2010-05-27

Tvärstopp

Jag säger bara till er alla som kan bajsa utan att skrika och svettas som en gris utan att det kommer nåt: Lyllos er!

Någon som har ett idiotsäkert tips för att bli av med skiten?

PS. Elias tyckte att jag fått ett jättelitet huvud.... ;o) Det var hans sätt att se att jag nästan inte har något hår kvar.


- Direkt från Victorias iPhone

Location:Finamore Cir,Lake Worth,USA

25 kommentarer:

Lotta K sa...

Magnesiumtabletter!

Underbar kommentar om ditt huvud, det gäller ju att fokusera på det väsentliga!

Marianne sa...

Katrinplommon, fikon.

Men jag ska tänka mer, är nyvaken just nu. Hemskt när det är så där.

Kanske smörja lite där nere med en olja.

Jag ska ringa min Trevliga f.d. Granne också och höra med henne, hon är syrra och jobbar med patienter som du, hon kanske vet ett bra trick.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Oh neeeej! Jag råkar faktistk VETA hur det är. Råkade ut för exakt samma sak efte mitt kejsarsnitt och de jädrans värktabletterna jag åt efteråt. Att ha varit mer eller mindre sängliggande i ett par dygn samt äta tabletter vars ena biverkning är förstoppning var INGEN bra kombo!! Jag har ett hemskt minne av när jag faktiskt rent ut sagt fick panik på toan! Jag började gråta och ja det kändes fånigt nog som om jag skulle dö. Självklart fattade jag att jag inte skulle det, men känslan var hems! Fruktansvärd! Att vara sjukligt förstoppad är verkligen en mardröm. Det enda tips jag har som kan hjälpa (men det kan ta lite tid ändå) är attt försöka röra på sig så mycket man kan. När man är stilla så är tarmarna mer stilla också vilket ökar risken för förstoppning, även vanlig sådan. Jag petade även i mig en massa linfrön vilket ska vara bra mot förstoppning. åt med på min yoghurt ihop med flingorna och bären varje morgon. Sedan säger vissa att man kan hälla i sig lite matolja också. Att det liksom ska "smörja" från insidan. men det vet jag inte om det stämmer. Det låter ju bra, så det kasnke kan vara värt. Men det är nog smart att ha oljan i ngt som smakar okej. typ en sallad med en dressing baserad på olja o vinäger kanske??? Mycket vätska är bra. Drick drick drick! Helst vatten då! Den gamla klassikern katrinplommon är också en hit! Fungerar i stort sett alltid! prunes heter det ju här om du inte redan kände till det. tror det brukar finnas prunejuice också om man hellre vill dricka det. Finns även i puréform för barn så hittar ni det inte som vanliga katrinplommon kn ni scanna barnmatsavdelningen. Då finns de i små glasburkar eller små plastförpackningar. Sedan för mer akuta behov om det är förjävligt NU så köp lavemang på apoteket. Finns väl på alla typ CVS, Wahlgreens och Duane Reade eller andra likvärdiga drugstores. Det kommer ju iallafall hjälpa mer direkt! Jag skafade aldrig ngt sådant för min förstoppning släppte rätt snart. Tror även det finns tabletter man kan köpa som ska verka mer långsiktigt också. Typ collase eller vad de heter. Jag åt sådana också. Den första veckan efter att jag kom hem från sjukhuset. Efter min paniktoagrej.
usch FY jag hoppas verkligen att det släpper snart!
Sedan kommentaren ang ditt huvud var faktiskt fin tycker jag. De ser saker vi andra inte tänker på. Att du har litet huvud utan hår är nog sant. inte så mycket för själva storleken på huvudet, men du hade ju tjockt vackert hår vilket gör skillnad när det inte är där. Tänk om du haft tunt stripigt hår då hade huvudet haft ungefär samma storlek oavsett kalufs eller ej....!
Varma kramar!!!!!!!!

Saltistjejen sa...

Har du förresten sett bandanauppropet på Karlavagnens blogg! :-)
Jag ska haka på så snart jag kan!
kraam igen vännen!!!

mallan sa...

Aj :(

Mitt tips är "Vi-Siblin", det är ganska naturligt och fröskal. Säljs på Apoteket här. Undrar om ser finns något liknande hos er? Det var toppen! Tror du jag kan skicka eller fastnar det i tullen?

Skön kommentar från E! Barn är bäst!

Kram!

Sarah sa...

Härligt att höra dig skämta igen, syrran!
Kom pappa fram eller skall vi lägga ut en internationell efterlysning?
Kram S

josefina sa...

att vara hård i magen är ingen höjdare! :O min första tanke är laxermedel från sjukhuset förstås. men utöver det så rekommenderar jag att du slevar i dig krossad ananas! det fick jag på BB och det hjälpte verkligen.

