2011-08-22

Orkanen Irene

För första gången sedan vi flyttade hit verkar det vara allvar på orkanfronten. Orkanen Irene har just passerat Puerto Rico och har ställt till det en hel del där vad jag kan förstå.
Hon är i nuläget klassad som en kategori 1-orkan, men när hon når Florida på torsdag eller fredag tror de att hon är en kategori 2.
Man måste förbereda sig inför stormen, bunkra vatten och mat som inte blir dålig om strömmen går (burkmat och kex till exempel). Därför gjorde jag min plikt här i morse och åkte till Publix:

Utöver detta köpte jag sex gallondunkar med vatten.
Det här är en början i alla fall, vi får se om vi tar en tur till Costco senare i veckan också.

4 kommentarer:

Renathe Schneider sa...

Håller tummarna för att ni inte behöver äta av maten du köpt!!!

mallan sa...

Oj! Håller tummarna för att det inte blir något av det.

Petra H sa...

Håller också tummarna! O hade pratat med sina kollegor i Puerto Rico idag och de hade stängt fabriken men det var inte så farligt som befarat.
Ett annat orkanförberedelsetips som vi fick när vi bodde i PR: fyll badkaret med vatten, kan behövas för att spola på toaletter etc om det blir problem.

Jenny sa...

Efter att ha upplevt orkanhysteri i Houston, så kan jag bara rekommendera att inte vänta för länge med att inhandla det ni ev vill handla mer av - Det tar TVÄRslut :-D! Folk är som galna, liksom för snöstormar, så tar rubb och stubb slut! Håller tummarna för att det inte blir så illa, nu verkar de prata om att det ska bli mer norröver, ev till och med missa USA, vi hoppas!! Kram!!