2007-08-21

Världen är full av inkompetenta människor.

Vi trodde att allt var frid och fröjd när vi hade skrivit på det nya hyreskontraktet på huset, men ack så fel vi hade. Krånglet hade bara börjat.

Plötsligt en dag kom vi inte in i området, bommarna ville inte fällas upp när vi kom med bilarna. Våra passérkort bara gäller i ett år, får J veta när han påtalar problemet i klubbhusets reception. Anledningen till att vi inte kom in i området var att även streckkoderna som vi har på våra bilar inaktiverats.
Eftersom kopia på kontrakt samt våra gamla passérkort behövde uppvisas kunde han inte göra något mer just den dagen eftersom de skulle stänga tio minuter senare.

Alltså tog jag kontraktskopia, passérkort och åkte bort dit i torsdags förra veckan. När kontraktet är kopierat och de nya korten är fixade vill människan ha tjugo dollar. Och inte tjugo dollar bara sådär, utan det skulle vara en check! Kunde de inte kläckt ur sig det när J var och pratade med dem tidigare?! Jag hade såklart ingen check på mig så det var bara att åka hem och hämta en (jag har ju inget annat för mig än att åka fram och tillbaka dit stup i kvarten...).

När korten var betalda och klara fick jag gå till en annan disk och be att få våra streckkoder aktiverade. Inget problem, säger tjejen och tillägger att de skulle aktiveras inom 24 timmar. Det var alltså i torsdags eftermiddag. Idag är det tisdag eftermiddag och det fungerar fortfarande inte.

Idag när jag varit och handlat (och inte kommit in utan att ha dragit mitt passérkort i läsaren) har de mage att ha lunchstängt mellan ett och två. Det bara kryllar av folk därinne, måste de verkligen ha lunch allihopa samtidigt!???

När jag väntat in att killarna skulle komma hem från skolan åker jag för att prata med dem IGEN (jag var där i går också och fick svaret att det skulle fungera på eftermiddagen) skyller de på att systemet är nere och att läsarna kanske påverkas av det. Konstigt då att alla andra kommer in med sina bilar!?! Konstigt också att systemet inte varit nere ända sedan i fredags när allt skulle fungerat, utan bara idag...?

Otroligt irriterande är bara förnamnet, även om det är ett I-landsproblem utan dess like...

Andra bloggar om:
, och .

Sådärja. Nu känns det faktiskt lite bättre efter att ha skällt lite.

3 kommentarer:

Petra H sa...

Det finns inget mer irriterande än sån't där krångel som är så himla onödigt, och som förstör ens dag... jag kan föreställa mig hur irriterad jag hade varit om jag hade varit i samma situation! Hoppas att det löser sig ASAP!

Desiree sa...

Jobbigt, hoppas att det löser sig kvickt.

Matildas fikarum sa...

Jamen, ni är ju utlänningar, så de anstränger sig väl snäppet mindre då.