2007-03-24

Djuriskt värre

Oj, vilken dramatik här har varit de senaste dagarna. Igår jagade vi en liten yttepytteödla inne i skafferiet, jag hade ingen lust att hitta den som ett litet förtorkat lik i potatismospulvret senare. J fångade den rackaren till slut och bar ut den på baksidan. Så är liten var den, ungefär tre-fyra centimeter:


Idag var det dags igen, men med ett något större (och farligare djur).
Vi såg en alligator igen ute i vattnet på vår baksida!


Den gömde sig bland buskarna på andra sidan vattnet men en stund senare hade han simmat över till vår sida och låg och lurpassade på en av de fula ankorna:

Han hade nog tänkt sig ankstek till lunch, men han blev skrämd och simmade iväg innan hans plan gick i lås.

Wow.

Andra bloggar om:
och .

11 kommentarer:

Camilla sa...

Men shit !!!
Kan inte den krypa upp på land och äta upp en eller nåt !!??
God jag skulle inte vilja bo där. Ligger och solar och så PANG blir man krokodil mat ;)

Fundersam Cecilia sa...

Vill ju till att den håller sig i vattnet och inte bestämmer sig för att gå upp på land och sola.Har hört att alligatorerna tycker om att ligga under våran brygga när dom väl kommer in i kanalen.Men än så länge beundrar vi de vänliga sjökorna.Så söta.

Gabriella sa...

Jag säger bara..akta fötterna!!
Snacka om dramatisk trädgård..he he;)

Matildas fikarum sa...

Jag förmodar att ni har ett välbyggt staket runt huset?

Josse sa...

Men jösses, detta är ju hur fantastiskt som helst! Hoppas att dom är snälla bara! :)

ida sa...

OMG - jag blir jättenervig bara av att se alligatorn på bild! Jag tror inte jag hade kunnat sova en lugn stund med en sån där monsterstock på krälavstånd... :)

Elisabeth sa...

Himmel, så hemskt! Ni har alltså ingenting mellan er och "besten"? *ryser*

Kram!

Desiree sa...

Häftigt med alligatorn så länge den inte kröp upp på er tomt. Den lilla ödlan var väldigt söt. Jag antar att ni inte badar i det där vattnet där alligatorn håller till.

Cara sa...

WOW så cool att ha en alligator så nära! Lite läskigt också men jag skulle tycka att det mest var häftigt. Jag skulle springa fram och tillbaka på gräsmattan och leka Steve Irwin.
Får nog nöja mig med skogsödlorna.

Victoria sa...

Alligatorerna är väldigt skygga, och så länge man inte matar dem - då mister de ju sin rädsla för människor. Vi har inget staket eller så mot vattnet, så om den ville skulle den kunna komma upp på vår tomt men det tvivlar jag på att den skulle vilja. Jag har inte vett att vara rädd, jag tycker att det är häftigt,alltså lite åt Steve Irwing-hållet, som Cara här ovanför... ;o)
Jag har iallafall sagt åt killarna att de inte får gå nära vattnet och någon av oss vuxna är alltid med ute när de leker på baksidan. //Victoria

Anita sa...

Hejsan
Och jag som bara såg en stork i dag på ängen.
Ja det finns mycket djur i naturen.
Ha en mysig kväll