2010-08-02

Dementi och provresultat

Först måste jag be att få klargöra att vi INTE är ombord Oasis of the Seas, som det verkade från förra inlägget. Jag tyckte bara bilden var fin och la in den utan att tänka mig för. Vi var på studiebesök med SWEA på båten i mars innan alla de här dumheterna med cancern började, och jag har inte hunnit lägga in några bilder från den trippen. Det kommer nog komma fler bilder från den turen senare, men jag ska vara med noggrann och skriva ordentligt hur det ligger till. Men nog hade jag gärna velat vara där, alltid! Det var det finaste och största fartyg jag någonsin skådat, och jag som tyckt att Finlandsfärjorna var imponerande! Bah! Löjligt!

Nåväl. Ingen kryssning för oss, alltså.

Däremot har vi varit hos Dr Feinstein på morgonen och tagit blodprov (fortfarande för låga värden på mina vita blodkroppar, vilket medför att jag inte kan läggas in för att få den "stora" cellgiftsbehandlingen). Ny dag är torsdag, alltså den allra sämsta dag som det skulle kunna bli nu eftersom killarna kommer hem på torsdag kväll. Men de får väl komma och hälsa på mig på fredag förmiddag eller kanske i helgen, veroende på hur behandlingen går.

Vi fick också resultaten från den MRI och Petscan som jag gjorde förra veckan, allt såg väldigt bra ut, så bra som vi någonsin vågat hoppas. Det fanns ingen cancer i huvudet och allt såg också mycket bättre ut i resten av kroppen än vad det gjorde förra gången de röntgade. Allt är naturligtvis inte borta ännu eftersom vi bara är halvvägs in i behandlingen, men vi är absolut på rätt väg!

Jag är mycket glad och tacksam över att allt jag går igenom verkar fungera, det hade varit ledsamt om ingen förändring hade kunnat märkas. Men jag mår mycket bättre nu än vad jag gjorde förut och resultaten visar ju också att jag är på bättringsvägen.

Dessutom har jag precis förnyat mitt flickrPro-konto på två år så nu måste jag ju överleva, haha! ;o)
Skämt åsido, det här är bara "a bump in the road" och det är klart att jag ska bli stark och frisk från de här dumheterna.

Det finns inget alternativ. Punkt.

20 kommentarer:

S w e F l o sa...

Åv vad skönt med så positiva nyheter gällande scaanr och liknande. Skänt att veta att de verkar ha koll på vad de gör! Det ordnar sig säkert med killarna när d ekomme röver. Många kramar!

Mia sa...

Som jag precis skrev på FB, har precis läst genom allt!! Jösses vilken resa, vill gärna skriva att du är stark och fixar detta, men samtidigt vet jag att det kanske inte är alltid det man vill höra när man känner sig allt annan än stark. Men jag tror på dig och det här kommer att gå bra! Hurra för goda nyheter idag.

Kramar från Berga

KARLAVAGNEN sa...

Olé! Som en spanjor skulle sagt. Du är fantastisk. En människa som du, med mer kämpaglöd och som inte tappar sin humor finns det inte många av. Jag önskar dig innerligt allt bäst samt ett stabilt tillfrisknande (sakta men säkert).

Stor kram från ett varmt och soligt Madrid!

Kerstin sa...

Så skönt att det går åt rätt håll. Synd bara att det inte gick riktigt som du tänkt när det gäller killarna. Men det ordnar sig ska du se. Dom längtar nog massor efter dig. Och vice versa, givetvis. :)
Sköt om dig.
Kram

Josefina sa...

Det låter helt underbart bra Vic - med provsvar och framsteg. Jag blir själaglad. Nu fixar du resten också. Många kramar.

Anonym sa...

Hejja dej! Härligt att höra att det går åt rätt håll. Klart det gör, förresten! Lyssnade på podcast av Sommar i P1 från den 21 juli i år. Rekommenderas starkt. Kram! /Kiddan

Saltistjejen sa...

