2007-11-05

Nej du, här kommer du inte in!

Alltså, jag vet att det måste vara hög säkerhet i skolorna, det finns ju galningar överallt som vill ta barn, men det finns gränser tycker jag. I vår skola får jag som förälder inte komma in i skolan om jag inte har en av skolan godkänd ID-bricka. ID-brickan får jag endast om jag anmäler mig som volontär på skolans hemsida, vare sig jag vill vara volontär eller inte.

"-Vi kan ju inte ha föräldrar springa här hur som helst" säger den där kvinnan på administrationen, hon som jag har haft problem med förut, hon som borde skickas på charmkurs.
Nu skulle ju inte jag springa runt hur som helst. Jag skulle följa med Lill till skolans Bookfair, som startar idag. Vi har fått hem papper att hans klass skulle gå idag klockan halv tio och de hoppades att vi föräldrar kunde komma och hjälpa barnen välja böcker som de kunde köpa. Och så möts jag av detta.

Jag vet att Lill kommer att vara ledsen att jag inte var där idag. Han kommer vara ledsen för att han inte kunde köpa böcker och roliga pennor och sudd, som hans kompisar kunde.

Jag är också ledsen. Jag är ledsen för att de kanske tror att jag glömde komma, att jag inte brydde mig. Jag är ledsen för jag vill inte göra mina barn besvikna.

Jag antar att det är barnsligt att bli så besviken och upprörd som jag blev över detta, men just det här känns viktigt för mig. Jag vet hur roligt de tycker det är när jag kommer till skolan, de blir stolta när jag dyker upp för alla mammor eller pappor kommer inte, de visar sig aldrig i skolan.

SKIT också.

Andra bloggar om:
, och .

9 kommentarer:

Anne sa...

Verkligen skit också. Förstår dig till fullo hur ledsen du blev! Som du säger, det är ju bra med nån form av regler så inte en massa okända springer in och ut på skolan hur som helst. Men detta.... En förälder som inte ens kan komma in utan nån fjantig bricka. En förälder ska väl kunna komma in precis när som helst och hur enkelt som helst.
Usch, vad tråkigt. Men det kommer fler tillfällen, det gör det även om besvikelsen hos både mamma och barn är stor nu. Hoppas du kan göra nåt kul med killarna när de kommer hem idag, så ni snabbt glömmer missödet med bookfair.

Annika sa...

Men det var hårda bud i skolan i Florida. Nog för att man inte bara kan trava in här heller, men man skriver upp sig på skolans dator, som står i skolans reception precis innanför dörren, och sen får man en tryckt lapp med sitt namn på. Efter det är det bara att gå in. På Book fairs o andra liknande evenemang är det oftast bara fritt fram. Låter väl hårt hos er.

Sarahs sida! sa...

Vilken idiot! Fy vad arg jag blir!
Kramar på dig!

lumumma sa...

Låter helknäppt - förstår verkligen att du blev arg och ledsen. :(

Vilken mysig halloween ni verkar ha haft! :)

Victoria sa...

Anne: Ja, det blir fler tillfällen att komma in, men du vet hur det är, man "spetsar in sig" på det här tillfället och så går det åt skogen... Jag ska göra ett nytt försök imorrn, då är det visst för alla. Det hade dock varit skänt att kunna göra det i lugn och ro med bara Lills klass och inte med resten av skolan där samtidigt.

Annika: Precis! Det där med att regga sig på en dator och få en lapp med namn och foto på, så hade vi förra året också men det dög visst inte längre.

Sarah, finaste syster S: Idiot var ordet, sa Bill och Bull. Hon gör ju bara sitt jobb, men man kan ju vara göra sitt jobb OCH vara trevlig!?

Lumumma: Ja det har verkligen gått lite väl långt nu tycker jag. De verkar ha bättre säkerhet än på Fort Knox...

Desiree sa...

Ja det blir ju fel. Jag kan förstå att de vill ha koll och att man bör identifiera sig och skriva in sig. Man måste ju kunna få besöka sitt barn även om man inte vill skriva upp sig som voluntär med allt vad det innebär.

Lullun sa...

Galet, galet. Förhoppningsvis tog inte lillkillen det så hårt, men förstår hur det måste kännas för dig. Lite väl oflexibla regler trots allt. På den punkten är jag nog glad för att bo på ett sådant litet och "fredligt" ställe som jag gör.

Annie alias UFOt sa...

Åh, jag förstår precis hur ledsen du blev. Hade blivit lika bedrövad själv. Man blir ju sorgsen på ett speciellt sätt när man tror att man gjort sitt barn besviket. Det känns INTE bra.

Men....oftast lider man själv mer än barnet i fråga, har jag märkt.

Vilken dum och stelbent tant!! Och det verkar läge för att lägga in förslag om att göra regelverket litelite mer flexibelt.

På tal om något annat har jag utmanat dig - se min blogg!

SweFlo sa...

Ja det är ju både br aoch dåligt. Jag läste nuligen på dotterns skola's hemsida, där hon ska börja Kindergarten nästa höst. Jisses vilka regler med det ena och det andra! Bara att hämta och lämna barnen vid skolan verkar ha mycket precis regler (och man får inte ens gå ur bilen!)