2008-02-15

Det ena och det andra

Vi har haft problem med datorn ett par dagar, och jag har varken kunnat blogga, lägga upp några bilder eller surfa bland mina favvosar. Hemska tanke! Nåväl. Tur man har en riktig fixare-sork till karl som kan ordna såna dumheter.

För ett par dagar sedan hade vi närapå en hel dag med åska, blåst och ordentligt med regn. Jag roade mig med att ta en minuts film av hur det ser ut när det regnar här, så är du inte intresserad av regn så ska du inte titta på den här filmsnutten! Titta precis på slutet av filmen, så ser ni dels hur våra postbilar ser ut, och hur mycket vatten det är i rännstenen där bilen kör!Idag är det ju "Show and Tell" som varje fredag, dagens tema är "hjärtformade saker" och mitt bidrag blev detta:Jag köpte varsin maffig ballong till killarna igår, en ballong är alltid uppskattad och kul!

När jag satt häromdagen och var utan internet, skrev jag en liten grej i notepad, så jag klistrar in den nu:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Idag regnar det.
Det började redan igår eftermiddag och det var "hurricane watch" hela kvällen, och vad jag förstod var det ordentliga vindar någonstans här i närheten.
Det enda jag märkte var att det åskade ordentligt under natten, det var som om det stod någon och fotade med en superstor blixt inne i vårt sovrum hela natten.
Efter tio-femton sekunder kom åskan, så det var inte alls här i närheten, men det var ändå svårt att sova. Killarna hade inte märkt något tack och lov, utan sovit lugnt hela natten.

Det är mörkt ute, gatlamporna är tända fast klockan är snart nio på morgonen. Det blir mörkt inne också, jag går runt och tänder lampor som om det var kväll.

Jag skjutsade killarna till skolan idag. Jag hade egentligen kunnat skjutsa dem till bussen bara så de sluppit stå i regnet och vänta, men eftersom det är Alla Hjärtans Dag imorgon hade de extra grejor som skulle med till skolan.
De hade alla kort de skulle ge sina klasskompisar, presenter till lärarna och så Valentineboxarna som vi gjort dagen till ära.
Lång hade till och med två stycken med sig, en som han skulle ha i klassrummet och en som han ska tävla med, jodå, det skulle vara en tävling i matsalen där barnen skulle visa upp sina lådor och han ville så gärna vara med.
Jag hjälpte honom lite grann med det svåraste, men han fick göra det mesta själv. Den blev riktigt fin och han blev jättenöjd med den.
Har vi tur kanske han vinner något pris.

Internet ligger nere så jag skriver detta i notepad och ska se om det går att lägga upp texten under dagen. Jag får väl uppdatera texten under dagen.

Senare...
Nu är klockan kvart över tolv och det regnar fortfarande. Det har slutat åska och det blåser inte lika mycket som det gjorde i förmiddags.
Jag står och stryker och tittar på inspelade avsnitt av House. Roligare kan man ha det - men mycket värre också.

Ännu senare...
Nyss, när jag satt i soffan och vilade lite (att stryka är ett ansträngande arbete, mina vänner), så kände jag mig plötsligt lycklig och glad.
Ni vet sådär lycklig så det känns som en varm känsla i magen (det kan ha varit de fem små Dove-godisarna jag nyss ätit men jag tvivlar på det) som man får när ens liv känns helt komplett och man inte skulle vilja ändra på någonting.

Jag tittar åt höger och ser vår digitala fotoram - bilderna bläddrar långsamt förbi, de allra flesta med mina barn på. Skrattande barn, barn som äter något smaskigt, barn som leker, barn som kommit hem med fina betyg i skolan och stolt visar upp det, sömnsöta barn vid frukostbordet, barn som inte vill sova fast klockan är nio en vardagkväll utan hellre sitta uppe och titta på Epic Movie med mamma och pappa.

Här och där skymtar J förbi på någon bild. Min fine J, pojkarnas pappa, den bästa pappa någon kan önska sig.

Jag älskar dem alla tre och det gör mig lycklig. Det är de som ger mig den varma känslan i magen när jag sitter här ensam i soffan och regnet öser ner därute.

Vad gör dig lycklig?

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

PS. Några nya bilder finns i fotoalbumet!

Andra bloggar om:
, , , och .

4 kommentarer:

Dosiss sa...

Lycka för mig är just de där stunderna i vardagen när man bara stannar upp och observerar. Ser detaljerna pâ ett hus som man âker förbi varje dag, när solen gâr upp ovanför dimman, när barnen pratar och skrattar. Tusen och en saker.

Victoria sa...

Dosiss: Alldeles riktigt! Precis så är det.

Lullun sa...

Oj vilket ruksväder! Men vet du vad; jag kände verkligen att jag skulle vilja vara där. 4 månader av snö, snö, snö sätter väl sina spår trots allt. Speciellt när man vet att man har 3 månader kvar med allt det vita... ;-)
Och vilket underbart "filosoferande" där på slutet. Jag blev lycklig bara av att läsa det och tänka på min två grabbar (man & son)! :-)
Trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Å Vic, vad lustigt!! Jag skrev precis ett blogginlägg under dagen som handlade om detta med lycka. Men jag ahr inte postat det än. Tänkte göra det imorgon. det handlar om Lyckan i vardagen, och var väldigt likt dina egna funderingar. Ibland är det verkligen så lustigt att man har samma tankegångar ungefär samtidigt! :-)

Otroligt med ert regn också! Riktigt ropiskt skyfall. Tyvärr kan det bli nsätan sådana skyfall här också men det är inte varmt utan kallt. Brrrr!
Jag måste även säga att jag blir lika förundrad varje gång jag ser palmer! För mig är palmer något extremt exotiskt. Något man minns att man tyckte var urhäftigt och väldigt "främmande" som barn. Och sedan man blivit vuxen har det där med det exotiska blivit kvar. Palmer ser jag i strot sett bara de gånger jag åker till sådana varma platser på semester. Så de symboliserar liksom semester för mig nu, haha!

Hoppas du får en fortsatt lycklig helg! :-)