2007-12-19

Snack om julklappar och annat

Vi klarade av de sista julklapparna till grabbsen idag, så nu behöver jag inte fundera på det mer, det känns skönt. Lill, som är den lille artisten i familjen, ska bland annat få ett staffli från IKEA med en sån där stor pappersrulle på så han kan måla och rita allt vad han orkar. Nya pennor och kritor är också inhandlade. Lång ska få sin hett efterlängtade mobiltelefon, det ska bli kul att se hans min när han öppnar det paketet!

Själv vet jag inte vad jag önskar mig - jag har fått en ny handväska av mamma som vi hittade på Macy´s häromdagen. Det var 40% rabatt, så istället för dryga 120 dollar så gick det på 76, det var ett riktigt klipp tycker jag. Handväskor har jag egentligen så jag skulle kunna sälja men jag har ingen sån där mellanstor, bara pyttiga som jag inte ens kan få ner min plånbok i, än mindre telefon, lypsyl och annat nödvändigt, eller också såna där jättestora som är tunga och otympliga av sig själva och blir helt omöjliga när man börjar fylla på med grejor i.

Nu har jag en brun, mellanstor fin väska som jag är sååå nöjd med (foto kommer såklart). Det enda problemet är mina axlar. Mina sluttande axlar. Jag kan aldrig få en väska att sitta uppe sådär chict som vissa kan, nej jag måste typ hålla i handtaget hela tiden eller klämma väskan under armen. Mindre elegant.

På söndag är vi bjudna till en av mammorna på Svenska Skolan på julfest, det ska bli så trevligt! Alla ska ta med sig något att äta och när jag ringde och anmälde att vi skulle komma beklagade jag mig över att jag inte hade en aning om vad jag skulle ta med mig. Värdinnan föreslog då ost och kex. Fenomenalt! Jag behöver inte laga något! "Bara" köpa lite frukt och kex och ost, lägga upp lite fint på ett fat och voila! Färdigt!

Imorgon tänkte jag ge mig på att baka lite. Såg ett recept på TV på några kakor som heter Snickerdoodles och det såg sådär lagom lätt ut så dem tänkte jag göra. Naturligtvis infann sig problemen genast. "Cream of tartar" stod det i receptet. Och vad är nu cream of tartar, om jag får fråga?! Trodde i min enfald att det var något som liknade grädde men det visade sig vara vitt pulver i en liten, liten burk. Man lär så länge man lever.

Rapport från bakbordet, komplett med foton och smaktester, kommer imorgon på en dator nära dig.

Andra bloggar om:
, och .

2 kommentarer:

Desiree sa...

Ser fram emot imorgon att få se och läsa om din bakning. Väskan lät som en riktigt bra julklapp och vilket kap med 40% rabatt.

http://kattenemma.spaces.live.com sa...

Hejsan
Ja vi var ju oxå utvandrare när vi for till Liberia på 70 talet. Skulle bli 2 år vi blev ute i Världen 20 år. Men man kommer hem en dag, då är det bra med SWEA oxå.
Ha en mysig helg