2006-08-28

Ernesto

Vi är hemma från en helg på DisneyWorld, mer om detta kommer i ett senare inlägg, foton kommer också men detta är inte så högprioriterat just nu.

På TV:n är det fullt pådrag om Ernesto, den storm/orkan som just nu är över Cuba och ser ut att vara rakt på väg hit över södra Florida. Vi vet inte än vilken väg den kommer att ta, men att det kommer att regna och blåsa är alla överens om.

Det här känns inte alls bra.

Jag har en häftig förkylning på gång och mår dessutom lite illa. Jag kan inte äta, kallsvettas och vill bara ligga ner. Dessutom åkte J till Seattle i morse, men jag hann fånga honom på telefonen innan de boardade, så verkar det bli värre med stormen så kommer han hem igen direkt.

Om det blir svår storm eller orkan måste man fixa en massa grejor innan - se till att alla stormluckorna är uppsatta (och det vet jag att jag inte fixar själv), alla grejor som man har utomhus (utemöbler, krukor, grillar osv) måate tas in för de kan flyga runt i blåsten och skada både folk, bilar och hus. Man måste också se till att man har mat och vatten för att klara sig när allting stänger och man inte kan ta sig någonstans. Dessutom bör man ha en grill (vilket vi inte har) så man kan laga mat även om elen är borta. Vatten måste spolas upp i badkar så man kan tvätta sig och spola i toan... Man måste ha ficklampor och batterier... Suck.

Jag vet inte var jag ska börja och jag är orolig för hur det ska bli.
Men det kommer att ordna sig.

Det måste det.

4 kommentarer:

AnnaA sa...

Usch å fy... läskigt! Hoppas Ernesto lugnar ner sig eller tar en annan väg. Sköt om er!

Och så vill jag klaga lite... jag kan inte se dina kort! Sidan bara laddar och laddar, men inget kommer fram... Putt!

Ida sa...

Nä, usch vad obehagligt! Hoppas verkligen Ernesto tar en stor omväg och att det inte blir någon förödelse...
kram och krya på dig!

Jenny sa...

Tips från en som "varit med" ;-): Boka ett hotellrum, om-uti-fall, nånstans bort ifrån där orkanen väntas gå (De flesta motell kan man avboka samma dag, så det är inte så att man måste utnyttja det om det inte behövs). För OM det skulle gå åt fanders, dvs bli jättemycket orkan och el etc slutar fungera ett längre tag, kan man inte bo hemma med barnen. Det blir alldeles för in i *fult ord* varmt för dem. Då kan det vara bra att ha nån stans att ta vägen! Råd nummer två är att alltid komma ihåg att amerikanska nyhetssändningar fullkomligt ÄLSKAR att göra hönor av fjädrar. Inte för att orkaner är att leka med, men kom bara ihåg att det är så aktuellt och säljbart med tanke på Katrina, så de håller på och mjölkar det så mycket de bara kan. Förbered er (det ska man alltid göra, det är likabra att tänka sig det värsta, så att man är beredd på det), men förbered er också på att det kommer att gå bra :-)! Det är STOR skillnad på tropical storm/orkan 1 och en orkan 4-5. Sköt om er ordentlig!! Kram!

Paula sa...

Halloj, hur gååår det?