2007-09-23

Översovning

Inatt har här bara sovit ett barn, istället för två.
Lång var bjuden på födelsedagskalas med tillhörande översovning - det är första gången han sover över hos någon kompis. Lill och jag skjutsade honom dit igår kväll och det var mycket ledsamt när vi skulle åka, för Lill ville stanna. Vi stannade en stund och fick lite mat, men sen var det dags att åka. Vi hade lite mys med glass och chokladsås och bra film i soffan istället, så jag tror att Lill blev rätt så nöjd ändå.

Idag är det Svenska Skolan, så vi kommer hämta upp Lång på vägen dit. Det ska bli intressant att höra vad de gjort och hur mycket de sovit i natt.
Igår gjorde vi ingenting särskilt, gick i pyjamasarna halva dagen, spelade TVspel och mixade till goa smoothies. Det är skönt att ha sådana dagar ibland, när man inte ska göra något särskilt utan bara kan skrota runt hur länge man vill.

Det märks fortfarande inte mycket av att hösten är på gång. Det är fortfarande ordentligt varmt på dagarna, ingen svalka i sikte alltså. Det enda som antyder höstens ankomst är att det blir mörkt lite tidigare på kvällarna och att det dröjer lite längre innan solen går upp.

Det förstås, i affärerna kan man inte ta miste på att det är höst. Det är Halloweensaker, Thanksgivingsaker OCH julsaker om vartannat i hyllorna och dessutom (vi är ju i Florida) finns det fortfarande flipflops i hyllan bredvid. Förvirrande.

En sak som jag tycker är konstigt är att alla klädesaffärer har ändrat till höstsortimentet. Det är väl inget konstigt i sig, men skulle du vilja gå runt i långärmad lammullströja när det är 25 grader varmt? Eller fleecetröja? Nej, trodde inte det heller.
Det går knappt att få tag på shorts till killarna längre, det är bara långbyxor i affärerna, så långt ögat når. Obegripligt. Om vi bott i Chicago eller Seattle hade jag kunnat förstå det, men det här är ju Florida!! Här är VARMT! Den enda gången det är lite kyligt är tidigt på morgonen, när barnen går till bussen. Då kan det vara nere på fem plusgrader, men det blir ju snabbt varmt frampå dagen sen och då blir det att svettas i lammullströjan ska jag säga.

Så har vi det.

Andra bloggar om:
, och .

2 kommentarer:

Anne sa...

Låter som du och Lill hade en skön dag med en massa härligt mys. Spännande för Lång sova borta, hoppas det gått bra och han haft en massa skoj.

Störande affärerna kör med säsongskläder och vinterkläder, det är ju inte riktigt behov för det hos er. jag tycker överhuvudtaget att affärerna skiftar snabbt, här hos oss började väl sommarkläder komma i mars (alltför tidigt) sen när man ville ha nåt i maj och då hade behov, då var det mesta utplockat. Så lärdomen till nästa år blir för mig shoppa sommarkläder så fort de kommer på våren (mars är vår här) så man har färdigt tills sommaren börjar i maj.

JaCal sa...

Kan meddela att samma fenomen gäller i Californien också. Otroligt frustreande. Förra året växte dottern tre skostorlekar på en sommar. Men efter juli var det nästan omöjligt att hitta sandaler... trots att det är sommar till oktober här... I affärerna dyker det upp halsdukar (??) och täckjackor (ännu mer ??). Jag förstår fortfarande inte vilka det är som köper dessa kläder... Så här gäller det också att försöka vara förutseende hur barnen växer... annars får de gå i moonboots i augusti...