2012-11-23

Fredagstema: Böcker!

Inser att det redan är fredag igen och dags för fredagstemat, som denna gång är böcker.

Jag älskar böcker - har alltid tyckt om att läsa. När jag gick i låg- och mellanstadiet var jag alltid en av de första som räckte upp handen när det skulle läsas högt.

Ofta har jag flera på gång samtidigt, vilket kanske inte är så bra alla gånger eftersom jag blandar ihop karaktärer och händelser från de olika böckerna.

Nåväl. Vad har vi då för böcker här hemma...?

Föräldraböcker.Pysselböcker.En försvinnande liten del av mina gamla barn-och ungdomsböcker.Några ordböcker och uppslagsverk. Bonniers uppslagsverk åkte på tippen när vi flyttade till Florida.Massor av skönlitteratur, mest deckare men även en del fantasy och science fiction.Några av våra kokböcker står i köket, resten i bokhyllan.Min favoritförfattare. Hans böcker tar upp två hela hyllplan.Jag läser också böcker på iPaden...... och på min Kindle.Tack för idag, slut för idag!
Jag hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg.

- Posted using BlogPress from my iPhone

19 kommentarer:

Annika sa...

Åh, känner igen Femböckerna, älskade dem som barn!

Channal sa...

Visst är det roligt med böcker! Älskar doften av en lånebok från biblioteket!
KRAM Anna

Anne sa...

Vad kul att få en inblick i dina olika bokhyllor. Barn-och ungdomsböckerna känner jag såväl igen och det är med visst vemod jag ser att du trots allt har väldigt mycket kvar.
Jag hade lådor på vinden i mitt barndomshem, när mina föräldrar skildes och min pappa (som var den som först bodde kvar) sålde huset glömde han helt sonika bort mina boklådor på vinden. Det här var sån där vind som inte är inredd utan man kommer bara in med lucka genom taket och en stege, så är vinden mer eller mindre bara balkar och inget mer men tillräckligt yta för att kunna förvara boklådor. Lång historia kort, där försvann mina barn-och ungdomsböcker för alltid. Även gamla skolböcker från grundskolan och gymnasiet. Usch vad jag grämt mig, jag borde själv ha tagit vara på det innan men jag var för ung och med tankarna på annat håll... Intresseklubben anteckar.
Ville bara ha sagt att även om du önskar du hade mer sparat och i din ägo så tycker jag det du har definitivt är mycket och betydligt mer än ingenting så att säga så kul med det du faktiskt har.

Ser du läser en del på Kindle också.
Jag har också börjat läsa mer och mer på Kindle. Trodde aldrig jag skulle säga det, trodde aldrig jag ens skulle prova läsa på en tablet då jag är så konservativ vad gäller böcker men till min överraskning så tycker jag om det. Gillar läsa på det sättet. Dock kommer det aldrig slå en hederlig bok i händerna men jag är positivt överraskad av min Kindle, läser rätt mycket på den och DET trodde jag aldrig.
Ser du har mycket Stephen King, det är ju tjocka luntor oftast så smidigare och lättare läsa på en läsplatta kan jag tycka.
KRAM

Desiree sa...

Du är en riktig bokslukare, härligt. Massor med olika böcker. Gillar du att läsa lika mycket på läsplatta som att läsa vanliga böcker? Jag gillar som sagt ett hem med mycket böcker. Känner igen dina ungdomsböcker. Jag läste en hel del av just dem. Under våra flyttar har jag rensat ut mycket böcker också. Jag har behållit de inbundna samt de pocket böcker jag verkligen gillat mycket och kan tänka mig att läsa om men slängt eller gett bort resten. Kul att du läser på flera böcker samtidigt. Det låter som en smart grej förutom att man ibland kan blanda ihop karaktärerna ;-)
Kram och ha en fortsatt skön Thankgivning helg.

englundskan sa...

Lyckost, när det var dags för högläsning blev jag ett litet russin och försökte vara osynlig. På den tiden fanns inte dyslexi som diagnos.

viktoria lyne sa...

såg att du hade svenska böcker på din Kindle, har du en Kindle fire? har en vanlig kindle men har inte hittat några svenska böcker på den.
Viktoria i Winchester, England

Anna, Fair and True sa...

Jag har knappt någon föräldrabok men det är säkert användbara. Har du konsulterat dem ofta?

Anne sa...

