2011-05-18

Snart är det klart, säger de

Det kändes ibland som om baksidan aldrig skulle bli klar. Nu smällde det plötsligt till och det ser ut att vara klart i nästa vecka, alltså åtminstone en vecka tidigare än vi vågat hoppas på.


Igår var de här och städade bort en massa skräp och slipade alla ojämnheter i poolen så att kladdet som ska på botten och kanter blir slätt och fint.

Elektrikern har också varit här och joxat en massa med pumpar, filter och sånt. Brevlådan som ni ser i bakgrunden är alltså inte vår brevlåda utan byggkillarnas, de lämnar meddelanden till varandra där, och ritningar och sånt.

På kvällen kom killen som ska fixa trädgården, och vi bestämde vilka träd, buskar och blommor som ska planteras. Det blev inte billigt men förhoppningsvis mycket fint. Han verkar kunna sin sak och så har han alltid med sig två mopsar som är så fula att de är söta (hur det nu kan gå ihop). Bara en sån sak.

Idag händer mig veterligen inget särskilt förutom lite smågrejs.
Imorgon ska däremot "bur-killen" komma, alltså han som ska bygga vår nätbur som vi ska ha över hela baksidan. Jag vet inte om jag har förklarat ordentligt hur en sådan ser ut, så jag hittade en bild på nätet som visar ungefär hur det ska bli:


Våran kommer inte vara lika grandios, men bra nära tror jag. Den kommer att gå från kant till kant på hela baksidan, men inte lika högt som huset utan bara för första våningen, precis som på bilden ovan. Mellan de vita metallstolparna sitter ett finmaskigt nät som effektivt stoppar allsköns baggar och mygg, samt håller poolen ren från blad och sånt som flyger runt.
Vi hoppas att buren ska vara klar på måndag förmiddag, sedan ska det hela inspekteras och efter det är det insidan av poolen som ska fixas, och efter det vattnet. Träd, buskar och sånt kommer förhoppningsvis någon gång under slutet av nästa vecka. Sen är det klart!!!

13 kommentarer:

Sarahs sanningar sa...

Wow vad fint! Jag kommer och hälsar på snart!
Kram S

SweFlo sa...

Sjutton vad snyggt det kommer bli, jag är SÅ avundsjuk! Tänk, ni kommer liksom få ett helt nytt hangout i huset, och bara det att man kan sitta ute på kvällarna utan mygg är ju toppen!

Katrin sa...

Ser verkligen ut att bli en härlig pool!

K-L sa...

Superlyxigt!!! Det ska bli spännande att se när allt blir klart.

Jenny sa...

Vilken smart lösning med en "bur"! Har jag aldrig varken sett eller hört talas om, men superslugt! Ni får verkligen en fin baksida och så kul för barnen!!... Men, om man solar inne i buren, blir man rutig då av nätet ;-)? Kram!!

Desiree sa...

Ja nu ser den ju nästintill färdig ut. Kul! Den där nätburen tror jag är himla smart så slipper ni få in så mycket skräp och insekter ner i poolen. Jag tycker det ser snyggt ut också. Kommer ju bli så fint och jag tror ni kommer få mycket glädje av poolen.
KRam!

Victoria sa...

Sarah: Ni är välkomna, när som helst!!! Kram!

SweFlo: Precis, det blir som ett rum till! Jag längtar!

Katrin: Ja, jag hoppas det! :o)

K-L: Absolut, det känns verkligen lyxigt och jag kan nästan inte tro att det faktiskt är sant, att det blev en pool som vi pratat om så länge...

Jenny: Haha! Nja, nätet skyddar en aning från solen, det gör det faktiskt, och enligt uppgift från grannar med bur sänk temperaturen ett par grader på grund av nätet. Men solen kommer igenom, fst inte lika mycket. Fast rutig tror jag inte man blir! ;o) Kram!

Desiree: Precis, det är just därför vi vill ha buren, främst för att hålla alla mygg och sånt borta som formligen äter upp Johan och killarna om de ens sticker ut näsan på kvällarna (jag duger inte tydligen) och så för att det inte skulle blåsda in skräp i poolen hela tiden. Och som bonus behöver vi inte vara rädda för vare sig orm eller alligator i poolen! ;o)
Kram!

Anonym sa...

Oj vad fint det blir! Har sett att nästan alla poolar i FL har en sadan där nätbur...väldigt smart! Är hur avis som helst ;-)
Lisa

anna sa...

Men så snyggt det blir! Vilken oas!

Annika sa...

SOFT!! Kommer nog ner på en liten poolresa snart :-)
HÄRLIGT och ljuvligt med er pool. Vilken lyx...
Kram!!

Millan sa...

Blir superfint!! Jag tror att er pool ar ungefar likastor som var och tre av vara grannars tradgardar - tillsammas!! England ar inte kant for stora tomter direkt ;-).

Kram!

Malin sa...

Åh så fantastiskt fint ni får det!! Jag blir så sugen på att köpa ett hus (vi hyr nu)och få fixa när jag ser dina foton!!

KARLAVAGNEN sa...

Så himla fint det blir! Sådana där när är jättebra för då slipper man ju även ormar och annat.