2011-08-09

Det var nära ögat att det blev en LT till lunch!

Idag skulle det bli BLT till lunch, hade jag bestämt. Jag stod där i min ensamhet i köket och sköljde sallad och skar tomater. Sen skulle det stekas bacon och plötsligt var jag inte ensam längre. Som en oljad blixt kom vita Råttis sladdande runt hörnet, upp på bänken med tallriken med bacon som mål. Som tur var hann jag hindra henne med ett bestämt grepp i svansen och sen sträng blick innan hon blev förpassad ut ur köksregionerna.När jag förklarade att det var vår lunch var en sur blick det enda svar jag fick.


Råttis har fått korn på vårt bacon.

2 kommentarer:

Anne sa...

BLT är så gott! Förresten ett tips för baconstekning, du kanske provat förut men om inte så lägg hushållspapper på en tallrik, rada upp bacon, på med microlocket och in i micron. Det varierar på baconsort och hur mycket man radat upp, men börja med 3 minuter och addera sen till. Akta dig för den heta ångan som kommer upp då du lyfter på locket. Baconen blir krispigt god och man slipper stekoset samt att stå och passa en panna.

Marianne sa...

GOTT! Jag gjorde det häromdagen också, tror det får bli lunch i morgon med, bara för det. : )

Ser att ni har haft en skön sommar i Sverige, att ni har pensionsplanerna klara och katten vaccinerad. Och att ni har varmt och skönt. Det har inte vi : ( Så ni gör rätt som bor kvar i Florida!

Kramar!