2012-08-09

Det var en gång...

... en mamma som kom på att hon skulle göra Öländska kroppkakor till sin lilla familj till fredagsmiddag. Vis efter tidigare kroppkake-incidenter visste hon att den kokta potatisen ABSOLUT MÅSTE VARA KALL annars håller inte potatisen ihop och det hela slutar som vattnig potatissoppa. Mån om att undvika detta bestämde sig mamman för att hon redan på torsdagsförmiddagen skulle inhandla nödvändiga ingredienser, dvs potatis och fläsk.
För att kunna visa sig ute behövdes fix, insåg mmman genast. Dusch, tandborstning, hårfixning och kanhända lite mascara.

På väg till övervåningen föll hennes ögon på flyttkartongen med gammalt elskräp som skulle skjutsas till återvinningscentralen. Hon bestämde då att dessa två ärenden skulle kunna göras på samma tripp. Problemet med detta var bara att lådan var
1: tämligen stor
2: tämligen tung
och mamman insåg att hon inte skulle klara detta själv. Hon erinrade sig dessutom att det stod ett antal färgburkar som också skulle till återvinningen.

Vad göra, vad göra?

Enkelt. Mamman går in och väcker Son 1, som ligger och trynar trots att klockan snart visar tio på förmiddagen.
Efter många om och men går han med på att komma med och bära kartonger, men inte förrän hon nämnt att hon behöver En Stark Man som följer med. Just när mamman nöjt ska lämna rummet, ser hon Son 1:s hörlurar, som ligger och dräller på golvet. Hon ser att sladden är trasig, de små kopparledningarna syns och sladden ser ut att ha varit tuggad på.
Vem har då gjort detta? Son 1 bedyrar sin oskuld, återstår då katter eller onda vättar.
Suck.

Eftersom mamman stundtals är påhittig och uppfinningsrik, kommer hon på att lite silvertejp skulle täcka skadan och det borde vara säkert att använda hörlurarna. Hon lämnar Son 1 och går ner till garaget, där silvertejp förvaras. På vägen till garaget passerar hon tvättstugan och ser att tvätten i torktumlaren är torr och tvätten i tvättmaskinen är blöt. Hon tömmer torktumlaren och slänger in den blöta tvätten.

Väl ute i garaget ser hon att hon glömt ta bort både sprayflaska och tidningspapper från gårdagens silverspraypyssel så tidningarna förpassas till pappersåtervinningslådan. Bredvid lådan står en full soppåse som städardamerna ställt där. När mamman ska slänga påsen i soptunnan ser hon att den stora svarta sopsäcken som ska vara där saknas, och efter en del besvär får hon dit säcken och kan slänga soppåsen.

Mamman har nu hämtat silvertejpen och tar också sprayflaskan och ställer in den i pysselrummet. Väl därinne blir det en tillfällig sinnesförvirring när mamman glömt bort vad det var hon skulle göra, men när hon får syn på silvertejpen i sin hand kommer minnet tillbaka och hon styr återigen stegen till Son 1. Hon lagar sladden och nöjd med sitt verk går hon in i badrummet och fyller på vatten i katternas vattenskål.

SEN duschar hon.

Ridå.

- Posted using BlogPress from my iPad

4 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahahaaa! Just så kan det vara här också. FAST vi har så liten lägenhet att det inte blir riktigt lika många rum som passeras. Däremot kan man fylla även små hem med ganska mycket "röra" som måste fixas. ;-)
Kram!!
Ps blev det några kroppkakor???

Josse sa...

Haha, tusan då! Jag som såg fram mot ett kroppkakskok! Men jag känner igen mig ... Kram.

Desiree sa...

Ha ha känner så väl igen det där. Det ena leder till det andra och man känner att man aldrig blir riktigt klar med någonting. Väntar med spänning på att höra fortsättningen om hur det gick med kroppakorna.
Kram!

Sarahs sanningar sa...

VARFÖR i hela fridens namn fick du för dig att göra kroppkakor?! Lämna det till de tokiga ölänningarna och ät mat som passar en fastlandsbo! Kram från renoveringslandet