2010-12-05

SWEAs årliga julbasar

Igår hölls SWEA South Floridas årliga julbasar.
Jag hade skrivit upp mig på kökstjänst mellan tio och två, och klockan tre skulle jag var med i luciatåget. SWEAn Lotta agerade kökschef och eftersom hon är utbildad kallskänka så visste hon hur mackorna skulle se ut. Vi andra kopierade hennes proffsiga smörgåsar med räkor, köttbullar och rödbetssallad, gravlax, gubberöra och ost. Det var stundtals högt tryck och vi jobbade så fort vi kunde för att hinna med så att ingen av våra hungriga kunder behövde vänta. Jag blev väldigt trött i fötter, ben och rygg och det var jag säkert inte ensam om. Klockan kvart i två var det dags för det lilla luciatåget och barnen var som vanligt väldigt duktiga och söta. Efter detta samlades alla som skulle gå i "stora" luciatåget, klädde om och fick oss varsin räkmacka som var undanlagda till oss - tack för det!
Redan då kände jag att jag tagit mig vatten över huvudet men det var ju försent att backa ur. Bara att gilla läget!
Kände mig som den fulaste tärnan i världen men vad gör man - har man inget hår så har man inte! Det blir väl bättre till nästa år får vi hoppas. Själva luciatåget gick väl hyfsat, de som sjöng solon gjorde det med den äran och jag är full av beundrar över hur duktiga de är och så modiga som sjöng inför alla dessa människor!

Någongång under dagen kom Malin fram och hälsade, jag gjorde säkert inget gott intryck, så stressad, nervös och förvirrad var jag att jag inte insåg att det var hon förrän långt efteråt! Förlåt Malin och tack för att du kom fram och hälsade!!

När tåget var överstökat bytte jag snabbt om och åkte hem. Jag åt lite grann, la mig i soffan framför TV:n. Somnade och var sen borta för världen i dryga timmar, dagen hade verkligen sugit musten ur mig!
Såhär dagen efter känns det bättre och jag sov mycket gott inatt. Jag känner fortfarande av ryggen lite grann men det blir säkert bättre vad det lider.

Imorgon kvart i tio är det dags för mitt benmärgsprov. Då ska vi få det slutliga resultatet på att ingen cancer finns kvar. Vi får nog vänta uppemot en vecka på beskedet skulle jag tro, och jag kan villigt erkänna att jag är lite orolig, fast mest för själva provet som jag inte ser fram emot. Jag hoppas att Johan får plats i rummet den här gången och kan hålla mig i handen när jag blir för rädd.

Nästa gång jag skriver är ingreppet över och jag är lyckligt och väl hemma igen.
Vi ses då!

9 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vännen! Jag håller verkligen alla tummar och tår för att provtagningen imoron kommer att gå bra. på ALLA sätt!! :-) Men det gör den ju. Det BESTÄMMER VI NU! :-)
Och att gårdagen sög musten ur dig tycker jag är allt ifrån konstigt. Det lät himla hektiskt det där. Men roligt också såklart. Glad att du ändå orkade hela vägen i mål. Imponerad! och att vara tärna utan hår tror jag visst inte måste betyda fult. Snarare tvärtom. Mod!! Och sådan livsmod lyser igenom och sprider en sådan stjärnglans att jag är säker på att du överglänste alla av de övriga i tåget! :-)
You ROCK!
KRAAAAAAM!!!!

Malin sa...

Jag håller tummarna så hårt och mycket jag bara kan imorgon!!
Det var så mycket folk där att jag är inte alls förvånad att du inte först förstod vem jag var!! Jag hade själv fullt sjå med att köpa kuponger till maten och dessutom hålla ordning på Adam som rusade iväg, jag kände nog snarare att det var jag som var stressad och förvirrad =)
Jag kan VERKLIGEN förstå att du var trött, det var ju jättelång kö till er hela tiden! Inte så konstigt med tanke på hur mycket gott ni hade, men jag hade garanterat varit helt slut efter ett sådant arbetspass! Hoppas du fått vila upp dig idag!
Luciatåget var jättefint och jag beundrar alla som vågar sjunga solo inför så många människor. Du var förresten strålande fin och vacker som tärna!!

Kramar

Sarah sa...

Lilla hjärtat. Oavsett hur det går finns vi här för dig.
Saknar dig, och du har förresten visst hår!
Kramar S

mallan sa...

Men heja dig som orkade! Jag blev trött bara av att läsa ;)

Är säker på att du gjorde många människor glada av både mackor o luciatåget.

Hoppas det går bra idag o att det inte gör alltför ont o att J får vara med! Ska bli skönt att få höra ett glädjetjut (eller läsa om ett) när du fått provsvar o cancern gett sig iväg dit pepparn växer.

Stor kram!

Desiree sa...

Vad kul med basaren. Du var himla duktig tillsammans med de andra som fixade mackor på löpande band. Jag tror du var en jättefin tärna i Lussetåget fast du inte har långt hår än. Jag tycker som saltis att du var modig och stark att ställa upp.
Men nu ska jag verkligen hålla både tummar och tår för dig att provrestultaten ser bra ut och att all cancer är puts väck. Du har kämpat så tappert så länge. Det bara måste vara så. Men jag förstår att det känns nervös ändå när man väntar på de slutgiltiga resultaten.
Stor kram och jag tänker på dig.

KARLAVAGNEN sa...

Håller tummarna för dig!!! Idag måste det bli bra besked!!!

Jag är säker på att du såg ut som den kalaspingla du är, där du gick i lusse tåget!!!

Hoppas nu att du har återhämtat dig samt att det blir ett positivt besked idag!!! Kram!!!

S w e F l o sa...

Håller tummarna om en halvtimem nu, du är säkert redan där och väntar! Hoppas, hoppas, hoppas på bästa möjliga resultat!!!

franziengland sa...

Vilket fantastiskt SWEA arrangemang det låter som! Jag tycker också att du är klok, stark och modig! Det är vad som räknas när jag tänker på människors positiva egenskaper.
Lycka lycka till idag!! Jag tror och hoppas att det kommer att gå bra!
Kram från Ingrid i London.

Anonym sa...

Hejsan
Håller oxå tummarna. Nu var det ett tag sen jag var på din blogg, har hänt en del här med. Var i allafall i Florida på mötet, hjätte trevligt. Syrran var med.
Kramar