2012-08-27

Så hände det sig...

...att ett litet gossebarn föddes. Året var 2000 och det var den 27 augusti. Den lille gossen var till en början inte så katig, men med åren blev han i alla fall lite större och lärde sig tidigt att både gå och springa. Att just springa och klättra blev pojkens favoritsysselsättningar och hans föräldrar fick ideligen hämta ner honom från farliga trappor, vingliga stolar och höga bord. När tillfälle bjöds, pep han gärna iväg ut mot vältrafikerade vägar och stora parkeringsplatser. Som tur var bodde familjen i ett hus med högt stängsel runt tomten så pojken kunde släppas ut utan att han skulle slå ihjäl sig det första han gjorde.

Tiden gick och pojken växte, fast till hans stora förtret inte lika mycket som sin storebror som rände iväg och nu är längre än båda sina föräldrar (var det anlaget kommer ifrån undrar vi alla).

Tolv år har gått, och även om han inte är till växten lika lång som sin bror, har pojken ett stort och varmt hjärta, är nästan alltid glad och snar till skratt. Hans bästa kompis, som varit med i minst elva av pojkens tolv levnadsår, heter Lammis och hon måste alltid finnas i sängen när det är dags att sova.

Eftersom det just idag är gossens födelsedag har han uppvaktats enligt konstens alla regler; skönsång och presentöverlämnande, många telefonsamtal med gratulationer och även e-post med lyckönskningar har anlänt.

De presenter som införskaffats var en ny tvättkorg, eftersom den gamla gått sönder, fem par strumpor och en kudde i form av en röd "Angry bird". Sen leddes den nyvakne tolvåringen ut i spelrummet och där stod minsann ett litet kylskåp och väntade! Hans ömma föräldrar (mest pappan) hade kånkat upp det efter att gossen och hans broder hade gått och lagt sig kvällen innan. Lyckan blev stor, eftersom det var något som hade stått på önskelistan i flera år. Dessutom var kylskåpet laddat med vatten, juice, läsk och andra smaskiga saker som är goda att knapra på.

Men, den bästa av alla födelsedagspresenter meddelades per telefon på morgonen innan pojken ens hade vaknat: på grund av det stormiga vädret var dagens skola inställd! Yippiiii!

På sin födelsedag får man bestämma vad som ska ätas till middag och det bestämdes att vi ska inta löjliga mängder kycklingvingar i stark sås på Hurricane Wings i Wellington.

Som ni alla sedan länge förstått är gossen som fyller år Elias, vår fine lille kille som inte är så liten längre. Han är tolv år och har precis börjat Middle school.

Vi älskar dig, vår goa buskille!

- Posted using BlogPress from my iPad

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt med födelsedagar! Imorgon fyller min älskade lilla snäcka tre!

Fin blogg!

Desiree sa...

Stort grattis till Elias. Hoppas han får en riktig toppendag men det låter som det kommer bli just det.
Kram!

Annika sa...

Grattis till Elias!
Tiden den går så skrämmande fort...
Kram!

Marianne sa...

Stort grattis till Elias!

Men de blir alldeles för stora alldeles för fort!

Kram!

Anna Stouvenel sa...

Ja just, din kille fyller âr en dag innan min "lille" skrutt. GRATTIS och vad fint du skriver.