2012-09-07

Jag säger som Gert Fylking.

ÄNTLIGEN!
Äntligen kommer vi igång med fototemat igen på fredagar, och nu är vi tillbaka till gamla hederliga foton, kanske med lite lite tillhörande bildtext. Välkommen Galleri Fredag!

Annika i Reston är det som bestämt septembers ämnen, som är:

sep 7 - Sensommar
sep 14 - Vardag
sep 21 - Skördetid
sep 28 - Höstkänsla

Eftersom jag bor i Florida där det knappt existerar några årstider, är det svårt att hitta ett bra foto för ämnet sensommar. Var ute i dag och tog några bilder, bland annat dessa:


Ni kan se att vattnet står lågt, även om det inte var så väldigt länge sen vi hade flera dagar med mycket regn. I vinter kommer de se riktigt eländigt ut, när det knappt regnar på flera månader.

 
Många palmer bär frukt nu, och om jag inte visste bättre skulle jag tro att det här var en "svarta-bönor-palm"!
 
 
Det här var det enda som hade den rätta höstfärgen, men så här ser den här buskens nya blad ut. Efter ett tag blir de gröna som de andra bladen.
 
 

Så här ser förresten vår A/C-enhet ut som vi har ute, ifall du undrat... Den närmaste "servar" undervåningen, och den bortre övervåningen.
 
 

10 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Hahaha!!! Ja du Vic, Äntligen säger jag med. men mer över att de häringa bopsierna äntligen är avklarade. Nu väntar väntan på svaren men jag hoppas att det inte ska dröja så länge.
TACK för din fina kommentar hos mig!!!! Den värmde!
KRAM och ha en riktigt fin helg (och lycka till med ACn...)
:-)

Saltistjejen sa...

Oj jag menade såklart BIopsierna. inte bopsierna. Men med tanke på att de togs i ena "booben" kanske "bobsi" var ett bättre ord haha! ;-)

Anonym sa...

Lustigt blad, som byter färg tvärtom gentemot andra blader.=) Saknar du årstiderna från Sverige, eller tycker du det är skönt att slippa snö och rusk? /Penny

Victoria sa...

Vi kanske ska kalla det "boobsi" i framtiden?! ;o)

Victoria sa...

Både och - jag saknar våren och hösten, när den är fin, men snö, slask och sånt skräp saknar jag definitivt inte.

Annika sa...

Äntligen!
Så kul att så många är med, tycker jag :-)
Nej, det var nog ett knepigt ämne för dig, tänker jag...
Höstkänsla blir kanske också svårt?
OH well, du fick ju till detta galant iaf!!
Kram!!

Marianne sa...

Hur är det i Florida, är det torka i stort sett hela sommaren, eller regnar det så att det håller sig grönt? Torka på vintern? Märks det någon skillnad alls, du säger att ån kommer att torka ut t.ex.

Kram!

Victoria sa...

Ja, höstkänsla kommer bli klurigt, men jag antar att jag kan åka bort till Michael's och ställa mig mitt i Halloweendekorationerna, så kanske känslan infinner sig... Annars vet jag inte vad jag kan hitta på. ;o)

Victoria sa...

Det regnar definitivt mindre på vintern och gräsmattorna blir torra och gulnar (fast inte helt, vi vattnar ju lite också) och i många dammar och andra vattendrag sjunker vattennivån väldigt mycket. Man ser en massa sjöbotten - inte snyggt! Vattendraget på bilden kommer inte torka ut, men mindre diken och sånt torkar helt under vintermånaderna.

Fourmum sa...

Svårt när man inte har klara årstider eller iallafall inte lika tydliga som de vi oftast ahr i sverige. Men jag tycker det är intressant att se hur det ser ut hos dig ;) Skulle inte ha något emot att ha lite mer sol :) Kram!