2006-08-31

En höna...

Uttrycken att göra en höna av en fjäder eller ett berg av småsten vet ni alla vad de betyder. Och nu har vi sett vad som händer.

Med orkanerna Katrina och Wilma i färskt minne blåstes (!) Ernesto upp i ofantliga proportioner, många (däribland vi) satte upp sina fönsterskydd, affärerna länsades på vatten och mat som går att äta kall, bensin hamstrades och alla affärsidkare gnuggade händerna.

Och vad hände? INGENTING.
Det regnade lite mer än vanligt, det var molnigt en hel dag och det blåste lite grann. Snacka om antiklimax.

Nåväl. J och jag kom överens om att det var en bra övning. Nu vet vi hur vi ska sätta upp luckorna, att vi måste köpa en stege (nu fick vi använda ett av våra utebord och ställa trappstegen på det... inte stadigt ska jag meddela) och leta fram våra handskar samt införskaffa bättre verktyg att skruva med. Skruvarna sitter väldigt högt upp och kan inte nås ens om man så är två meter och står på tå, man måste ha en stege. Delarna till luckorna är tunga och kanterna är lite vassa, så det är lätt att göra illa sig. Såg på TV att det var flera månniskor som skadat sig när de skulle sätta upp luckorna för de fick dem över sig, så man måste vara försiktig. Det underlättar också om man har ordentliga stora bits till den sladdlösa skruvdragaren. Annars slirar man bara och förstör skrivarna. Inget bra.

Jag lyckades få öroninflammation mitt i alltihopa, låg i soffan hela dagen igår. Idag känns det lite bättre men är fortfarande lomhörd och det känns att något inte är riktigt som det ska. Jag tappar mycket hår och det kommer blod när jag snyter mig. Vis av tidigare erfarenheter ska jag ta det väldigt lugnt idag och inte sätta igång med att packa upp kartonger eller städa (villket skulle behövas). Tar jag det inte lugnt så blir jag inte frisk, så är det bara. Som tur är har vi massor av färdiglagad mat hemma så jag behöver inte laga mat en tid framöver, bara värma i mikron (som för övrigt är en av mina bästa vänner, näst tvattmaskinen och tumlaren). Dammsugaren och jag kommer däremot inte alls överens. Jag vet inte om det är jag eller han, men det syns inte att jag dammsugit när jag de facto har gjort det. F-A-N. Jag vill att det ska funka, den är ju precis ny!

Men det struntar jag i nu. Jag ska lägga mig i soffan och glo på TV. Det finns sämre saker att göra.

I eftermiddag ska killarna till doktorn och få sprutor igen, det är bland annat hepatit-B sprutorna som är SÅ viktiga... Får inte skolan in papprena att de fått sprutorna imorgon så får de inte gå i skolan! Ja du milde. Jag säger inget så har jag ingeting sagt men ni vet vad jag tycker (ÄRKEPUCKON!).

Massor av foton från helgens äventyr i DisneyWorld finns i fotodagboken förresten.
Fler nyheter kommer snart på en dator nära dig.

1 kommentar:

Paula sa...

Vad skönt att det inte blev så allvarligt! Och som du sa: nu fick ni träna!

Men vad tråkigt att du inte mår bra, hoppas att du kryar på dig snart!