2007-10-03

Nej, jag har aldrig klippt mig förr...

Jag har äntligen kommit fram till att jag ska klippa mig. Åkte till Broward Mall och gick till en frisersalong som jag spanat in sedan tidigare. Stod utanför och blev genast S-K-I-T-nervös!

"Tänk om jag får en tid nu på en gång, jag som inte riktigt vet hur jag vill ha det! Jag tror jag vill ha page, vad heter det på engelska... jo bob tror jag det heter och inte bena i mitten utan på sidan och så lite lugg. Men vad heter lugg på engelska då? (det vet jag fortfarande inte, måste slå upp det)Och tänk om jag får den där frisörskan där, hon har ju page men med jätteful lugg nej nej nej...)
Sen gick jag in och det var problemen började.

Snubben som satt i receptionen pratade jättesnabbt så jag kunde inte förstå vad han sa och fick fråga om hela tiden. Han frågade mig en grej och jag missförstod och svarade på något annat. Han trodde nog att jag aldrig varit på frisersalong förut...
Dessutom, som alltid när jag blir nervös, hörs det otroligt tydligt att jag är från Sverige när jag öppnar munnen. Jag hatar mig själv för att jag låter så, det låter ju så bra inne i huvudet, men munnen hänger inte alls med. Jag spänner mig och blir ännu mer nervös, glömmer de enklaste ord och låter precis som "Inga from Sweden". Varför blir det så? Jag skäms för att jag pratar så illa, småkillarna pratar bättre än jag.

Hursomhelst fick jag till slut en tid för klippning på fredag klockan elva.
Hoppas bara att det blir bra. Annars kommer jag låsa in mig på toan och inte komma ut förrän håret växt ut igen.

Andra bloggar om:
, och .

9 kommentarer:

Anne sa...

Det kommer säkert bli jättesnyggt och bra, du kommer säkert tänka efteråt wow, varför har jag inte gjort det här tidigare. Frisyrförändring brukar kännas fräscht och göra man känner sig som ny! Ähum, ska jag säga som typ sett likadan ut i 10 år (jag har dock länge funderat på nåt nytt, kanske jag också ska komma iväg nu..)
I alla fall, det ÄR roligt med förändring, så go for it!

Apropå det där med känna sig som Inga from Sweden. Så känner jag mig mer eller mindre hela tiden, har permanent livslångt medlemskap i den klubben känns det som. Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, men precis som för dig blir det värre om jag är nervös. Också om jag är ivrig och vill prata snabbt eller om jag har bråttom eller...ja, tillfällen är många när det är Inga from Sweden. Numera orkar jag dock inte riktigt bry mig mer, känns rätt skönt ha kommit till det stadiet efter att så länge skämts. Skit samma liksom.
Hoppas få se bild på nya frisyren sen!

Petra H sa...

Jag säger som Anne, det blir säkert jättebra - men jag vet hur du känner dig, jag har ALDRIG varit hos en fransk frissa trots att jag bott i fransktalande länder i nästan 7 år sammanlagt! Jag går till min norska frissa här i Bryssel... det är enklare och känns tryggt! Snacka om att vara feg!
Iaf, lugg på amerikansk engelska heter bangs tror jag (på brittisk engelska säger man fringe men det skrattade vår amerikanska utbytesstudent åt när jag var 15.. så se till att du använder AMERIKANSK engelska!!).
Lycka till!

mallan sa...

Det kommer gå jättebra och du kommer bli så nöjd :)

Nu kan jag ju prata med min frisör utan problem. Dock har jag alltid svårt att förklara hur jag vill ha det. Så vid min senaste klippning (en vecka sedan) så hade jag med mig ett gäng bilder som istället fick förklara hur jag tänkte.

Det tycker jag är suveränt!

Sedan gjorde min frisör en variant anpassad till mig av mina bilder :)

Så köp någon tidning eller surfa på nätet och spana, finns massor med bra sidor :)

Hoppas få se bild på resultatet :)

iHanna sa...

jag visste inte heller vad lugg heter, så jag slog upp det nu;
fringe!

Det har jag, fringe!

Matildas fikarum sa...

Jäklar. Jag skrev ett jättelångt inlägg och så FRÖS datorn! Det är ju såå för tio år sedan. Neandertalsdator, alltså.

Sporty Spice sa...

Fringe har jag aldrig för talas om. Däremot säger folk "bangs" när de pratar om lugg.

Fia sa...

Det kommer att bli jättebra! Som en annan skrev, ta med dig en bunt med bilder och visa vad du vill ha.

Eftersom deras svenska förmodligen är mycket sämre än din engelska är det ABSOLUT ingen skam att säga att du just flyttat hit och kan de vara snälla och prata lite långsamt med dig.

Jag hade en svensk äldre dam som flyttade hit för några år sedan, jag skrev ner en fras på baksidan av mitt visitkort. Det var meningen att hon skulle lära sig den, men hon var smartare än så, hon tog med sig kortet och höll upp det så folk kunde läsa. Det gav upphov till många skratt, men också att folk verkligen FÖRSTOD att de var tvugna att visa hänsyn.

Vad det stod? Såhär:
"I am from Sweden, I just moved here. Please speak slow and clear with me. If you feel a need to speak fast, please do it in Swedish."

Annika sa...

Bangs säger man här i US, ja...Och nej, det ÄR fan inte lätt när man inte vet vad det heter. Minns en ggn när jag skulle försöka beskriva ordet "bena"..Jeez vad jobbigt det var...Nu vet jag ju att det heter "part" men det visst jag inte då...
Och bob kan man säga om page, man kan också säga "page boy".
FÖ vet jag hur asjobbigt det kan kännas att vara "Inga from Sweden"...

Anonym sa...

ETT TIPS!
Ett svenskt band "The Dora Steins"
tävlar om en miljon, på hemsidan
www.rampmusic.se.

Gå dit och hjälp dom vinna..
Dom är så grymmmmmma....
Stay, you dont have to go....