2011-09-20

Några foton

Det var ett tag sedan jag hade några bilder här.
Det blir det ändring på nu.


Jag har sedan mycket späd ålder vetat att brysselkål icke var tjänligt som människoföda, detta tillsammans med blodpudding, nyposoppa och lutfisk.
Döm om min fasa när jag inser att jag råkat få med mig ett paket frusna baby-brysselkål hem!
Den första tanken var "- Jag kastar den! Ingen får veta att jag köpt en sån styggelse!" Men sen slog smålänningen i mig till och tänkte att det är dumt att kasta mat, så jag slängde in de små rackarna i micron - jo för det var en så praktiskt liten plastförpackning med brysselkål och ostsås tillsammans - och förberedde mig på det värsta. Ni kan tänka er min förvåning när jag inser att det faktiskt inte alls var särskilt äckligt, det var rent av en smula smakligt. Så det här var inte sista gången brysselkål ätes i detta hus. Chocken på det!


Ja nu tror ni väl att vi inte gör annat än äter här hemma, me det gör vi faktiskt. Fast mat är så bra att fota för den ligger still där man har lagt den. Jag tog en tur ner till IKEA i förra veckan och länsade deras godisförråd. De dumskallarna ska sluta sälja mat och godis av annat märke än deras eget, så här gällde det att hålla sig framme! Andra lystna svenskar hade redan varit där och norpat alla stora chokladkakor (skämmes, de skulle ni!) men det fanns tvåpack chokladrullar kvar, dels med vanlig mjölkchoklad, och dels med Daim, så dem tog jag en försvarlig mängd av. Vidare nappade jag åt mig påsar med Daim, kexchoklad och Swedish Fish (som av någon märklig anledning alltid smakar mycket färskare än de man kan gräva fram i smågodislådorna hemma i Sverige. Obegripligt.) Jag köpte också två paket turkiska kräftor, som fick ligga och tina i kylskåpet tills det var dags att äta dem, dvs på tisdagskvällen. Tisdagskväll, säger ni, vad är det för en dag att ha kräftkalas på!? Jo för på onsdag morgon kommer sopgubbarna och tömmer soptunnan, väldigt bra att bli av med kräftskalen sådär på en gång. Det doftar inte hallontårta av sopor som stått och jäst ett par dagar i värmen, det kan jag meddela.

Vi har också gjort några nya inköp. Johan har fått sig en ny leksak; en högtryckstvätt. Nu kan han spola av allt möjligt och allt blir så rent och fint så att det är en fröjd åt det.

Vi har också köpt ett käckt rött parasoll att ha vid soffgruppen på baksidan. När solen ligger på där är det annars så outhärdligt hett att det knappt går att vara där, men nu när det är skugga så är det riktigt trevligt!
Observera hur fint parasollet matchar prydnadskuddarna och så fint Neo poserar!

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Jag ÄLSKAR brysselkål!! Och lutfisk! :-) Däremot kan jag inte äta nyponsoppa!
Om du vill ha ett bra recept på brysselkål så kolla in det jag gjorde förra Tanksgiving. Det blev SÅÅÅÅ GOTT!!!!
och vad FINT ni har fått det nu med utemöblerna, parasollet var super! Och såklart kan ni nu hålla rent o fint med högtryckssprutan. :-)
KRAM!!!!

Saltistjejen sa...

Oj glömde bort att jag även älskar blodpudding! ;-) Moahahaa! Gärna ihop m knaperstekt bacon och rårörda lingon! Slurp! :-)

Josefina sa...

Vad fint ni har det - uteplatsen - å!

Victoria sa...

Saltis: Hm. Lutfisk och blodpuddig. Vet inte om jag vill vara din kompis mer... ;o)
Fast jag tar gärna receptet på brysselkål! Kul att du tycker det blev fit på baksidan, det tycke vi också. Nu är det bara ett par liggstolar att sola i som fattas, den är det klart. Kram!

Josse: Tack! :o)

Anonym sa...

Vilken jätte fin uteplats! Neo är ocksa fin ;-)
Här finns bara IKEAs egna produkter kvar + kinesiska jumbo kräftor. Interessant att ni har turkiska over there!
Kram, Lisa