2010-02-21

Tveksam misse

Vi har på prov bytt innehåll i en av våra kattlådor, till ett trevligare alternativ än kattsand, nämligen "Pine". Det är vad jag förstår typ pressade sågspån som ser ut som små pellets, eller vad man nu kan kalla de små korvarna.

Pine är inte så dammigt som kattsand och luktar inte sådär konstigt heller. Pine doftar sågspån! Problemet är bara att Neo inte alls förstår hur fint och bra det är med Pine i kattlådan, även om han hade det i sin låda innan han kom till oss.

För ett par dagar sedan ville han inte ens närma sig lådan. Nu har han kommit så långt att han petar ur en liten "Pinekorv" och jagar den runt hela badkaret.

Nästa år vid det här laget kanske han har fattat galoppen.
Tur att vi har två lådor så han kan gå på den när det krisar.

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hm, vi har kristaller. Bra tycker jag för de dammar otroligt lite. MEn nackdelen är att Tazo den busen älskar att leka med kristallerna så vi har insett att han ofta drar ut de på golvet för den här saken!

Sporty Spice sa...

Testa att succesivt blanda i den nya sorten i den gamla. Då brukar det gå finfint. Även jag har kristaller, hatar damm-sand. Jag ska nog återuppta toa-träningen snart igen, nu när Selma är lite större. Tänk vilken dröm att få slippa sand all together!

Victoria sa...

Saltis: Kristaller, det har jag inte sett! Vad är det för märke?

Sporty: Jag hällde på sand ovanpå pelletsarna i går eftermiddag och det verkar som om han blev mer vänligt inställd till lådan.
Tränar du dina missar att gå på toa?? Hur fungerar det?

Marianne sa...

Hu ja, den hemska dammsanden. Men våra bara vägrar kristaller och allt annat. Det ska vara sand, och inte vilken sand som helst, det ska var den som dammar mest ... Nå, det är också den som klumpar bäst, så någonting bra är det ju med den.

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Med nya katten så kanske Neo vänjer sig snart! "Min låda" liksom!