2013-09-11

9/11

Nyss körde jag förbi en van som stod stilla med varningsblinkers. Två polisbilar stod bakom, tre poliser närmade sig försiktigt. När jag var jämsides med förarhytten ser jag att ingen sitter i bilen och det tar inte ens en sekund förrän rädslan tar ett kraftigt grepp om mitt hjärta.
Min första tanke: bomb!
Inget hände, tack och lov.

Idag är en dag för eftertanke.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Anne sa...

Vet du, jag hade helt glömt bort det är 9/11 idag. När jag skriver det här är det eftermiddag och jag har inte hunnit kolla nyheter på nätet eller tv men även om det blir mindre uppmärksammat för varje år så kommer det säkert mer på tv-nyheterna ikväll (som jag precis likt en pensionär brukar kolla på).
Apropå det här med saker i trafiken. Alldeles nyligen såg jag på kort tid två rätt läbbiga saker. Den ena händelsen sticker ut lite, det var en polsibil som kom körandes i filen bredvid mig, med sirerenerna på. Den stannar sen en bil några bilar framför mig. Trafiken blir sål3edes att stå still. Plötsligt är det inte bara den ena polisbilen där utan 2 till. Den stoppade bilen står nu stilla vid vägkanten, polisen omringar bilen och faktiskt för första gången ser jag polisen dra vapen och förmodar jag kräva att föraren ska komma ut ur bilen. Ut kommer långsamt och sedermera den mest sorgliga varelse man kan tänka sig. Totalt påverkad av nånting, totalt borta och det är en gåta hur personen ens kunnat köra bil. En kort stund senare vinks vi stoppade bilar förbi och fortsätter. Som om ingenting hänt. Vardagsmat, antar jag, men första gången jag såg en kraftigt påverkad stoppas och tas om hand.Jag måste säga att det här skrämmer mig enormt. Den stora andelen påverkade (av ditt eller datt) som kör i trafiken och är livsfarliga för alla vi andra. Här snackar vi alltså en grav påverkan, totalt borta var människan. Jag blir arg bara jag tämnker på det, det är såna här idioter som gör folk dör på vägarna. Sorry det långa inlägget som inte hade direkt nåt med ditt inlägg att göra.
KRAM!!

Victoria sa...

Anne,
Sånt där tänker jag också ofta på - det spelar ingen roll hur ordentligt jag kör - det finns andra som inte kör bra. De kan vara påverkade, på många olika sätt, inte bara av t.ex sprit eller knark. De kan vara superförbannade eller kanske jätteledsna. De kanske pratar i telefon och är jätteuppe i samtalet och inte är uppmärksamma på de andra bilarna. Det är så mycket som kan gå snett så det är egentligen konstigt att man inte ser fler olyckor. När jag ser en bil som vinglar misstänkt ser jag till att hålla mig långt ifrån, antingen tar jag mig förbi eller så saktar jag in och håller mig på ordentligt avstånd bakom. Bäst att ta det säkra före det osäkra!
KRAM!!