DRICK mkt vatten - viktigt för att inte bli hård i magen.

dra/killa löst på magen i en cirkel medsols, runt hela magen. då drar du i tarmarnas riktining och det brukar aldrig slå fel: tarmrörelserna kommer igång och det börjar bubbla där inne.

vet inte hur mkt du kan röra dig/fara omkring nu, men rörelse är ju bra för att få igång magen. att bara resa sig upp och böja sig några ggr kan hjälpa.

drick, ananas och kill - kram !!!

KARLAVAGNEN sa...

Dricka mycket, röra på sig (kan vara jobbigt om man har ont eller är svag. Vill minnas att torkade aprikoser, förutom Katrinplommon har viss (överraskande) laxerande effekt.

Messmör används till små barn med förstoppning.

Viktigt att känna att man har tid att sitta på toa, att inte andra vill dit etc.

Nog skitsnack! Kommer jag på något mer så hör jag av mig! Kram!

Marianne sa...

Jag får inte tag i min granne, hon är nog på golfbanan eller liknande.

Jag tänker på att du måste bli av med den där klumpen INNAN du börjar med Vi-Siblin och liknande så att du inte har någonting som stoppar när du får mer längre upp. Sen är Vi-Siblin och linfrön etc jättebra för att undvika fler stopp i framtiden.

Jag tror olja där nere, och försöka få in lite olja innanför också, så att säga, kan hjälpa så att det glider ut bättre. Du har ju fött två fina söner, så det här ska gå det också.

Sedan finns ju också minilavemang på apoteken.

Förstår att du inte orkar röra dig så mycket just nu, försök det du orkar. Och så vätska som Saltis m.fl. skriver, det ska du försöka få i dig så mycket som möjligt hela tiden, så klart.

Hoppas det släpper!!!!

Lösa fina kramar från mig!

Babsan sa...

Barn är allt bra härliga...

Jag kör en cleanse just nu och varje morgon dricker jag en liter kroppstempererat vatten med två teskedar havssalt (ska vara salt utan tillsatt jod - Iodine)

Det rinner i princip rätt igenom tunntarmen eftersom det håller samma salthalt som kroppen... och hjälper sen till att få ut skiten ur tjocktarmen som man säger. Känns ganska skonsamt jämfört med bulkmedel och laxermedel.... har inga kramper eller nåt heller som man ibland kan få om man tar andra medel.

Kokosfett kan du ockå peta i dig en tesked på morgon och kväll.. det doftar ju gott också. Är du så där dundertorr så hjälper det absolut att få i sig olja och fett och liksom smörja det hela. Bokstavligt talat, nertill också.

Jag tror också det kan göra nytta att massera magen med lite varm massageolja, liksom följa tjocktarmens passage tvärsöver magen upptill och sen ner vid ändtarmen. Min syster som kan akupunktur och sånt har också lärt mig att massera och gnugga i tumvecket, mellan pekfingret och tummen.

Lycka till med skitgörat!

Anna, Fair and True sa...

Inga tips förutom dem du redan fått! Kan läkarna ge dig något för det?

Rolig kommentar av sonen sin!

Helena sa...

Som "långtidsbehandling" är en kiwi om dagen perfekt! Gott dessutom.

Hoppas att du får ordning på magen. En trög mage ställer verkligen till med en massa skit (i dubbel bemärkelse). Kram!

Taina sa...

Gulligt sätt att kommentera om ditt huvud.

Angående trög mage så tror jag att röra på sig är alltid bra. Om du orkar alltså. Dessutom att "massera" magen så tarmarna får lite hjälp. Dricka mycket. Sedan kan man du prova att ligga ner, ungefär som om du ligger och ber mot Mecka och ha rumpan upp i vädret. Då får tarmarna lite fritt utrymme. Du kan i den ställningen också prova gunga lite fram och tillbaka.

Hoppas det kommer att gå bra nu.

Kramar!

Malin sa...

Vad besvärligt!!! Inte alls kul!!!
Jag har inte direkt några andra tips än vad de andra kommit med. I Sverige finns det droppar man kan ta, Laxoberaldroppar. Det fick många patienter där jag jobbade och för "underhåll" så att det ska fungera bra i längden finns Laktulos. Hela linfrön är också bra som någon nämnde. Jag vet inte om du dricker mycket te, men det kan i alla fall ha en stoppande effekt, så att det ska man vara lite försiktig med.
Jag hoppas innerligt att magen rättar till sig snabbt!!
Kramar

mammigranten sa...

Miralax eller katrinplommonjuice.

Stackare, magkrångel är ju inte kul alls.
Hoppas du hittar en lösning ;)

kram

S w e F l o sa...

