. Så jag lovar att bli bättre. :)
Ha en fin dag.

Saltistjejen sa...

Men du! Med tanke på vad JAG ofta brukar skriva i mina kommentarer kan jag iten förstå att du känner krav att vara kvick, rolig eller intelligent!!! :-)
hahaha!
Jag kommenterar inte alltid men försöker göra det ofta. Ibland räcker dock itne tiden till.
Kram!!

Dosiss sa...

Jag kommenterar sâ mycket jag bara kan men det tar ju tiiiid och den har jag inte i överskott. Sâ oftast sitter jag och fnissar instämmande och svarar i tanken.

KARLAVAGNEN sa...

Nä, var för 17 inte rädd för att kommentera. I synnerhet inte om det är något som väcker en åsikt, fundering eller känsla hos dig!

Karin sa...

Jag tycker alltid att jag borde komma på något fyndigt när jag ska kommentera även om ett "hahaha!" skulle vara tillräckligt tydligt. Men jag orkar så sällan komma på något fyndigt...

Marianne sa...

Men hallå, stopp där! Du är väl verkligen både intelligent och kvick, både i dina inlägg och dina kommentarer! Nä, vet du vad, så där får du inte känna! Men självklart kan man inte allt här i världen, självklart kan man inte ha funderat igenom och ha klara ståndpunkter i alla miljontals olika ämnen som finns att prata om. Ibland väcks tankar av något som någon skriver, men man behöver en stund på sig - kanske flera månader - för att fundera på den, känna igenom osv. Då kan man inte ha fyndiga och kloka kommentarer. Ibland är man för trött för att komma med någonting vettigt, man har inte tid att utveckla i skrift även om man tycker någonting och är engagerad i frågan.

Men då brukar jag skriva ungefär det. Som du skrev här i inlägget, det kan räcka med att skriva någonting väldigt enkelt och kort, bara visa att man har varit där och skicka en hälsning. För visst blir det SÅ mycket roligare att blogga om man känner och märker att någon läser.

Det viktigaste här är ändå att du får verkligen inte sitta där och känna dig dum, för det är det sista du är! Så det så!

KRAM!

Det viktigaste

Desiree sa...

Intelligent och kvick behöver man ju verkligen inte vara för att kommentera. Jag kommenterar så mycket jag bara hinner. Det tar som sagt en hel del tid. Ibland har man mer tid och ibland mindre. Sen behöver man ju inte alltid kommentera allt för ibland kanske man känner att man inte har något att säga.

Anna, Fair and True sa...

Jag känner snarare att jag kommenterar för mycket och/eller för långt så jag ska nog vara tyst nu! ;)

Jenny sa...

Håller med dig, för jag är jättedålig på att kommentera, men blir alltid jätteglad när jag själv får kommentarer. Så, bättre sent än aldrig! Kram!1

mallan sa...

Så bra!

Ulrika Good sa...

Det är ju väldigt kontraproduktivt om alla sitter och har prestationsångest istället för att kommentera. Och på kuppen tröttnar den stackars bloggaren på grund av brist på respons och tror att ingen bryr sig. :)
Tack för att du hänger på!

anna of sweden sa...

Och jag håller med. Kommentarerna är viktiga för att blogginspirationen ska finnas där.

Mer kommentarer åt folket alltså!

Freedomtravel sa...

Ok, en enkel liten kommentar; håller med dig!

Annika sa...

Hey, rätt talat!!! BRA!!
Kommentera MERA, håller med!
Man undrar ju vilja alla ÄR som läser!
Nej, känn inte som som du känner, Vic!! Aldrig får du känna så! LOVA!!
OCH, faktum är att utan kommentare blir det ingen blogg. Easy as that!!
Så absolut: KOMMENTERA MERA. ALLA!!!!!
Stor kram till dig!!

josefina sa...

låter kanon

Petra H sa...

Ha ha, men inte behöver man väl komma med något jättesmart som kommentar?? Sådan prestationsångest har inte jag ;-) Tack för kommentaren på min blogg förresten, det var ett tag sedan :D Visste inte ens om du läste min blogg!?
Kram!

Victoria sa...

Kerstin: Man gör så gott man kan med kommentarerna, ibland hinns det bara inte med. Vi får hjälpas åt! :o)

Saltis: Haha! Jag blir glad för alla kommentarer, kvicka som okvicka! ;o)

Dossis: Så gör jag också ofta, håller med och tänker "bra skrivet!". Jag skriver det inte alltid, men ska bättra mig på det.

Karlavagnen: Absolut!

Karin: Jag tycker vi bestämmer att det inte behöver vara fyndigt när vi kommenterar! Så! Nu har vi bestämt det.

Marianne: Du har alldeles rätt att man kan inte vara expert på allt - även om man skulle vilja vara det. Det är nog tävlingsinstinkten i mig som ställer till det... Men det ska bli slut på det nu. Kram!

Desiree: Alldeles riktigt, man gör så gott man hinner och kan - och ibland har man inget att tillägga och det får vara bra så också.

Anna, Fair and True: Haha, man kan väl inte kommentera FÖR mycket!? Jo, eller det kanske man kan... Fast du har långt dit, vännen!

Jenny: Det är tanken som räknas! Kram!

Mallan: Eller hur!? :o)

Ulrika: Jag tänker ibland att det är bättre med en väl formulerad kommentar än tio korta tramskommentarer, men man kanske ska kunna kunna fixa både och?!

Anna of Sweden: Absolut! Mer kommentare åt folket!

Freedomtravel: Jättebra!!

Annika: Precis, man vill veta vilka ni därute är, som är härinne och läser! Det behöver inte vara skoj och klokt, bara ett litet "hej" räcker ju! Kram!

Josefina: Kanon var ordet, sa Bull. :o)

Petra H: Haha, jag är ju inne på din blogg vareviga dag och läser! Fast jag har varit otroligt dålig på att kommentera, så jag har nog varit lite "hemlig"... :o)

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.