2007-10-15

Ordblind

Nu har jag (förhoppningsvis) lagt sista handen vid oktobers SWEAblad, om ingen sistaminuten-ändring dyker upp inom de närmaste timmarna. Jag märker att jag bli "ordblind" när jag sitter och läser artiklarna; jag ser inte längre direkt om det står fel - särskilt om ordet ifråga är särskrivet.

Särskrivning - detta fenomen som jag tycker så oerhört illa om smyger sig på mig och jag finner mig själv sitta och tänka:

"SWEA Bladet? SWEABladet? SWEA-Bladet? SWEAbladet?"

Gaaaaah! Jag skulle behöva skicka hela texten till Lotten.

Andra bloggar om:
, och .

4 kommentarer:

Lotten sa...

Klart du kan skicka -- det förlorar man inget på. Om jag inte har tid, säger jag ju till!

(Strictly speaking borde titeln vara Swea-bladet även om det står SWEA med versaler på t.ex. loggan.)

Desiree sa...

Det där med särskivning eller inte är jag urdålig på. Jag gick ju hela högstadiet och gymnasiet i en amerikansk skola så jag har blivit förstörd tidigt och blandar ständigt ihop detta med särskivningens vara eller icke-vara.

Victoria sa...

Lotten: Det är så bra att ha en språkpolis i en dator nära mig! Jag tordes inte ändra från SWEA Bladet som det nu står till det Swea-bladet (öven om jag tycker det ser mycket bättre ut), ska kolla med styrelsen innan jag gör den ändringen. Men jag ska säga att det kommer från en högst välinformerad källa. ;o)
Desirée: Ack, ack, förstörd redan i så unga år...! :o))

Lotten sa...

Tänk så här när ni skriver svenska: man skriver ihop nästan allt. Tvekar ni, så skriv ihop.

(I somras efter endast två veckor i USA, började jag skriva mycket, mycket långsammare och så hörde jag mig själv säga att jag skulle "utveckla bilder".)