2015-04-05

Åka båt med Royal Caribbean

För ett par veckor sedan var det dags för killarnas spring break.
Vi tillbringade den största delen av tiden ombord på ett stort skepp tillsammans med drygt fyratusen andra semesterfirare. Turen gick från Fort Lauderdale till Belize och sedan till Cozumel i Mexiko för att sedan vända hemåt igen. En lagom liten tripp på fem dagar.

Här är några bilder jag tog på resan:


Det var mycket spring i korridorer eftersom en av våra hytter låg längst bak på däck sex och den andra nästan längst fram på däck tio. Men vi samlade många steg på våra stegräknare!


I Belize skulle vi titta på ruiner från Mayaindianernas tempel i Lamanai. Vi åkte en båt som körde så fort att det visslade i öronen men det fanns tid att stanna upp och titta på växt- och djurliv. Här ovan ser ni fladdermöss (insect bats). De var väldigt svåra att upptäcka för de är så välkamouflerade.


Här är en av de största ruinerna som vi såg. Man fick inte klättra upp på trappstegen på framsidan, men det fanns en trätrappa på baksidan så man kunde använda om man ville. Mycket imponerande!


I regnskogen finns det djur och har man tur så får man syn på dem. Här är en "black howling monkey"

Ett par bilder från båten:


Här är den stora "affärsgatan" med några restauranger, barer och affärer där man kunde köpa det vanliga krimskramset. Det här är ganska tidigt på morgonen så det är inte mycket folk.

 


Uppe på däck fanns det bland annat vattenlek för småkids...


... och klättervägg för de lite större.

Johan, jag och Elias hade vår hytt längst bak i skeppet, och vår utsikt från vår terrass var inte tråkig.Och här nedan ser ni "Liberty of the Sea", vårt hem under vår femdagars kryssning. På den här bilden är vi på väg tillbaks till båten efter att ha varit i land och kikat lite i Cozumel. Vi hade inte bokat in någon utflykt här utan valde att ta det lugnt istället. Det var ett bra beslut eftersom det då blev betydligt mer plats för oss som var kvar ombord. Inga köer eller trängsel någonstans.2 kommentarer:

mallan sa...

Vad roligt att få se bilder o höra om resan!
Kram

Annika sa...

Du får gärna visa och berätta ännu mer.
Älskar kryssningar. Älskar!
Vi ska ut nästa år igen. Längtar redan.
Kram