2006-06-29

Steg 2 i Operation Flyttning

Nästa steg i Operation Flyttning är påbörjat.
Jag har försökt att komma undan så länge det gått, men nu fanns ingen återvändo längre: röjningen på vinden.

Däruppe, bland damm, smuts och oräkneliga döa småkryp ska jag rota runt och kolla vad som finns i alla de kartonger som vi släpade upp när vi flyttade in och sedan förträngt.

Jag skulle vilja ha en sån där vind som Nalle i "Nalle har ett stort blått hus" har. Han har en vanlig trappa upp, bra lyse, ståhöjd och dessutom en balkong där han kan stå och prata med sin vän Luna frampå kvällskvisten.

Så bra förspänt har inte jag. En skranglig stege för att ta sig upp, inget lyse (jag får ta med en golvlampa upp som sprider ett något begränsat ljus), ingen ståhöjd (nog för att jag är kort men inte SÅ kort) och varken fönster eller balkong står att finna. På sommaren är det olidligt varmt och på vintern måste man ha både jacka och vantar för att hämta ner julsakerna.

Oooh, vad det här är skojigt. När jag berättade för J om mina planer för dagen tyckte han att det lät bra (förmodligen var han glad att slippa göra det själv...) men det var ju inte alls det jag ville höra. Jag ville ju att han skulle säga:
"- Nej älskling, det är vill jag inte att du gör själv, tänk om du ramlar nerför stegen och slår dig! Det är ju så tunga kartonger däruppe, det där måste vi hjälpas åt med."

Men inte då.

Jag har just baxat ner en kartong med CD-skivor, en med barnböcker och en med ännu icke identifierade kläder. Jag har lovat hålla utkik efter kläder som skulle kunna tänks passa lille fine A. En hel del annat kommer förmodligen säljas på Tradera eller Blocket.

Återkommer med fler rapporter från vinden som Gud glömde, om jag överlever vill säga.

1 kommentar:

Susanne sa...

Bra! Heja!

Själv gör jag rent ugnen som Gud glömde. Det var ingen som erbjöd sig här av grannarna som jag har pratat med i dag så jag fick göra det själv. Är rädd att jag kommer att svimma av ångorna snart. Man kan väl säga att medlet jag sprutat (sprayat) in i ugnen knappast kan räknas som miljövänligt. Å andra sidan är inte ugnen miljövänlig heller. Usch. VEM har skitat ner den så bedrövligt mycket?