2011-02-14

Lite kulturella är vi faktiskt emellanåt.

I söndags var jag och Johan på konstförsäljning, vi hade sett en kort liten reklam på TV om att det skulle säljas oljemålningar på söndag mellan 9 och 3, inget kostade över 30 dollar. Perfekt, passar vår ekonomi alldeles strålande tyckte vi och åkte dit. Evenemanget hölls i en stor konferenslokal på Hilton i Palm Beach, där fanns ganska många dukar uppställda på stolar och mot väggarna. Sen var det bara att kasta sig in bland pensionärerna (jag skulle tro att vi drog ner snittåldern till... ja 65 i alla fall) och leta efter några tavlor som man tyckte om. Sen skulle man hitta sig ramar till sina utvalda alster och det var inte det lättaste att hitta något som skulle passa i det Stenfeltska hemmet, kan jag tala om. Man kan säga att det vars mycket förgyllt och krusiduller, så hajar ni. Men sånt gillar väl den äldre amerikanen, resonerade vi surt och letade vidare. När vi till slut hade hittat ramar som var OK ställde man sig i kö och fick tavlan hopsatt med ramen, det var två snubbar som stod där med häftpistol och häftade fast tavlan. Det var emellanåt ett herrans liv som hördes ända ut i korridoren. Sen var det bara att hala fram stålarna (våra fem tavlor med ramar gick på 192 dollar) och sen försöka krångla in tavlorna i bilen utan att de blev förstörda.
Nu kommer vi till nästa steg i taveläventyret: hitta platser åt dem alla. Men det får ta sin tid.

Nåväl. Jag fotade dem naturligtvis så ni kan se vad vi köpte!


Lite blandat, som ni ser. Men jag gillar dem!

5 kommentarer:

S w e F l o sa...

Den där översta har ju kanonfina färger, helt klart min favorit! Den blev man glad av.

Jag har haft problem med det där med tavlor men numera har jag ramt in några fina naturbilder jag tagit och det blev riktigt bra.

Saltistjejen sa...

Vad kul! Och ja jag gillar också färgerna i den första mycket.
Kram!

Monica sa...

Vilken kul grej att köpa konst på det ovanliga sättet

Desiree sa...

Ah vad kul att ga pa nagot sadant och fa kanna att man faktiskt har rad att kopa nagot ocksa. Jag tycker ni gjorde ett kap som fick sa manga tavlor med ram dessutom for det priset. Kul! Himla fina. Min favorit var nog den forsta.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Fina!