2007-07-06

Pratblogg

Idag är det premiär för fredagsprat här i Florida.
Jag ber om ursäkt för att ljuset är så dåligt, insåg det inte förrän jag spelade upp videon för att kolla kvalitén. Nästa gång ska jag tända i taket också och kanske göra inspelningen mitt på dagen och inte sex på kvällen. Håll till godo!Lämna gärna kommentarer; om det var något ni vill se mer av, om ni har frågor ni vill jag ska svara på eller något ni vill att jag ska visa för er.

Andra bloggar om:
, , och .

14 kommentarer:

Familjen Åström sa...

Hej!

Vad jättekul att se! Det är så spännande, att efter alla år på nätet, få se dig "live" så där!

Jättekul idé, fortsätt gärna med det!

Intressant det du säger om att ni lever i en bubbla. Kan tänka mig att det lätt blir så när Sverige ändå är så nära, med internets hjälp...

Hur är det med killarna? Har dom träffat några kompisar?

Ha en skön helg!
*kram*

Fundersam Cecilia sa...

Skit kul ide´.Undrar vem som följer på ide´n härnäst av bloggarna.Det är ju jätte skoj att se dig live.
Tråkigt att det inget blev nåt med IKEA just nu.Förstår vad du menar med bubblan och då du säger att du skulle lika gärna kunna vara i sverige.Hade jag inte gått i skolan och blandat mig med folk från andra länder och amerikanare så hade jag nog blivit knäpp och känt likadan.Jag är inte sådan som direkt skulle få något infall att t ex ställa upp som volontär även fast jag gärna skulle vilja och det är ju ett bra ex. på hur man kan träffa andra.
Fortsätt med pratbloggen!!

Anonym sa...

Jätte bra ide! Jäte kul, verkligen :)
Har läst din blogg ett bra tag, flera månder iallafall, men vet inte om jag har lämnat nån kommentar förr.

Måste vara kul att kunna gå på bio så ofta, det är ju hur billigt som helst med bio i usa, jämfört med sverige, trist att de ska kosta så mycket här..

Hur kommer det sig att ni flyttade till usa?

Matildas fikarum sa...

Vilken jätterolig idé! Hur kul som helst. Det blir väl lite svårt att sitta och prata bara sådär ut i luften, men för oss som lyssnar är det verkligen trevligt. Jag ser fram emot nästa fredag redan!

Anonym sa...

Håller med de andra... jättekul ide!!!
Är så kul att höra om era äventyr! Ni hittar på så mycket...

Annika sa...

Vad roligt det var att se och höra dig sådär.
Vet inte om jag skulle våga ;-)
Men kanske en dag...Hmmmm....
Kul ide!!!

Anne sa...

Jaaa, jaaa fortsätt med pratblogg en gång i veckan. Vilken bra idé och intitativ. Det var jättebra och mycket uppskattat. Verkligen jättebra! Det vill jag du ska veta!
Håller för övrigt helt och hållet med dig, det du berättar om att leva i en bubbla. Precis så känner jag också, du säger samma saker jag själv skulle kunna säga. Jag tyckte mycket om att höra dina tankar, din pratblogg var mycket uppskattad!
Helgkramar, Anne

Ida in Québec sa...

Ååh vad kul - ååh vad kul - ååh vad kul!! Hoppas jag har startat en riktigt stor nättrend nu! :D Det vore kul om fler utlandssvenskar hängde på tycker jag... Och såå kul att du nämnde mig! :) Det kändes lite häftigt att höra dig säga mitt namn... :D

Om du vill kan du lägga ut en länk till min youtube-sida (www.youtube.com/idacelia) där dina besökare kan se mina pratbloggar - min vanliga hemsida är ju skyddad med lösen...

Det var särskilt jätteintressant att höra att det känns lite som om ni fortfarande bor i Sverige. Jag har ju mest börjat prata svenska nu med Bailey (och då får jag ju ingen respons...) men annars pratar jag och Seb bara engelska och utanför dörren pratas det bara franska. Och jag är helkass på att lyssna på svensk radio! Däremot kan jag kolla svt.se ibland och se på lite Janne Josefsson-dokumentärer och sånt där. Och så ringer jag ju hem ibland såklart och pratar svenska...

Jag satt och log jättestort under hela pratbloggen - det är ju såå kul att få se hur du ser ut och hur du pratar! Vilken stockholmare du är!! :D

Jag vill hemskt gärna se fler pratbloggar! Och du får gärna prata mer om hur du upplever livet i Florida. Vad är annorlunda, vad saknar du mest hemifrån osv. Och vad är planen för framtiden? Hur länge stannar ni? Är det för gott?

stor kram på er och ha en riktigt mysig helg!

Matildas fikarum sa...

Hoppas inte pratblogga med mat i munnen blir populärt i alla fall. Urk.

Sarahs sida! sa...

Lillan och jag är hänförda! Jättekul! Hur lägger man upp ett fredagsprat? Jag vill också!!
Kram Sarah

Cara sa...

Vad roligt att du också pratbloggar, som Ida. Det blir så verkligt att se dig röra på dig och höra din röst! :-) Jätteskoj!

Tänkte på det där du skrev om att leva i en svensk bubbla mitt i USA. När man är utomlands som du så kanske det är lättare att förstå varför många invandrare verkligen vill hålla på sina traditioner, sin mat, språk o.s.v... Det måste vara svårt att släppa allt hemländskt när man flyttar till ett annat land.
Kanske därför mina föräldrar fortfarande lyssnar på finsk musik, tittar på finsk TV o.s.v. Trots att det är över 30 år sen de flyttade hit...

Ser fram emot nästa fredag! :-)

Sporty Spice sa...

Ah vilket roligt idé. Pratblogg varje fredag. Det ser jag fram emot nästan lika mycket som Sommartorpet på måndagar.

Anne-Marie sa...

Fortsätt med din pratblogg. Jättebra ide! Kul att höra och se dig.

Ellen sa...

Hej! Hittade dig via Idas blogg, vilken himla kul grej med pratblogg! :D
Ha det fint!