2007-12-20

Rapport från dagen

Jodå.
Jag bakade idag, inte mindre än två sorters kakor - med varierande resultat kan tilläggas. Jag gav mig på Snickerdoodlersarna först. Dom var inte svåra att göra och blev rätt så OK:


Sen blev det lurigare. Jag bakade kakor som jag hittat på Pioneer Womans sida. Om jag säger att de inte blev som hennes kakor var väl att överdriva något litet.


Något fel måste jag gjort för "degen" uppförde sig illa och ville inte alls samarbeta. Smaken däremot var det inget fel på, utseendet lämnar övrigt att önska.

Vi fick oss i alla fall lite fika på eftermiddagen:


Och nu till något helt annat.

För ett par veckor sedan var jag klantig och körde alldeles för fort och blev stoppad av en mycket korrekt och stram polisman. Jag fick böter och han sa "-Ma´m, you must slow down." Det fick jag ju lova och tog min böteslapp med god min medan jag sa massor av fula ord inombords.

Nu har tydligen min fortkörning blivit allmänt känd, för idag fick jag sex (säger S-E-X) brev från olika advokater i postlådan, där de erbjuder sig att ordna så att jag varken behöver betala böter eller få en prick på mitt körkort, och detta till ett löjligt lågt pris dessutom.


Och det här är min nya handväska:


Och till sist; såhär ser man ut om man äter för mycket godis med konstiga färgämnen i:


Andra bloggar om:
, och .

7 kommentarer:

Annie alias UFOt sa...

Och vad tusan är Snickerdoodles för något? De ser goda ut i alla fall :-)

aurorabuddha sa...

Sa du har redan gjort din 'Show and Tell'!! Ser ju intressant ut... sarskilt tungorna! :o)

Jag akte dit for fortkorning oxa. Sa har blev det: Man maste ga till polisstationen och betala boterna och plead "Guilty", "Not Guilty", eller "No Contest". Man ska plead "No Contest". Har i SA maste man dessutom ga en kurs i "Hur man kor bil". Typ. Det ar en en-dagskurs - och gor man den dar kursen, sa stryks ens fortkorning fran 'registret'.

Jag gick den dar kursen (aven fast jag ar varldens basta bilforare) och det var en 'sta-upp komiker' (heter det sa?) som holl i kursen - sa det var riktigt trevligt faktiskt!

Petra H sa...

Oj, vad konstigt att man får brev från olika advokater när man kört för fort... Det är väl lätt hänt att man kör för fort i landet där hastighetsbegränsningarna väl är ganska låga?
Kakorna såg intressanta ut, och tungorna dessutom, ha ha! Snygg handväska, förresten min mamma har också sluttande axlar och jag kommer ihåg hur irriterande jag tyckte det var när man gick och höll henne i handen (när jag var liten) och väskan trillade ner hela tiden!

Desiree sa...

Tycker att kakorna såg goda ut. Så även om de inte blev precis så som du tänkt dig så blev de säkert smaskiga. Jag undrar också vad Snickerdoodles är för något. Roligt namn iallfall.

Tråkigt med böterna. Hur mycket ligger en fortkörningsbot på ungefär? Kommer det att påverka bilförsäkringen. Jag har hört att det nämligen gör det ibland. Fick du åka till polisstationen som aurorabuddah beskrev?

Tycker handväskan var riktigt snygg!

Annika sa...

Så har det inte varit för mig när jag åkt fast för fortkörning, OK det var ett tag sen, och jag har inte för vana att köra fort....MEN, när jag åkte fast fick jag bara en lapp med ett nummer jag skulle ringa, och när ajg ringt numret fick jag veta hur mkt jag var skyldig. Betalade det, och hörde aldrig ngt alls från advokater o dylik. Det "diffar" säkert från stat till stat, och jag vet att reglerna i VA har blivit strängare. Nu får man punga ut med flera hundra dollar vid fortkörning. Och ja, som Aurora skiver, så får man gå kurs i hur man kör...MEN bara om man kört så fort eller fel att det kallas för "reckless driving" och det gjorde inte jag...pust!Gillar din handvädska. Jättefin!!!

Anne sa...

Oj, en bunt advokatbrev i postlådan efter en fortkörning. Helt otroligt...

I alla fall, som jag förstått det erbjuder vissa delstater (Florida, Texas, Californien, Virginia) en kurs man kan gå (verkar vara en dagskurs) för att på det sättet bli av med pricken som annars uppkommer då man fått fortkörningsböter. Boten måste man betals, den blir man inte av med. Men går man kursen som alltså dessa delstater erbjuder så slipper man pricken i registret som påverkar bilförsäkringen och gör den dyrare.

Surfa lite på speeding ticket eller traffic ticket så hittar du mer information och speciellt vad som gäller för just Florida.
Så det verkar som du ska kunna bli av med pricken och slippa högre bilförskring (de är ju redan som det är dyra här i landet).

Håller med de andra, snygg väska!

mallan sa...

Kikar in och önskar God Jul & Gott Nytt År!
Kram mallan