2007-12-14

Long time, no see.

Det är väldigt dåligt med uppdateringarna här, tycker jag.
Och inte har jag någon annan att skylla på än mig själv heller...

Min mamma är här och med henne kom en hoper onda svenska baciller som jag icke tål. Jag har ont i halsen och dessutom har jag fått ett elakt munsår också, som inte är att leka med. Kul nästan jämt.

Igår var det Lucia och tillika Långs nionde födelsedag. Vi firade med sjönsång på morgonen och kartläsning med tillhörande vild jakt genom huset i jakt på presenter, som vanligt. Presenterna visade sig vara några tröjor, böcker, en Wii-zapper och så sist men inte minst: golfklubbor! Killen blev nöjd, kan jag säga.

På kvällen åkte vi till IKEA och gick Luciatåg tillsammans med damerna i SWEAs kör. Det var uppskattat (och framför allt otroligt exotiskt) och barnen var vädigt duktiga som vanligt. Den här gången var Lång tomte och Lill var pepparkaksgubbe.

Imorgon kommer J hem, efter nästan en vecka i kalla Seattle. Han har frusit trots vantar och dunjacka och de andra har bara skrattat åt honom när han beklagat sig. Det är märkligt så fort man vänjer sig vid värmen!

Annars gör vi inte mycket nytta här, kan jag meddela. När vi skickat killarna till skolan tar mamma och jag en tur och shoppar lite, äter lunch ute och är hemma lagom till kollarna kommer hem från skolan. Värre kan man ju ha det.

Jag har också lyckats få iväg några små paket till kusiner och andra i Sverige, med julklappar och annat. Har jag tur kommer de fram innan nyår. Varför ska jag alltid vara så pinsamt sent ute?!?

Nåväl.

Jag har tagit rätt så många foton, men inte laddat ner dem på hårddisken ännu, så på sånt får ni vänta ett tag till på.

Det var väl allt för denna gången, inte mycket men ändå ett litet livstecken.
Hoppas att alla mår bra därute, var ni än är!

Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

Petra H sa...

Victoria, jag har fortfarande inte fått iväg mina julkort - och två av dem är fortfarande oskrivna (eftersom de ska skrivas på franska och borde inkludera mer än bara God Jul...) trots att jag varje dag denna veckan tänkt gå till posten med dem. Arrgghh, varför är jag så sen (och lat)?
Iaf, ha det så jättemysigt med din mamma, oavsett om ni gör ngt produktivt eller inte - min familj kommer om nga timmar!!

Sarahs sida! sa...

Skönt att höra av er! Vi har inte ens köpt några julkort, och de skall vara postade senast idag!
Suck...

aurorabuddha sa...

Vi borjade just undra vars du tagit vagen?

Jag har oxa munsar! Fast jag har klarat mig fran forkylning. Jag har inte varit sjuk sen... 1997, faktiskt.

Vad kul for dig att ha besok av din mamma! Jag hoppas ni har trevligt. Hon maste ju tycka det ar kul att traffa barnbarnen? Vi vill se bilder, vet du... :o)

Desiree sa...

Kul att höra lite hur du har det. Hoppas att halsontet ska gå bort. Ska din mamma vara kvar över jul? Mysigt att ni får gott om tid att umgås ihop.

Victoria sa...

Petra H: Jag fick iväg våra julkort idag, jag tackar alla högre makter för Posten.se!

Sarah: Det blir att klämma på vanligt porto dårå... ;o)

Aurorabuddha: Jo, det är kul att ha mamma här, det blir ju inte så ofta vi träffas numera när vi bort såhär på andra sidan världen...

Desirée: Jotack, ontet är nästan helt borta, nu är det bara lite rethosta kvar som envist hänger med... Mamma blir kvar över julen och åker hem i mellandagarna, så det blir både hennes och vår första jul i värmen!