2007-09-11

Hjälp!

Jag har nu bott tillräckligt länge i Florida för att jag har


slutat irritera mig över att dörrknoppen måste vridas för att man ska komma in eller ut,

börjat tycka att det är helt normalt att ha tvättmaskin och torktumlare i garaget,

slutat att fundera över varför man måste vrida lampknappen inte en, utan två gånger för att tända eller släcka,


och det värsta av allt:

jag tycker att det går lika bra med selleri!


Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

JaCal sa...

Oj oj - ja, nu kan det bara gå utför!! Är inne på 8:e året och än går det INTE alls lika bra med selleri haha!

Har lyckats fixa så jag bor i ett hus med "riktiga" dörrhandtag och vägrar köpa lampor med "snurrpinne"... Tvättmaskinen står inklämd i passage mellan garage och resten av huset (*drömmer om en tvättstuga på övervåningen där liksom alla kläder åker på och av*).

Desiree sa...

Roligt inslag om hur du har acklimatiserats till den amerikansk kulturen. Selleri är både gott och nyttigt. Vrid handtagen gillar jag inte så mycket.

Anne sa...

Haha, för mig går det inte lika bra med selleri efter snart ett år här. Och jag tror inte ens en livstid här skulle få mig att gilla selleri :)

Vi har riktiga handtag där vi bor nu, tänk, inte trodde man om nån frågat mig för nåt år sen att jag skulle tycka det var lyxigt med "riktiga" handtag. Ack vad man ändrar prioriteringar.

Petra H sa...

Oj oj oj, jag har faktiskt funderat på om jag kommer att bli tvingad att äta selleri när jag flyttar till den amerikanska delen av världen - tror inte att jag kommer att kunna vänja mig vid den grönsaken och hoppas att den inte är så populär i Karibien... Det är nog större risk att jag vänjer mig vid "plantains" (vad heter det på svenska) och friterade bananer istället för potatis... I vår lägenhet är tvättmaskin och torktumlare i köket vilket jag tycker är väldigt brittiskt!?

Victoria sa...

JaCal: jag visste inte ens att det fanns andra lampor än dem med pinne! Ska hålla bättre utkik i fortsättningen.

Desiree: När jag flyttade hit hatade jag selleri av hela mitt hjärta. Nu är det faktiskt rätt OK, med lite god ranchdressing på. (trodde aldrig jag skulle skriva detta...)

Anne: Ack ja, riktiga handtag, vilken dröm... Suck.

Petra H: Plantains har jag sett här också, men jag har inte testat. Du har rätt i att ha tvättmaskin och torktumlare i köket är väldigt brittiskt och jag tror jag föredrar det mot att ha det ute i skitiga garaget, även om det var väldigt konstigt då när vi bodde i UK.