2007-05-31

Att köpa i Sverige

Sverigeresan kommer närmare med stormsteg och nu kommer ytterligare en fråga:

Vad ska man köpa i Sverige och ta med sig tillbaka hem???

Min lista är ännu kort:

- Strumpor med halkpluppar på till Lill (den ungen springer mer än han går, hoppar mer än han springer och det är ett under att han inte brutit något ännu)

- O´Boypulver i storpack (det finns ju på Norwill men inte f-n betalar jag 60 kronor för ett sånt litet paket!)

Att köpa med sig godis (Malaco colaflaskor, daim, Marabou mjölkchoklad osv osv) är väldigt lockande men jag vet ju hur det blir. Jag äter upp alltihop själv och går upp det lilla jag lyckats gå ner och lägger flera kilon ovanpå utöver det...)

Vad ska ni andra utlandssvenskar köpa med er tillbaka?
Tips emottages tacksamt.

Andra bloggar om:
, och .

8 kommentarer:

SweFlo sa...

Jag planerar att köpa ett sk Sverigepaket på posten och skicka en del matvaror till mig själv. Jag vill inte riksera att de tar det... Jag ska köpa torrvaror såsom brödmix för brödmaskinen (mamma skickade jättegott fullkornsmix), lite gott tuggummi, annat spännande i matvaruväg som kan hålla sig över resan. Kanske lite svenska dekorationer? Svenska grejjer till dottern. Nu är ju jag olaglig, men min syste rhar fixat 25 av de senaste Disney-filmerna som kopia, ska smuggl amed dem på omärkta DVD eller skicka i paket... Lite svenska pocketböcker till mig. Jag ska dessutom hem och rot apå vinden hos mamma innan hon ge rbort alla mina gamla grejjer och se om det är nått jag vill ta med tillbaka! Nån Gotländsk tavla blir det kanske också.

Victoria sa...

Sweflo: Ahaaaa, skicka paket till sig själv! Vad listigt! Det ska jag också göra, så slipper man ju släpa på eländet i sina redan så överfulla resväskor!

Annika sa...

MYCKET smart av sweflo!!! Ngt att tänka på och ta efter...

Kaffe (om man nu tycker det har hög prio. Det tycker inte jag, men jag är nog ovanlig i det fallet)
Kryddor!!
BÖCKER!!!
dvd-filmer på svenska. Speciellt svenska tv-serier ( I love).
Godis!!
smycken (fast du gör ju så fina själv)
Konstglas...

Vad mer? Vet inte. Kläder till min dotter, kom jag just på!

eastcoastmom sa...

Min lista blir kortare och kortare för varje år vi bor utomlands. Men saker som:

svenskt måttband, har slarvat bort mitt gamla

tyger från Mairo och andra coola, snygga tillverkare

svenska dvd-filmer för barn

hallon- och aprikoskräm på pulver, barnen äääälskar det!

Maken vill absolut ha svenskt kaffe


Vi har IKEA bara en halvtimme bort så där kan man köpa pärlsocker, Singoallakex mm De flesta kryddor har jag hittat här, finns en jättebra butik som heter Penzkeys spizes.

En brasse-mammas tankar sa...

Jag kommer att åka hem med väska full av: matjesill, grötris, pocketböcker, lingonsylt, amerikansk hamburgerdressing, bostongurka, fiskbuljong, koncentrerad tranbärsjuice - tja, det var vad jag kom på nu :) listan blir längre ju närmare man kommer.

Elisabeth sa...

Jag var nyss på Irland, och hade med mej matjessill, lingonsylt och nån specialare till senap. Och där kom vi på att jag hade "bordat" haft med ströbröd, bullformar, pärlsocker och färskjäst också. Svenska pocketböcker. Tja, det kommer väl å går vad man längtar efter också.

Petra sa...

valling, tidningar, saltlakrits, hallon- och jordgubbskram (torrvara), los tea, LdB hudlotion (kan inte vara utan det!!!), svenska pocketbocker, inredningsprylar, mangder i klader till lilla Elsa (och lite till mig ocksa!)

Anna sa...

Men guuud, vad roligt! Det finns fler!

Själv bor jag i Tyskland sedan många år tillbaka, och listan är fortfarande ganska lång, även om den blir kortare med åren...

Ett absolut måste: Estrella Chips!

Sen saker som mörk oxbuljong, snabbmakaroner, punschpraliner, lakrits, pocketböcker och ett aktuellt nummer av Fantomen ;-)

Och TYG! Det är så mycket billigare i Sverige och urvalet är så mycket större och modernare... Känner inte ens någon här som har en symaskin... Inte för att jag är speciellt bra på det, men har lyckas knåpa ihop en hel del under åren :-)

Ha en trevlig semester "därhemma"!