Men så SKÖNT att höra att allt ser bra ut! Sitter här alldeles tårögd av glädje och lycka! Sedan förstår jag att du är ledsen, besviken och arg över dina blodkroppar som inte vill vara i form utan strular så att din behandling måste skjutas upp till torsdag då dina finfina killar kommer hem igen. MEN så länge som allt annat går framåt så himla bra som det gör så får man ta sådana trista bakslag. De är ju faktiskt endast temporära och dina killar är ju tillbaka för att stanna! Så även om det känns ledsamt så är jag glad över att allt på din kontroll såg så fint ut! :-)
STOR BAMSEKRAM!!!

Mrs Clapper sa...

Hurra! Hurra! Hurra! Vad härligt med goda nyheter!
Det kommer gå kanon det där!

AnnaA sa...

Just. Punkt!

Och jag förväntar mig fler bilder från "Gigantosauuur!!" (vilket är ett ord vi ofta får höra här.)

Mrs F sa...

Va roligt, gläds med dig!
Åsedahälsningar
/S
Visade era föräldrar från din blogg för min svärfar förresten. Han kände igen dem men kunde inte riktigt placera dem. Säkert känner de till honom, han har Gummiverkstaden här i byn. Brukar kännas igen ;-)

Anne sa...

Vad du gör mig glad med dina nyheter om provresultat och uppdatering på hur allt du tar dig igenom nu också visar fina resultat. Underbart, underbart Victoria. De bästa nyheterna som tänkas kan! Försenad behnadling för "stora" behandlingen nu i veckan, det är, precis som du säger, "a bump in the road" bara.
Jag är glad du fått så goda nyheter och kan HÖRA hur bra du reagerar på alla behandlingar och att du även själv KÄNNEr dig så pigg som du gör just nu. Fortsätt bara kämpa dig igenom alla behandlingar, cancern ska bort (och ÄR på väg bort, bevis finns). Du är bara så bäst!!!!
KRAMAR

Inger sa...

Så underbart roligt att höra att det går åt rätt håll.
Gläds med er!
Megakramar!

Susanne sa...

Nej, inget alternativ finns.

Måste svälja tre gånger för att inte börja lipa på jobbet.

Heja Dig Vic. Detta klarar Du! Gud vad härligt att allt går åt rätt håll.

Heja heja heja. Utav bara fasen.

Svordomen bjuder jag på.

Petra H sa...

Underbart med goda nyheter och jag håller tummarna att det går vägen med behandlingen på torsdag istället. Synd på timingen med pojkarnas ankomst men de har säkert haft ett jättefint sommarlov i Sverige som de kan berätta om när de får träffa dig lite senare.
Stor kram och tänker på dig!!

Helena sa...

Vilka härliga nyheter! Heja dig och fortsätt kämpa!

Gunilla D sa...

Tråkigt att du inte kan påbörja behandlingen när det var tänkt, men väldigt positivt att allt verkar gå åt rätt håll.

Men vad är flickrPro-konto?! /Ha det bra

Ulrika sa...

Ja! Vilka bra nyheter! De där vita blodkropparna kommer nog igång dom också!

KRAM!

Marianne sa...

Jag trodde att jag hade skrivit här, men det var tydligen fel.

Hoppas att dina värden blir så bra att du kan få behandlingen på torsdag. Trist med tajmingen, men det viktigaste är att du får i dig eländet. För det är SJÄLVKLART att det inte finns några alternativ. Kom ihåg vad SweFlo skrev i början, att hon har TVÅ kompisar som i dag är friska och har fått barn och allt.

KRAMAR!!!

Victoria sa...

Allihopa: Tack för era oerhört underbara kommentarer, jag läser dem om och om igen och känner mig lycklig och att jag har sån tur att ha er som läsare!!!

Gunillia D: som frågade vad ett flickrPro-konto är, så kan du se fem bilder till höger på min blog som skiftar varje gång man uppdaterar sidan. De ligger på tjänsten flickr, där kan man lagra sina foton man tycker om för andra att se. Mitt nuvarande Pro-konto hade gått ut (man får ha obegränsat antal bilder, men det kostar lite pengar) så jag tecknade ett nytt, på två år. Det finns "vanliga" flickr-konton också och de är gratis, om man vet med sig att man inte ska ladda upp sp mycket bilder. Funkar bra tycker jag, kan rekommenderas.

Anna, Fair and True sa...

Å vilka underbara nyheter!