2012-02-15

Det finns hopp!

Orkiden, som jag sedan länge trott varit helt bortom all räddning, har hämtat sig mot alla odds. Två stänglar med knoppar på och så ett helt häng av de där äckliga luftrötterna upptäckte vi igår. Undrens tid är icke förbi.- Posted using BlogPress from my iPhone

7 kommentarer:

Micke sa...

Om du har orkidén i en glaskruka slipper du luftrötterna. Jag var skeptisk själv men det fungerar faktiskt. Lycka till :0)
Marina

Desiree sa...

Ja den här ser ju ut att må prima. Jag önskar att min orkidée också skulle se sådär ut. Den har bara blad, kommer aldrig några nya knoppar på den.
Du får fota och visa vilken färg det är på blommorna då den slagit ut.
Kram!

Fourmum sa...

Åh de där är jag himla bra på att sköta så att de dör.. Tror inte kemin stämmer mellan mig och såna där blommor ;) Men det ska bli spännande och se vad det blir av din :) Du har ju dessutom bättre klimat för dem än vad jag har. Tror att den senaste står kvar ute på altanen och jag tvivlar på att den överlever det ;)

KARLAVAGNEN sa...

Precis i glaskruka funkar jättebra. Å luftrötter är la inte äckligt? E du lite go eller? :-) Kul att den kom sig igen!!!

Josefina sa...

Å, såna där har vi också. Jag vill slänga och J vill spara. Han har ett växtsjukhus i sitt badrum på övervåningen. Suck. ;) Ha en skön helg, kram.

Anne sa...

NU har jag läst den så fina artikeln i Allas. Fick numret med posten igår och riktigt myste då jag i lugn och ro kunde läsa den. Den var mycket längre än jag trodde, den var riktigt riktigt bra! Vilken resa ni gjort, ja det måste man ju säga igen.
Jag tycker era svar var väldigt bra, artikeln och intervju gillades helt enkelt skarpt av mig. Mycket intressant läsning. Inte för att jag är van att bli intervjuad direkt....men jag kan tänka mig att det många gånger blir helt annorlunda i skrift hur ens ord kommer ut, hur intervjuaren valt att berätta osv. Jag tycker i alla fall att det blev väldigt bra. Fina bilder också!

Från det till annat.
Jag har vår orkidé i badrummet, flyttade dit den då den var halvdöd men i badrummet fick den ny fart och blommar nu med jämna mellanrum. Är säkert fukten där som den tycker om, tänker jag mig.

Millan sa...

Det galler nog att inte ge upp... jag har lyckats fa en orkide att blomma igen for forsta gangen just precis nu faktiskt. Blev glad over tipset som forsta kommentaren gav om gladkruka... maste jag testa for jag ar inget fan av de dar rotterna heller.

Synd att orkideerna ser sa ledsamma ut nar man vantar pa att de ska borja blomma igen bara ...

Kram!