Anna Faur and True,
Om inte Victora misstycker hoppar jag in här och ger mina five cents kring det här med föräldraböcker (Victoria kanske tycker nåt helt annat...).
Jag har en del föräldraböcker och jag tycker de är bra. När det gäller saker som hur få barnet somna, vad göra med det och det. Då använder jag alltid internet, säker du med Anna. Jag har inga såna böcker direkt, den sortens kunskap hämtar jag från nätet. Men jag tycker föräldraböcker är jättebra om de är mer specifika på nåt speciellt område eller mer psykologiska eller hur jag ska säga. Läste t.ex. en bok om trotsåldern, förstå både det fysiska och psykiska bakom det, vad som händer med barnet, hur barnet utvecklas osv. Den sortens kunskap som ger mer om man läser en bok istället för en sida på nätet. Mer djupgående, då tycker jag föräldraböcker är jättebra. Men inte så att jag konsulterar dem direkt, då är det nätet men just för större kunskap, mer kött på benen eller bara av rent intresse och nyfikenhet kring diverse "större" frågor i föräldraskapet eller kring barns utveckling, då gillar jag böcker.

Victoria sa...

Jag med, hade nog nästan alla tror jag!

Victoria sa...

Jag är på biblioteket alldeles för sällan - måste bättra mig!

Victoria sa...

Synd med dina böcker, sånt kan man verkligen gräma sig över!
Jag läser en hel del på Kindle, men inget slår en "riktig" bok! Jag har hela Kings Black Towerserien på min Kindle-app på min iPhone (roligare att läsa på iPhone eftersom det blir i färg, Kindlen är så grååååå och lite trist) för som du skriver är det väldigt praktiskt att ha böckerna i en liten Kindle och inte behöva kånka på tunga böcker! Kram!

Victoria sa...

"Riktiga" böcker är bäst, men det är ju väldigt praktiskt att kunna ha många böcker nedladdade på samma platta och inte behöva släpa på en massaböcker när man är ute och reser till exempel. Kram!

Victoria sa...

Jag hoppas att du fått den hjälp du behöver med din dyslexi! Det är ett sånt orättvist osynligt handikapp som många kämpar med.

Victoria sa...

Jag har en vanlig Kindle, typ den billigaste sorten. Lite trist att inte se bilderna i färg! Böckerna jag har på min Kindle är lånade via internet på ett bibliotek i Sverige, mycket praktiskt!

Victoria sa...

Mej, jag kan inte säga att jag konsulterar dem ofta, de flesta är faktiskt köpta och lästa långt innan jag blev gravid...

Victoria sa...

Precis, som Anne skriver finns det många riktigt bra föräldraböcker, särskilt de som är specialiserade. Vi har till exempel en som heter "Raising Boys" och den är verkligen bra för mig att läsa eftersom jag inte har någon erfarenhet med bröder i min uppväxt. När det gäller lie allmänna saker, t ex utslag eller sömnbehov för en tio-åring, då är det nätet som gäller.

Josefina sa...

Intressant! Jag gillade också att läsa högt för andra (eller mig själv) när jag var barn.

Nu var det länge sen jag läste en bok ...! Fy på mig.

Kram!

Annelie sa...

Så roligt att se din boksläkt.
Jag läser en bok av Bodil Malmsten, Så gör jag, och där skriver hon så här:
"Var och en har en boksläkt, jag har min, du har din, dina favoritböcker genom livet, då och nu, och det är din bokfamilj.
Sambandet, blodsbandet mellan böckerna i en bokfamilj vet bara läsaren."

Tänkte genast på denna texten när jag såg ditt inlägg idag.
Igår när jag läste dessa rader, så tänkte jag vad jag har i bokhyllan och vilka böcker jag började läsa som liten och ung, vilka jag läser idag osv.

Ha en bra dag där på andra sidan jorden/ Kram från Singapore och här är det nu nattinatti och onsdagen går mot sitt slut.

Anonym sa...

Kul.
Jag älskar också böcker. Har alla Koontz-böckerna och alla Stephen King-böckerna. En del på engelska med de flesta på svenska. Dessutom har jag ett gäng Disneyböcker. Stora schabrak med gamla Kalle Anka-äventyr av mästaren Carl Barks. Tror det var Hemmets Journal som gav ut dem för en herrans massa år sen. Vi har stor omsättning på böckerna. Ett tiotal går till Röda Korset var och varannan vecka annras skulle alla böcker dränka oss. Men INGA av ovanstående författare får lämna huset. Bara så ni vet.

Hälsningar
Pelle i karlstad