2007-02-22

Shopping (uppdat.)

Idag åkte jag och P till Norwill, ett ställe som specialiserat sig på skandinavisk mat.
Det var ett riktigt sunkigt ställe, en liten smutsig lagerlokal där det stod kartonger med grejor upp till taket. Det var bara att gå och plocka åt sig vad man ville ha, lägga på en bänk och så räknades det ihop vad man var skyldig.

Jag köpte bland annat pärlsocker och vaniljsocker så jag kan baka ordentliga kanelbullar och så mandelmassa, så jag kan baka semlor (något försenat visserligen men vad gör man när det är så svårt att få tag på ordentliga grejor i det här landet???). Vidare köpte jag O`Boy, ansjovis till Jansson´s frestelsen jag tänkt göra i påsk, makrill i tomatsås som jag ska ha på frukostknäcket, två burkar fiskbullar i räksås (ååååh, vad gott!) och två och ett halvt kilo riktiga norska räkor till ett fullkomligt hutlöst pris men enligt min mening värt varenda dollar.
Räkorna här går knappt att äta, de är stora och fina men smakar ingenting.

Jag köpte också lite godis. Nu är jag en lycklig människa.
En riktigt "happy puppy".

Andra bloggar om: , , och .


En måltid för en kung.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Å lyllos er.Är det långt från Ft Lauderdale?Här uppe får vi nöja oss med att hitta tyska varor om inte annat.Får väl ta en tur ner till Norwill annars om vi blir riktigt desperata efter skandinavisk mat.Skönt med sol och värme igen i solskensstaten eller hur?!
Cecilia

t & t sa...

Fiskbullar - Det var länge sedan jag åt det. Vi har en bara en "tysk" affär i närheten.

mallan sa...

Jag glömmer ibland av mig, jag är lyckligt lottad som bara kan köpa allt i vilken affär som helst. Ska tänka på dig nästa gång jag handlar & njuta lite extra mycket :)

C sa...

Tänk vad man kan sakna saker när man inte har dem nära.
När jag bodde i USA saknade jag Kalles Kaviar, O'Boy, Marabous chokladkakor, lingonsylt, tablettaskar, Lypsyl och FILMJÖLK!
När jag kom hem gick jag på Grey's och köpte Mountain Dew, Skittles, små marshmallows och poptarts.
I Rom fick mamma posta ner vaniljpulver och torrjäst.
Hem smugglade jag varje gång riktigt bra vinäger och olja, avoriris och extrafinmalet durumvetemjöl till pasta.

Anita sa...

Hejsan
Ja när man är i Sverige tänker man inte på att allt finns, men när man bor utomlans så är det en väldig massa man man saknar.
Vi har väldigt mycke snö nu och blåsigt värre.
Så ha en varm skön dag

Fia sa...

Vad kul att ni kunde handla svenska varor! Men fiskbullar?!? Det var det enda jag inteåt då jag växte upp, gick hellre hungrig de dagarna i skolan (anser fortfarande att de är någon form av förklädd kattmat). Dröm om min förvåning när jag satt på en finare fransk restaurant och beställde in queneller (tänkte fisk, hur kan det gå fel?) och insåg att det var franska för - ja just det fiskbullar...

eastcoastmom sa...

Men mandelmassa köper jag här i USA i alla matvaruafförer som Shaws, Stop´n Shop, samma som i Sverige. Den heter Almond paste och tillverkas av Odense, från Danmark.