2007-05-30

Going back east

Imorgon är det den sista dagen i skolan för killarna och på lördag åker vi till Sverige i tre veckor.
Var har tiden tagit vägen??

På samma sätt som det är nästintill omöjligt att åstadkomma julstämning här så är det lika svårt att få till den där försommarkänslan också. Det är ofattbart att det snart är sommarlov.
Det är ju sommar jämt här!

Vad jag saknar den svenska försommaren! De ljusgröna bladen på träden, alla vårblommor; tulpaner, påskliljor, vitsippor och lite senare hägg och syrén.
Här finns samma blommor nästan jämt, inget blir annorlunda vare sig det är december eller juli.
Det är synd. Och trist.

Nåväl.
Varje gång jag tänker på att vi ska åka på lördag blir det lite pirrigt i magen.
Dels ska det bli så otroligt, underbart roligt att träffa familj och vänner igen, några har jag inte sett sedan vi flyttade för ett år sedan.

Dock blir jag lite stressad över packande och annat som behöver fixas innan lördag.
Jag kan iallafall pricka av följande på min att-göra-lista:

- några små presenter
- lagring av post beställt
- framkallning av foton samt insättning i album av desamma
(skickade 69 bilder till Wal-Marts PhotoCenter via internet och kunde hämta dem en timme senare, kostnaden blev endast elva dollar!)
- köpa böcker att läsa på flyget

Följande är kvar att göra:

- tvätta
- stryka
- packa en massa kläder
- ringa tre samtal
(det här är den jobbigaste punkten på hela listan. Jag har sån vansinnig telefonskräck så det är närapå löjligt. Nej, det ÄR löjligt. Men jag tycker fortfarande det är oerhört jobbigt.)
- Lill måste klippas. Han ser ut som en rumpnisse. Fast sötare.
- bestämma om Lill ska få en ny DS istället för den han tog sönder. Å ena sidan är den guld värd på långa flygresor och tråkig väntan på allehanda flygplatser, men å andra sidan kan man inte bara ta sönder en dyr grej och tro att man får en ny bara sådär. Råd någon?
- rensa ur kylskåpet, det är inte mycket som håller sig fräscht i tre veckor.

Det var väl allt jag kan komma på just nu, men det räcker väl?

Andra bloggar om:
, och .

9 kommentarer:

Desiree sa...

Låter som du har läget under kontroll. Jättekul att åka hem en sväng efter ett helt år. Det blir samma för oss. Jag längtar väldans. Vi åker 15 juni och blir också borta i 3 veckor. Du är inte ensam om din telefonskräck. Jag låter maken sköta det mesta telefonsnacket. Tycker att det är ok att ringa folk jag känner men inte myndigheter och annat som jag inte känner. Ha en bra dag och lycka till med packandet.

Fia sa...

Det ÄR jobbigt att prata i telefon ibland...och i mitt jobb är det inte en bra kvalitet att ha (att ogilla att prata i telefon ibland) men du klarar säkert av det.

Att ge Lill en ny DS...jo man ska nog lära barnen konsekvenser av sitt handlande, men när det gäller en sån sak som han kan sysselsätta sig med längre tider då ni ska resa så långt...hm..han kanske kan lära sig på något annat sätt?

Anne sa...

Åh, det vankas hemresa. Vad skönt, pirrigt och härligt. Ska bli intressant att höra hur era 3 veckor i Sverige blev och hur det senare känns att vara tillbaka i Florida igen om 3 veckor.
När det gäller att ringa till personer i privata ärenden, även om det är nya människor. Inga problem. Däremot gillar inte jag heller myndigheter, affärer, banker och den sortens ärenden. Telefonskräck då.
De där Atlantflygningarna är så gräsligt jobbiga, all väntan, all trängsel, bläää. Så jag skulle nog ge en ny DS därför. Det är liksom speciella omständigheter...

Mia sa...

Vad härligt att åka hem! Hoppas ni får det bra.

Svårt det där med att underlätta väntetiderna eller lära honom en läxa att inte ha sönder saker. Jag hade säkrt köpt en ny :)

Pratar i telefonen gör jag nästan hela dagarna på jobbet och jag har inga problem att ringa ex myndigheter. Men att ringa vänner/bekanta på fritiden har jag otroligt svårt för. Jag tror att det har att göra med att jag inte vill blir "sviken", personen jag ringer inte vill göra det jag vill.

Hmm lång kommentar det här blev, från mig som smyger mest omkring hör och inte visar alls att jag varit här :)

Ha trevlig resa!

/Mia

SweFlo sa...

Oj nu fick jag resfeber igen! Det där med att rensa kylskåoet måste jag komma ihåg! Hmmm... Jag skulle nog ge honom ett nytt spel men med ett litet strängt samtal. Du får ju tänka lite på dig själv! Som jag nämnde hos Anne, man saknar verkligen övergången mellan årstiderna här i Florida, även om det är trevligt med fint väder på vintern!

Jenny sa...

Åh vad synd att vi precis nästan kommer att åka om varandra - annars hade det varit jätteroligt att ses igen! (Men vi får verkligen göra slag i saken och kanske planera en visit åt antingen öster eller väster :-)) Vi åker "hem" den 27 juni (jag och barnen) och blir faktiskt hemma i hela 7 1/2 vecka, trot eller ej! Ska bli så skönt att slippa den kletiga H-ston hettan!! /Jenny

Matildas fikarum sa...

Vad är en "DS" för något?

Victoria sa...

Matilda: Jag utryckte mig lite slarvigt, det ska vara en Windows DS, alltså ett litet spel som liknar de gamla DonkeyKongspelen, om du minns...

Och tack alla för värdefulla kommentarer! Jag tror jag ska köpa ett spel till honom idag, av ren självbevarelsedrift förstås ;o) Men han ska få betala! Och det blir ett allvarligt samtal också.

Victoria sa...

Äh!
NINTENDO DS ska det ju vara.