2007-12-17

Jul, jul, strålande jul

Jag fattar inte att det snart är julafton!
Vi har koll på det mesta, från vilka julklappar som fattas till vad vi ska äta.

Det enda jag fortfarande inte är riktigt på det klara med är skinkan. Vi ville göra en så svensk jul som möjligt, och skinkan har visat sig vara en riktig luring.

Det finns skinka i affären, men som med allting annat i det här landet finns det så många sorter! Countryham, Cityham, Ham in natural juices, med ben, utan ben...

Kanske någon av er som bott är i USA längre än jag vet på råd?
Vad är det bästa att satsa på? Eller man kanske bara blir besviken för att det smakar så annorlunda mot hemma så att det är bäst att hålla sig borta från skinkan helt?

Jag är också asförbannad på mig själv som inte köpte ett par Paradisaskar på IKEA när jag var där - nu är de tydligen slut! Han som gjorde inköpen till mataffären på IKEA hade tydligen noll koll, allt som vi svenskar i förskingringen vill ha tar slut på nolltid och inget mer kommer in.

Nåväl. Vi hade turen att bli bjudna på adventsfika igår, och de hade julmust!
Oändlig lycka! En hel jul utan julmust hade jag inte klarat.

God afton.

Andra bloggar om:
, , och .

6 kommentarer:

mallan sa...

Håller med dig, kan inte heller förstå att det snart är julafton... Helt otroligt!

Hoppas det ordnar sig med skinkan, för det vill man ju absolut ha!

Önskar jag kunde trolla hem lite Paradis till dig. Hoppas IKEA skärper till sig framöver!

Ha det bra!

Sporty Spice sa...

Jag gjorde samma tabbe. Var på IKEA för någon månad sedan, såg Paradisasken men tänkte att "nej, det är för tidigt, jag köper den vid nästa IKEA-besök". Och nu är dem SLUUUUT!!! =(

Desiree sa...

Vi var på IKEA i mitten på november och handlade och då såg vi till att handla paradis och allt annat tom prinskorv fick vi tag på. Jag har lärt mig att man ska handla då man ser nåt man vill ha på IKEA och aldrig vänta. Skinkan kan jag tyvärr inte råda dig i. Vet inte vad som är bäst men det ska bli kul att höra vilken skinka du bestämde dig för och hur den blev.

Anonym sa...

Det finns inte rimmad skinka att få tag i, vad jag vet i alla fall, och försöker man rimma själv och koka, så får man en förvisso god, men GRÅ skinka - det behövs saltpetersyra för att skinkan ska hålla sig rosa :-). Vi har tagit färdigkokt skinka och sedan griljerat den, det blir så hemma som det kan bli med fel sorts skinka :-). Håll dig bara borta från country ham, för den är supersalt! Stor kram från Jenny som bunkrade julmust på IKEA i oktober ;-)

Dosiss sa...

Jag var pâ IKEA i helgen och plockade ner bl a djupfryst prinskorv, julmust, ost och massa annat onyttigt. God Bless IKEA!

Victoria sa...

Mallan: Jag köpte en stor ask Ferrero Rocher, men det är ju inte riktigt samma sak... Men nu har vi ju lärt oss att hugga grejorna så fort man ser dem på IKEA... ;o)

Sporty Spice: Otroligt irriterande. Men nu har vi lärt oss!

Desiree: Prinskorv hittade jag också, alltid nåt att vara glad över! :o)

Jenny: OK, ingen countryham kommer innanför våra dörrar!

Dosiss: Åhhh, julmust! Vill ha!