2007-04-16

22 döda (UPPDAT.)

Vid det här laget har ni antagligen alla hört om skottlossningen på Universitetet Virginia Tech´s campus, minst 22 döda och lika många skadade.
Tydligen startade allt tidigt på morgonen, en person uppges ha skjutits i ett av husen där eleverna bor. Ett par timmar senare började skottlossningen igen, den här gången i flera klassrum inne i en av universitetetsbyggnaderna. Polisen vet i nuläget inte om de båda händelserna hör ihop eller är två separata händelser. Man vet inte heller om det är en eller flera gärningsmän. Jag såg en bild på Expressens hemsida på en man som såg ut att bli handfängslad av polisen, men man säger här på TV att detta förmodligen inte är gärningsmannen. De vet inte i nuläget varför han ligger där på marken.

Rykten säger att flera av de döda ställdes upp och sköts "execution style".
Bland de döda finns både elever och lärare.
Just nu går nyheten på alla våra nyhetskanaler och den här händelsen är en av de värsta skottlossningarna på en skola i USA´s historia.
Massor av otäcka bilder visas på TV, dels från TV-team på plats, men även från mobilkameror, webkameror och digitalkameror.

Det är såna här händelser som får mig att fundera över varför vi har valt att bo här.
Mina tankar är med de drabbade.

kl.14.46: Jag ser nu på TV:n att antalet döda stigit till 32.

Andra bloggar om:
,, och .

2 kommentarer:

Fundersam Cecilia sa...

Herregud så hemskt.Stackars folk.Hade ingen aning om det förrän jag läste det hos dig.Ja helt plötsligt börjar man ju fundera på varför man väljer att bo där vi gör.

Anita sa...

Hejsan
Har inte hört nått i Sverige än?
Men var man bor spelar ingen roll, här i Sverige dödas en varje dag antingen skjuten eller med kniv. Man är inte förvånad längre när nyheterna börjar på morgonen.
Världen är ur led.