2011-10-19

Aj och oj

Var hos tandläkaren idag.

Jag är rädd för allt möjligt; hoppa bungyjump, kräkas offentligt, åka berg- och dalbana, tvestjärtar och att ringa någon på telefonen är bara några exempel på olika saker som framkallar snudd på hjärtinfarkt hos mig.

En sak som inte toppar listan, men väl är uppe bland fem-i-topp och slåss, är att gå till tandläkaren. Men, efter att ha dragit ut på det hela i dryga fem år så tog jag mig i kragen och gick dit. Observera att jag gick dit och beställde tiden, jag ringde inte.

Nåväl. Jag kom därifrån med livet i behåll men med en mycket öm mun. När hon skulle ta röntgenbilder var de där grunkorna hon stoppade in i munnen på mig så stora att jag närapå kräktes. Sen var det tandsten som skulle bort. Det kändes som om hon flyttade runt varenda tand, som hon höll på. Nu ömmar det som PIIIIP i munnen, men jag fick beröm att jag hade starka tänder och lite bannor att jag inte använder tandtråd tillräckligt mycket. Jag ber sällan till högre makter, men när jag låg där i tandläkarstolen lovade jag dyrt och heligt att tandtråda vareviga dag om jag slapp ifrån att ha hål. Nu är jag inte helt säker på om jag hade hål eller inte eftersom hon inte hann framkalla bilderna medan jag var där, men hon sa att hon inte trodde att det skulle vara några hål.

Så nu ska här tandtrådas!

PS. Att tanka bilen själv låg förut bra till på min skräcklista, men detta har jag nu kommit över. Tankar galant Märtan, både från vänster och höger. Det är ju lite bökigare när man har pumpen på fel sida, men jag har upptäckt att det går att dra slangen över bilen så den räcker att tanka med. Jag är till och med så cool att jag släpper slangen och låter det sköta sig själv! Stoltheten i det, mina vänner!

3 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Åååh jag förstår precis. Dessa äckliga röntgen plåtar som man klyks av, fy fanken. Men du, det finns ny teknik som tar bort tandsten med laser eller nåt. Man slipper det onda och slipper att känna som om varenda tand har blivit uppdragen och ditsatt igen. Kan rekommendera tandläkare i Halland och i Holland - det är bara att välja! :-)

Saltistjejen sa...

SKÖNT att det är gjort nu! Håller tummarna för att du inte har några hål! Själv lagade jag ett igår!!! Men det gick över förväntan. Jag tycker att just bedövningen är värst och det behövde jag ingen igår så det hela gick faktiskt både snabbt och smidigt! :-)
KRAM för att du tog mod till dig och gick till tandis!!!!!!!

Annika sa...

Tandläkaren bryr jag ming inte om. De kan riva och slita därinne i munnen om de vill.
VANLIGA läkaren däremot ger mig snudd på infarkt, och mitt blodtryck stiger i höjden och jag måste ta EKG varenda ggn jag går till läkaren.
HATA!
Sen har jag massor med saker på min lista också, som du: att ringa, att tanka (ja fortfarande), hundar, berg o dalbanor etc.
Listan kan göras låååång...
DUKTIGT av dig att ta tag i tandis!!!
PS, jag är nog den enda som gillar att ta bort tandsten, tycker det är skönt. Gud vilken masochist...
HAHA,
Kram!