Jag önskar vi kunde byta lite ;-), har alltid det motsatta problemet. Finsn dock en enkel lösning, be din läkar eom sk "stool softener" Alltså inte ett laxeringsmedel som kan få magen att bli helt vild, utan ett medel som gör det mindre smärtsamt att få ut det, eftersom det är mjukare. ABsolut, fråga om det! Smärtstillande har ju denna sidoeffekt (vilket jag verkligen gillar ;-)!), och då kan en "stool softener" vara svaret. Brukar komma i små röda gelekapslar. Kram!

Anonym sa...

Kina mat, skippa riset, och kaffe.
Lycka till!

Marianne sa...

Nu har jag pratat med en expert:

Du ska ta Laxoberal droppar, den aktiva substansen är Natriumpikosulfat, det kan din man fråga efter på apoteket. Det eller motsvarande. De brukar rekommendera att man börjar med 5 droppar, men när man har fått morfin räcker inte det, utan du ska gå på ordentligt och ta 10-15 droppar per dag. Det ska du ta hela tiden du får morfin. Om du slutar med morfin men måste börja igen ska du börja ta de här dropparna igen, profylaktiskt.

Och du kan prova att smörja med olja där nere så att det inte gör så ont när det kommer ut, som jag skrev förut.

När proppen har löst sig, men inte förrän dess, kan du börja med Lunelax eller Vi-Siblin, det är bulkmedel, eller "stool softener" som SweFlo skriver om. Det ger större bulk i tarmarna så att det blir lösare och lättare. MEN man måste dricka mycket när man tar det, viktigt!

För övrigt är det linfrön, katrinplommon, torkade fikon, torkade aprikoser och liknande. Dricka mycket. Röra sig så mycket man orkar.

Hoppas verkligen att det löser sig nu!!!

KRAMAR!

Florida-Sweden sa...

Pappan kom fram hel och hållen! Och trött! Vi missade varandra lite på flygplatsen. Hans flyg kom in tidigt och det hade dom inte annonserat pa ARRIVAL. Så jag stod med en fin skylt och pappsen var nere vid bagagebältet och undrade var familjen var...Ops!
Pojkarna blev sååå glada att se morfar!
Kram,
F.

PS:OJ! Jag har lärt mej mycket om laxerande hjälpmedel idag! Härligt!

Sandra sa...

Fy.... det låter ofantligt tufft!
Hoppas du får hjälp med att få ut skiten snart.. ordagrannt var det där liksom....

Styrkekramar till dig!

*kram*

Anna sa...

Åh, jag vet precis hur det är. Jag åt Zofran när jag var gravid för mitt illamående - och det gör en hård i magen. Jag gick utan att lyckas prestera ngt i 10 dagar i sedan fick de ta bort det manuellt - mindre spännande .... Men - för att undvika att det skulle hända igen åt jag havregrynsgröt varje dag och drack prune juice och sedan fick jag "stool softeners" från doktorn på recept. Då gick det mkt bättre, men fortfarande ett projekt varje gång.

Lycka till och jag hoppas att det "löser" sig!!!

Kramar från Anna

Anonym sa...

Milk of magnesia Phillips. Jag använde det efter min operation i höstas när jag fick panik efter att inte kunnat "gå" på fem dagar. Två timmar senare var allt ok. Drick lite extra vatten innan, då du kommer att ..ehum..skita som en elefant. Sorry. Det är receptfritt och kan köpas på vilken mataffär som helst.

Det ÄR svårt nu i början innan du lär dig de "genvägar" som finns. Som jag skrivit innan: fråga, fråga och fråga lite mer av sjukvårdspersonalen. Om du tror att jag kan vara till ngn nytta, så be att din syster mailar mig på fia01@yahoo.com så skickar jag dig gärna mitt telefonnummer och ser till att du ALLTID får tag på mig.

Det ÄR svårt just nu, men det kommer att bli bättre.
Kram,
Fia

AnnaA sa...

Jösses vad många tips det finns mot förstoppning! :)
Jag hade det också efter en operation, tror kroppen får en liten chock och saktar in arbetet på nåt vis... Hemskt känns det, men till slut löser det sig nog. Här hemma är det linfrön, blötlagda över natt, som brukar göra susen. Det blir nån slags gelé som är jätteäcklig att dricka...
Psylliumfrön är också ett bra husmorstips. Också blötlagda helst.

Jaja, nog med sånt.

Jag vill verkligen, verkligen att du ska må bättre hur fort som helst! Önskar jag kunde hjälpa mer än vad jag gör...

Fortsätt ta hand om dig ordentligt! Kramkram!

Ida i QC sa...

Katrinplommonjuice är väl ett hett tips. Det fungerade på Ollie när han var en superförstoppad bebis som bara bajsade 1 gång/vecka. Men du har fått så många andra bra tips som säkert fungerar ännu bättre!!

Stor kram!

KARLAVAGNEN sa...

Hej vår Sunny Victoria!
HUUUR har det gått? Mår du bättre nu?

Stor kram från varmt och soligt Madrid(eller Madriz som Madrid bor uttalar det).