2007-10-05

Tips inför Floridasemestern

Jag får med jämna mellanrum e-mailförfrågningar från personer i Sverige som ska åka till Florida, om jag vet något bra hotell, bra restauranger, vad man bör se när man är här osv. Det är jättetrevligt och jag försöker hjälpa till så gott jag kan. Jag måste erkänna att vi nästan aldrig är inne i Miami och det är också sällan vi åker till Fort Lauderdale.

Men, jag har samlat på mig lite länkar som kanske kan vara till nytta om du eller någon du känner ska åka till Florida på semester. Vi har varit på de allra flesta av dessa ställen nedan och jag kan rekommendera dem alla.

Varsågoda:

Tourism in Miami - tips om hotell, sevärdheter, restauranger, shoppingcenter mm.

Om man vill se Miami eller Fort Lauderdale från sjösidan, finns en hel del att välja på. Några förslag är Island Queen Cruises , Miami Duck Tours , eller varför inte åka vattenbussen i Fort Lauderdale? Den turen brukar vi ta med vänner och familj som kommer till oss och hälsar på och det brukar vara mycket uppskattat.

Om du vill se riktiga, vilda alligatorer och inte de övergödda, feta lunsarna på djurparkerna, ska du absolut åka till Everglades och åka en tur med en sk. airboat (jag vet faktiskt inte vad det heter på svenska). Ett förslag är Florida Everglades Private Airboat Tours, men det finns många andra företag att välja mellan, allt beroende på hur mycket pengar och tid man vill spendera. Ett tips är dock att ta detta om man är här när det är någorlunda svalt, för på sommaren ligger alligatorerna djupt nere i vattnet för att få svalka och du kan lägga ner dyra pengar på en fyratimmars-tur och inte se så mycket som en alligatorstjärt och det ska jag säga er mina vänner, är SURT!

Bra djurparker är Miami MetroZoo, Miami Seaquarium, Parrot Jungle Island eller Monkey Jungle.

Om man vill gå på museum och har barnen med sig kan man gå till Miami Childrens Museum, eller till Fort Lauderdale Museum of Discovery and Science.

På sidan IgoUgo listar medlemmarna sina bästa tips. Här finns massor att kika på, vare sig man ska åka till Fort Lauderdale ,Miami eller kanske Orlando.

Om ni ska vara i Orlando så finns det också mycket skojigt att göra:

Disney World förstås, det går ju knappt att undvika... ;o)
Universal Studios får man inte heller missa, det här är lite mer för de större barnen.
Kennedy Space Center, Cypress Gardens, Wonder Works, Medieval Times, Pirates Dinner Adventure och Dolly Partons Dixie Stampede är andra förslag på saker att se och göra när man är i Orlandotrakten.

Om ni ska vara i västra Florida, i Tampa Bay-trakten, finns också några kul attraktioner att besöka:
Busch Gardens och Adventure Islands är säkra kort här.

Vad man dock måste komma ihåg är att kolla öppettider och sådant noggrant innan man åker, speciellt för vattenparkerna eftersom de flesta inte har öppet på vintern.

Det här inlägget är inte sponsrat av Floridas turistförening. :o)

Andra bloggar om:
, , , , , och .

2 kommentarer:

Desiree sa...

Jag kan mycket väl tänka mig att du får mycket sådana frågor från vänner och bekanta i Sverige. Jag tyckte du fick ihop det väldigt bra med många bra och konkreta tips. Hur gick det med klippningen? Jag är nyfiken i en strut som vanligt.

Anne sa...

Jag är också nyfiken på klippningen!