2013-03-12

Djungelns lag på parkeringsplatsen

Alltså... en full parkeringsplats tar fram det allra sämsta hos människor.
Alla gamla oförätter, småsaker som man samlat på sig under veckan som man irriterat sig på, faktumet att jäveln som står i vägen har en nyare och finare bil än du och säkert, alldeles säkert har högre pension/högre lön/vackrare fru/större hus/sötare barn än du...

Står någon i vägen för din bil, går någon på fel sida, går någon för långsamt, backar någon ut just när du kommer körande, står en bil i vägen där du just hade tänkt att gå - och det allra värsta - tar någon DIN parkeringsplats.... ja då hänger man sig på tutan.
Inte ett kort litet tut! utan TUUUUUUUT! gärna åtföljd av diverse grimaser samt visning av knytnävar samt diverse fingrar.

Idag åkte jag till Costco och kastade mig hjältemodigt in på parkeringen bland alla driljarders pensionärer som verkade ha bestämt sig för att träffas just där, just då.
Hittade faktiskt en jättebra parkering utan problem och själva handlingen gick också utan större missöden.

Men sen mina vänner, drog vansinnet igång. En bil hade stannat för att invänta att någon skulle köra ut (mycket vanligt att göra så) och blockerade därmed vägen för en annan bil som kom efter. Damen i den bilen fullständigt toktutar och håller på att skrämma ihjäl en stackars gammal tant som gick bredvid mig. När hon hämtat sig säger hon ett par väl valda ord (som jag knappt trodde att så åldriga damer kunde, men så tror jag att hon var från NewYork också) och stapplar vidare. Jag lyckas backa ut och undviker med nöd och näppe en annan bil som bestämt sig för att också backa ut samtidigt som mig. Tur att jag har backvarnare, annars hade det kunnat sluta illa. Fäller en kommentar om blindkäpp, ledarhund osv.

Sen ska man ut från parkeringsplatsen och det är inte det lättaste, när folk beter sig som idioter.
Återigen en bil som tvärnitar eftersom en familj håller på att lasta in sina varor i bagaget, ett säkert tecken på att de snart ska åka, och därmed kommer det bli en ledig parkeringsplats. Står man och väntar med påslagen blinkers har man paxat den platsen och man rör sig icke ur fläcken. Följden blir att bilen framför mig också måste stanna och jag i min tur stannar. Och naturligtvis, just där jag stannar hade en äldre herre (höll på att skriva en sabla surdrule till gubbtjyv) just tänkt gå med sin kundvagn full med toapapper. Han glor ilsket på mig, skakar på huvudet och säger något som jag inte kan uppfatta eftersom jag ju sitter inne i bilen och han inte gör det. Förmodligen har han åsikter om kvinnliga bilister i allmänhet och min bilkörning i synnerhet. Jag är mycket frestad att le vänt mot honom och visa fingret men jag är för väluppfostrad för det. Nöjer mig med att prata i allmänna ordalag om gubbar, hyfs, och gamlingar som borde sitta på hem, på svenska naturligtvis.

När jag äntligen kommit ut från parkeringen kan jag dra en lättnades suck. Äntligen över.

Händelserna ovan får mig att tänka på den gången när vi försökte hitta parkering vid Täby Centrum och en dam snor "min" parkering rakt framför näsan på mig, och jag högt (och framförallt mycket tydligt) utbrister APA! och inser försent att hon tittar på mig och har utan svårighet förstått vad jag sa. Jag valde att parkera på andra sidan parkeringen.

Så kan det gå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir galen när folk stannar och väntar på att en parkering nog snart blir ledig! Hur kan man hindra en hel rad bilar att leta efter parkering bara för att man har chans att få en snart?? Det är verkligen klassiskt beteende här i USA, och jag kan inte sluta reta mig på det. Visst gör man inte så i Sverige va? Där accepterar man och åker vidare känns det som.

Josefina sa...

Men kära nån! Känner inte igen detta från Sverige. Eller, någon gång ibland är det någon som stannar och väntar.

Tycker du skötte dig bra iaf! :))¨

Kram.

Susanne sa...

Ha, ha! Under tiden jag läser detta inlägg så nickar och skrattar jag igenkännande och konstaterar att det där skulle kunna vara en löningslördag i mitt närliggande centrum. När jag jag sedan kommer till slutet av inlägget så ser jag till min förtjusning att du varit även där; Täby Centrum! Helt galet:-) !