2007-05-17

Beundrarbrev

Idag har jag för första gången i mitt liv skrivit ett beundrarbrev (eller beundrarmail rättare sagt), till Linda Olsson, som flera av mina utlandssvenska blogkollegor redan skrivit om. Linda är en svensk som sedan många år är bosatt i Nya Zealand och i augusti förra året var hon sommarpratare i P1. Hon berättar om den ständiga längtan som hon känner efter Sverige, efter vänner och familj och om hur det är att plötsligt finna att det land man växt upp i, som man kallar "hemma", plötsligt blir en smula främmande och en plats dit man bara kommer på besök. Annika har skrivit om programmet, och så även JaCal.

Tårarna rann när jag lyssnade på hur Linda beskrev sin längtan. Just så känner jag!
Ändå har jag inte varit borta från Sverige länge, inte ens ett år!

En länk till sidan där man kan ladda ner programmet finns här. Linda Olsson finner du på den tredje augusti.

Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

mallan sa...

Beundrarbrev är toppen! Hoppas att du får svar!

Kan inte sätta mig in i hur din saknad efter allt känns :( Hoppas du får en bra dag i alla fall!

Roligt som vanligt att följa er via EFIT bilderna!

kram!

Annie alias UFOt sa...

Ack, Sverige är fantastiskt. Jag har dock aldrig längat tillbaka så mycket, men det beror nog på att vi alltid åkt hem på somrar och till jul under de fyra år vi har bott i Korea. Då har jag fått min Sverige-fix med allt vad det innebär av ren luft, underbar natur, familj och vänner, saltlakrits, räksallad, trafikvett....etcetera.

Nu flyttar vi ju närmare Sverige, så jag tippar att hemlängtan blir ännu mindre med tanke på att fosterlandet blott ligger typ sju timmars bilresa bort, och att jag till och med slipper jetlag...

Men man vet aldrig. Det kanske blir tvärtom, i och med att jag kommer att bo i ett land som nästan är som Sverige men inte riktigt...kanske man retar sig mer på de små skillnaderna än de stora, till exempel...

Annika sa...

Det ska jag också göra!! Skriva ett beundrarbrev! BRA gjort!!! Linda ska bara veta vilken våg av tårar och värme som strålar emot henne från USA!
Kramar!!!

Victoria sa...

I morse när jag öppnade mailen fanns ett svar på mitt mail till Linda! Jag blev jätteglad att hon tagit sig tid att svara mig! Jag ska nog skicka mer beundrarpost i framtiden. Jag är alldeles för dålig på att berömma någon jag tycker gör ett bra jobb.

Anne sa...

Hur hittade du en bra mailadress att maila henne på? Du får gärna berätta hur du gjorde. Jag vill gärna själv skicka ett beundrarbrev. Om du inte vill skriva hennes mailadress här, maila mig gärna!