2012-12-13

Experiment, del 2, FÖDELSEDAG och reklam

Det pågår just nu ett experiment här i det Stenfeltska hemmet.
Som jag påtalat otaliga gånger är jag måttligt förtjust i att stryka. Inte ens ett sprillans nytt blänkande strykjärn utan sladd hjälpte. Vad göra?

Jo, ge fan i att stryka.

Sedan ungefär en vecka tvättar jag och torkar tvätten som vanligt och medsamma tumlaren skriker att den är färdig tar jag ut tvätten och lägger den i fina högar eller hänger upp dem om så skulle behövas.
Det blir inte helt slätt men det är tydligen acceptabelt för ingen har hittills klagat.

Själv har jag ännu inte tagit på något ostruket klädesplagg så jag vill inte uttala mig, men på det hela taget verkar det lovande och jag känner mig som en gladare och trevligare människa och det var målet med denna övning.
Gick till och med så långt att ta en hög med tvätt som låg färdig att strykas från strax innan projektet påbörjats (som alla vet: ju längre tvätt får ligga i knölig hög, desto mer behöver man stryka det) och slängde helt resolut in hela rasket en gång till i tumlaren tillsammans med några plagg som var fuktiga. Hokus pokus! Skrynklorna borta som av trolleri.

Det här med att inte stryka mer än vad som är absolut nödvändigt är säkert ingen nyhet för de allra flesta för er andra, men för mig är detta en milstolpe.

Del ett i projektet var förresten att få killarna att ordna sin egen skollunch på morgonen, och det går över förväntan. Slut på vansinnig stress på morgonen. Jag ser till att det finns olika pålägg, tinat bröd alternativt rester som kan värmas och stoppas i mattermos, att sagda termosar är diskade och att gott snack, grönsaker och frukt finns att få till efterrätt. Resten fixar de.

Jag filar fortfarande på delprojekt nummer tre, men så mycket kan jag säga är att det handlar om badrum och toaletter.

Nu till roligare saker:

Grattis Isak!

Isak fyller 14 år idag, vår stora kille! Han är en snäll och duktig kille som vi är mycket stolta över.
Födelsedagen har hittills firats med sång, uppläsning av kort, meddelanden på FaceBook och e-post (Isak hälsar och tackar!) och rent löjliga mängder pussar och kramar. Han har inte önskat sig något annat än pengar eftersom han samlar till en maffig dator med massor av gigabyte på som han ska spela datorspel på. Ikväll ska vi som vanligt gå ut och äta på en restaurang som födelsedagsbarnet valt. Isak uttryckte längtan efter "stora stakes", så vi ska åka till Longhorn Steakhouse för där har de finfint kött.

Och nu till reklamen:

Jag har precis flyttat min Swedish Delights-sida till en ny domän.
Länken finns till höger, eller klicka HÄR.
Jag har lagt in en hel del nytt, så välkomna in och titta!

PS. Ser att detta inlägg är nummer 1800 sedan jag startade sunnyswede-bloggen. HURRA för mig!

8 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Haha jag HATAR också att stryka. Och detär en av de stora nackdelarna med nya jobbet... Haha! Det är ju en del blusar etc som gäller där. MEN jag har hittills komit undan jag med trots att jag "bara" hänger upp kläderna lite småfuktiga på en galge och låter dem självtorka (efter en liten tids tumling). En del skrynklor är det såklart men jag hoppas jag är ok ändå hahaha!!!! Fast vissa saker har jag i ärlighetens namn inte ens använt trots att jag köpte dem för flera månader sdan JUST för att de MÅSTE strykas innan användning....! ;-)
Grattis till Isak!! Otroligt vad stor han är nu!
KRAM till hela familjen såhär på Lucia!

Victoria sa...

Saltis: Att hänga upp inte helt torr tvätt på galge är superbra! Särskilt skjortor av lite tjockare tyg, de hänger ut sig helt och ser strukna ut! Mycket listigt. Kram!!

Josefina sa...

BRA jobbat med stryktvätten!

Grattis till Isak - en toppenkille!

Dina smycken är så fina - du är väldigt duktig.

Fredagskram från Linköping - 22 minus denna morgon ...

Anne sa...

Vilket bra husmorstips! Hehe, det där med klädhögar som blir liggande och därmed blir ännu skrynkligare/svårare stryka kan man ju helt klart relatera till.

Ett försenat grattis också till er stora fina kille!
Med risk för att låta tjatig och som en gammal mossig tant men jag minns ju och tänker på den här lilla pojken a´la 2006 års modell och då du började blogga. Hela 14 år nu!
Hur är det förresten med Sverigekänslorna för dina pojkar, de var ju relativt "stora" på så sätt då ni flyttade, speciellt Isak. Hur känner de inför Sverige idag?
KRAM

Sarahs sanningar sa...

Superbra, syrran! Håll kvar vid det nu ockås och börja inte stryka igen.
Steg tre... Du skall väl inte försöka lära katterna att gå på toa nu igen...?!
Kramar från ett snöfritt Skåne

Victoria sa...

Tack snälla Josse! Kram!

Victoria sa...

Anne, vi frågade dem faktiskt häromdagen, och de vill inte flytta tillbaka till Sverige - fast de saknar snön! :o)

Victoria sa...

Sarah, nej du där har jag mött mina övermän i envishet... Kramar!!