2007-08-10

Före och efter

Nu är ommöbleringen klar för den här gången, här kommer lite bilder:

Här har vi matbordet innan flytten:


Efter flytten står den där TV:n stod innan:


Och TV:n fick vackert flytta ut dit matbordet stod innan:


De röda sofforna (som skymtar på bilden ovan), som tidigare stod på undantag och aldrig användes annat till att lägga högar av skolpapper på...:


...står nu bägge framför TV:n och kommer att användas mycket mer. Nu ska bara överdragen lämnas till kemtvätt också, så blir det perfekt:


Vitrinskåpen tog jag resolut, en under var arm (hrm...) och flyttade.
Härifrån (där det nu står en röd soffa)...:


...och hit, där den svarta skinnsoffan tidigare stod framför TV:n:


Vitrinskåpen var en plåga att flytta, dels är de rent överjävligt tunga och dels är de för höga för att gå in under valvet. Det var ingen bra kombination kan jag upplysa herrskapet om. Men, ingen kom i kläm och allt gick bra, även om jag noga instruerade Lång om hur han skulle göra för att ringa efter J om jag plötsligt fick hela bokhyllan över mig...

Den svarta skinnsoffan fick flytta in i vårt sovrum, där mitt skrivbord för pyssel tidigare stod. Det flyttade jag ut till den nya arbetsrumsdelen av vardagsrummet och för att kunna göra det fick jag både skruva isär skrivbordet OCH skruva av sovrumsdörren...:


På bilden ovan ser ni också bokhyllan som jag flyttade ut. Den har stått precis utanför vårt sovrum, så nu blev det inte så trångt där längre.
Mer ska flyttas senare, eftersom killarna nu bestämt att de inte vill sova i samma rum längre utan vill ha varsitt rum. Men vi måste vara säkra på att uttag och annat fungerar innan vi börjar flytta datorn. Det går ju inte att vara utan uppkoppling!!

Den flytten kommer vi ta hand om senare, när skolorna börjat. I morgon åker vi en tur till Tampa och blir borta ett par dagar. Nästa veckan börjar killarna skolan igen och vardagen kommer så sakta tillbaka igen, med snack- och lunchfixning, läxläsning och annat som hör till.

Och ja, jag har våldsamt ont i kroppen. Att jag aldrig lär mig att man inte ska flytta vitrinskåp och skrivbord själv. Men är man envis som en röd gris så är man.

Andra bloggar om:
, och .

4 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Det känns nästan som om jag varit med om ett av programmen på HGTV. Visst är det kul att möblera om. Nu får du vila några dagar och ta det lugnt.

Anita sa...

Hejsan
Ser trevligt ut där ni bor. Kommer inte ihåg om det såg ut så på 70 talet, det jag kommer ihåg var att vattnet från tabletthanfatet gick från väggen ut på baksidan trädgården.Gör det nog inte i dag?
Sommarhälsningar/ SWEA

Desiree sa...

Vad fint det blev! Jättekul att få se före och efter bilder. Jag tycker att det blev stor skillnad faktiskt. Jag fattar att det var bökigt att flytta vitrinskåpen. Hoppas du har fått pusta ut nu och vilat kroppen. Väldigt lyckad ommöblering.

Petra H sa...

Det blev ju jättebra! Jag älskar att möblera om, det har jag gjort ända sedan jag var liten. Längtar efter när jag flyttar till lägenheten i PR och kan sätta min prägel på den (den är möblerad) - det ska flyttas möbler och sättas fram foton, böcker etc.
Och kul att se hur ert hus ser ut.