2011-01-27

När jag egentligen skulle ringa...

...så blir det plötsligt väldigt viktigt att städa skafferiet. Det måste ske just idag, precis nu, annars rasar världen samman. Typ.
Så jag städade i skafferiet, ordnade om en massa så nu kommer det ta evigheter innan vi hittar det vi ska ha, men det finns faktiskt en logik i det hela.På den översta hyllan finns det smarriga saker; godis, chips, popcorn osv. Allt för att hindra små (och stora) att smyga in i skafferiet och lätt kunna nalla av godsakerna.

Nästa hylla innehåller färdigmat, soppor, lök, pasta, ris och quinoa.

Nästa är frukosthyllan: kaffe, te, flingor, gröt, bröd osv. Några små syltburkar och annat som jag inte visste var jag skulle ställa hamnade längst in.

På hyllan längst ner står grönsakskonserver och fruktkonserver samt marinader och diverse såser.

På golvet, skymtandes längst ner till vänster står kattmaten, sen vatten och sist extra juice och sånt som inte behöver vara i kylskåp förrän dunken är öppnad. Jag har också en säck med ris och en påse med potatis där på golvet.

Jag är supernöjd och oj vad de andra kommer att behöva leta efter prylarna! Mohahahaha!
Mest är jag nöjd med frukosthyllan. Den är i lagom höjd för att de mindre i familjen enkelt ska kunna fixa sin egen frukost, utan inblandning av föräldrar.
Dessutom kan man numer gå in i skafferiet utan att riskera att stå på näsan över alla saker som ligger och dräller överallt.

Jag fick också slängt en hel del gammalt vars bäst-före-datum passerat med råge, och sådant som vi aldrig äter och som bara står där och tar plats. Bort! Bort!
Man kan väl nästan säga att jag feng-shuiat skafferiet.

Dukti tjej.

UPPDATERAT: Ha! Jag tog mig samman och ringde och det gick jättebra. Även om det hela inte blev löst så är det första i alla fall fixat. Jag ringde och skulle beställa tid för återbesök hos doktorn som opererade in min Ommaya i huvudet (mitt huvud alltså, inte hans). Eftersom jag inte behöver den längre vill jag ta bort den. Han var inte på kontoret den här veckan så de skulle återkomma till mig nästa vecka.

4 kommentarer:

mallan sa...

Heja dig!

Familjen Kruger i Sydafrika sa...

Men att städa skafferiet är VIKTIGT! Och när andan faller så är det bäst man tar tillfället i akt!
Well done!

Desiree sa...

Det blev snyggt och välordnat. Good job! Men åh vad du får mig att längta tillbaka till mitt stoora fina skafferi jag hade i USA där det faktiskt fick plats en hel del. Även om samtalet inte blev av så blev det gott resultat på ett helt annat område.
KRam!

effy sa...

Ser spännande ut... skulle gärna kolla igenom vad du har där! :)