2007-03-01

Jag och min frys

Jag och min frys har ett lite speciellt förhållande.
Man kan säga att det är ett hat-kärleksförhållande.

Jag hatar min frys.
Den älskar mig.

När vi flyttade in här tyckte jag att den var i minsta laget - vi var ju vana vid en normalsvensk frys, en sån där hög, relativt bred sak med två dörrar och massor av plats. Den här är i och för sig ganska hög, men den är smal. Väldigt sma-a-a-al.
Till dess fördel (tyckte jag då när vi flyttade in) kan sägas att den har en sån där ismaskinshistoria i dörren. Man ska alltså kunna få is till sin drink så lätt som en plätt.

Jättetufft, tyckte jag förstås som endast sett dylika ting i amerikanska TV-serier.
Tyvärr är verkligheten inte lika tuff.

Som jag tidigare skrev måste frysen älska mig. Varför producerar den annars enorma mängder is, så att jag måste tömma isfacket varannan dag, annars svämmar hela frysen över av små ovala isbitar?? Det måste ju vara för att glädja mig. Jag fattar inte hur någon vettig människa kan använda upp så mycket is som den här frysen gör.

Dessutom måste det vara något fel på den, eftersom det inte går att få de där isbitarna i sin drink den vanliga vägen, dvs från utsidan. Vi måste öppna frysen, dra ut isbitsfacket och gräva runt efter isen. Försöker man få ut isbitar där det egentligen ska komma isbitar, kommer bara lite förvirrad snö. Kul om man ska ha snöbollskrig - annars inte.

Irriterande. Och man får kalla händer av att fiska is, kan jag meddela.
Det måste finnas något sätt att stänga av den, men jag vet fan inte hur man gör.

Så jag får väl fortsätta min ojämna kamp mot min frys. Like it or not.

Andra bloggar om: , och .

7 kommentarer:

Britta sa...

För mig är det ugnen, jag blir tokig på gasugn. Brödet blir bränt på undersidan och ovanpå är det fult och blekt. Blä!! Några tips?

Lycka till med din frys!

Victoria sa...

Britta: Inga tips tyvärr, vi har en elektrisk ugn, stor så jag skulle kunna grilla Lill därinne om jag ville...

Fia sa...

När det gäller gasugnen, kolla med ett vattenpass att den faktiskt står plant! Så enkelt var det för mig att förändra en strid på kniven till en "lydig" ugn!

När det gäller frysen, googla på märket och modell och sedan gör en eftersökning på problemet, du kommer att bli förvånad (hoppas jag, jag blir det alltid att det finns så himla mkt diskussionsrum om allt)och se hur andra har löst det. Om du inte få svar på google kolla på ask.com...berätta om ni lyckas bli kompisar! Kram!

C sa...

När jag bodde i USA hade vi en sån förnämlig frys meeeeen isbitarna smakade bara så illa för den frysen var nog ALDRIG avfrostad och det förvarades nyfiskad fisk precis bredvid isfacket....

Uäck!

Trevlig helg!

Annie alias UFOt sa...

Men hallå. Vi måste ha samma frys. Eller så är våra frysar syskon.
Min är en Samsung (såklart...), den är också alltför smal och producerar förfärliga mängder is. Oerhört opraktisk.
Jag blir alldeles tårögd när jag tänker tillbaka på den oerhört rymliga, ismaskinsbefriade Electrolux-frysen jag hade nöjet att härbärgera i Sverige. Buähähähhhh!

sussi sa...

Eftersom vi måste fixa allt(frys,kyl, golv mm) själva här i Nederländerna och vi inte kunde ha elspis så har vi köpt kokplattor. Får se hur länge vi står ut med det. Det går bra att laga mat men jag saknar en ugn.

Jenny sa...

Bättre sent än aldrig, men kan du kanske stänga av istillverkningen inuti frysen? Vi har i alla fall en liten spak, eller handtag eller vad man ska säga, som när det är nerfällt betyder att det produceras is, men om man fäller upp den är det stopp. Och is-snön låter som om frysen har fastnat på "crushed ice" istället för "ice cubes". Om ni har försökt ställa om det och det ändå inte funkar, så skulle jag kontakta frysreparatör. Så behjälplig var jag alltså inte ;-). Fast jag måste erkänna att jag ÄLSKAR min ice maker, men HATAR att den tar upp så mycket plats i själva frysen så att man måste ha en extrafrys för att få plats med nånting ;-). Stor fredagskram!