2008-01-30

Ett, två, tre...

Jag har en stegräknare.
Den är med mig hela dagen och vid dagens slut, visar den (om jag har varit duktig) att jag har gått över 10.000 steg.

Det är inte alltid att vi är kompisar, stegräknaren och jag. Igår, vid åtta-tiden på kvällen hade jag ännu inte kommit upp i 10.000 steg så det var bara att stå och trampa på stället medan jag tittade på Alton Brown som visar olika sätt att torka frukt på Food Network.

Idag är klockan tjugo i tolv och jag är redan uppe i 10.070 steg. Ha!

Jag har satt som mål att jag ska gå minst 10.000 steg varje dag och 65.000 steg i veckan, fast jag vet inte om det är en rimlig målsättning. På vardagarna tvingar jag mig ut varje dag på en långpromenad som bara den resulterar i ungefär 8.000 steg och sen är det inte så värst svårt att åstadkomma de resterade 2.000 under dagen. Det är svårare på helgerna då det sällan blir några långpromenader utan mer jäsande i soffan, ska erkännas.

Vi får se. Men jag kämpar på.

Och så var det ett foto på mig då, gick ut idag för det är ett otroligt härligt väder. Inte för varmt och inte för kalla vinder som det var igår. Jag ska nog sätta mig ute och äta lunch idag.Andra bloggar om:
, och .

10 kommentarer:

mallan sa...

Jösses vad duktig du är! Jag går kanske 2000 om dagen ;-)

Väldgt fin bild, det ser härligt ut med vädret!

Kram!

Anne sa...

Fin bild på dig, du har så vackert rött hår!
Stegräknaren har du alltid med dig säger du, kan man alltså ha den som en klocka och ha den runt armleden eller hur funkar det?
10.000 steg per dag låter jättemycket, men jag har inget direkt att relatera till och vet inte riktigt vad som är lite/mycket.
Men det låter otroligt mycket! Vad duktig du är.

Victoria sa...

Mallan: Jag hade nog bara kommit upp i 2000 om jag inte hade tagit mina morgonpromenader. Jag är född lat, så är det bara. Kram!

Anne: Gulle dig! Jag har stegräknaren typ i byxlinningen eller i fickan, jag har provat att ha den i strumpan men tappade den bara hela tiden. Fast det kan hända att det finns "RollsRoyce-varianter" som både mäter pulsen, visar vad klockan är och en massa annat grejs, min är väldigt basic.

10.000 steg om dagen är ganska mycket tror jag, åtminstone kan jag inte för mitt liv åstadkomma mer än typ 2.500 steg på en dag om jag bara är hemma eller kanske åker och handlar. Jag måste gå ut och gå en lång promenad annars går det inte att få ihop så pass många steg. Men jag gillar stegräknaren för jag kan verkligen se om jag har varit "duktig" eller borde få skäll... :o)

Saltistjejen sa...

Wow! 10000 steg om dagen!!
Det är duktigt!
Jag har ingen aning om hur många steg jag tar en normal dag men tror knappt det är 10000.

Vad härligt väder ni verkar ha! Mmmm jag längtar ju som sagt till våren nu så man skulle gärna vilja kunna äta lunch ute. Men än dröjer det nog ett bra tag här uppe.

Desiree sa...

Tycker du är duktig också. Det blir mycket roligare när man har en grej som en stegräknare. För min del blir det tyvärr inte många steg under veckorna då jag sitter mest framför datorn och jobbar därför ser jag istället till att pallra iväg mig till gymet för att inte dega ihop helt.

Superfin bild på dig! Verkligen en sommrig och vacker bild.

Linn sa...

Det är bra att kämpa på! att skriva om målen man har gör det lättare att åstadkomma. Liten besvikelse dock (men kanske även fungerar som motivationshöjare), enligt ny forskning bör man gå 12000 steg om dagen för att behålla vikten! Det är fastställt av 16 forskare som samarbetat från Frankrike, USA, Kanada, m.fl. Det blev iaf en morot för mig och nu går jag minst 14000 steg om dagen. Det gäller att ta vara på vardagsmotionen!

linda sa...

Hur mycket motsvarar 10000? Såklart är det olika, men rör det sig om typ en mil eller två kilometer? Jag är helt clueless :S

linn sa...

hur långt man kommer med 10000 steg är väldigt olika person till person, det beror på hur lång steglängd man har. Alltså bör långa män komma längre eftersom de har längre ben och därför tar längre kliv. Men ca 5 km more or less sägs 10000 steg vara.för mig så brukar 10000 steg bli ca 6 km. testa att gå en kilometer med stegräknare och kolla hur många steg du gått efter kilometern, sen är det bara att räkna ut hur mkt det blir på 10000 steg :) springer man däremot blir det betydligt fler kilometrar då steglängden kan vara nästan den dubbla.

Malin sa...

Vad du är duktig, jag hade en sådan räknare x3 i mitt liv. Alla var känsliga för rörelse och räknade steg bara man skrattade så magen hoppade;) Vad har du för märke?

Victoria sa...

Saltis: Jo, nu börjar det bli varmare igen, men regnen låter vänta på sig. Tittar men ut så känns det nästan lite "vårigt", men det går såklart över när man kommer ut... Phu.

Desiree: Tack gulliga du! Jag blev faktiskt ganska nöjd med den bilden (men gissa hur många jag tog innan jag fick till det?! Tur att man har digitalkamera....)

Linn: Nääääej! 12.000 steg!! Och jag som var så nöjd med mina 10.000. Ja, ja, det är bara att kämpa ännu mera då. Men tack för infon, jättebra att veta!

Malin: Jag har en Silva Pedometer Plus, jag förmodar att det är en av de allra enklaste modellerna. Jag kan i alla fall se antalet steg, hur långt jag gått, hur många kalorier jag gjort av med (säger mig ingenting!) och hur lång tid jag gått och det räcker gott för mig. Den räknar inte varje steg direkt utan man måste gå sju (eller om det var nio) steg på raken innan den börjar räkna och då börjar den såklart på sju eller nio steg. Den är silverfärgad med grå knappar, ska fota den och lägger bilden i fotodagboken så kan du kika om du är nyfiken. Här kan tilläggas att första gången jag hade en sån där stegräknare trodde jag att det var trasig för den liksom klickar när man går (det är ju någon sorts pendel som svänger och räknar stegen), men jag trodde att det var något som var löst inne i den. Att jag kände mig korkad när jag fick förklarat för mig att det skulle vara så! ;o)