2008-02-08

"Nu fick du nåt att blogga om!"

...säger J.
Vi hade pratat om hur länge vi skulle stanna här i USA, och att vi kanske skulle stanna för gott. Vi vill ju köpa ett hus, och köper man ett hus så blir det ju att man stannar en längre tid. Jag säger att vi kanske flyttar tillbaka till Sverige om tio år eller så.

Då säger J: "Ja, fast det blir kanske svårt att hitta jobb i Sverige när man är 50 år."

Insikten att jag blir 50 om tio år drabbar mig så häftigt att jag blir tvungen att gå och sätta mig. Jag har nog med problem att erkänna för mig själv (och än mindre acceptera) att jag kommer fylla 40 i år.

Jag trodde att något så dumt som 40-årskris var för veklingar och tramsiga karlar med flyende hårfäste, men jag känner att något är på väg. Big time.

Fast jag har inte fått några grå hårstrån än, åtminstone inga jag har hittat.
Alltid nåt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Här har redan 40-årskrisen svävat in med dunder och brak och jag fyller inte förräns nästa år :)

Spännande att både leta och köpa hus. Lycka till

Kram
Mia i Berga

Dosiss sa...

Dâ sitter vi samma bât dâ;)

Hilda sa...

Ja jag har alltid tyckte de med en liten ålderskris varit lite väl fåniga och nojiga. Jag är bara 31 ännu men tro mig, jag börjar redan inse att ålderskrisen kommer drabba mig med. Så där fick jag!!!

aurorabuddha sa...

Getting old sux. Lita pa mig. :o/

Saltistjejen sa...

Än har jag itne haft någon riktig ålderskris. Men kanske kommer det. Who knows?
Grå hårstrån har jag däremot hittat! Flera stycken till och med. De brukar dyka upp med jämna mellanrum på ungefär samma "fläck" på skallen, så jag gissar att jag har en eller ett par hårrötter där som gått i pension.
De första tror jag dök upp för typ 1-1,5 år sedan eller så. Hm, då spärrade jag upp ögonen och drog snabbt fram pincetten.
Men nu känns det inte så farligt länge. Jag inbillar mig att det går bra så länge de inte är fler eller kommer oftare än att jag kan ta bort dem med pincett...!

I övrigt så tycker jag nog att livet hittills varit jädrigt härligt! Oavsett ålder...Varje år har det hänt något nytt och kul så jag hittills har det inte varit trist att bli äldre faktiskt. Men visst, man vet aldrig. kanske vaknar man en morgon och känner sig skitgammal....?! ;-)

Fundersam Cecilia sa...

Min käre make fyller 40 nästa vecka.Han sa häromdagen att han skulle nog haft 40-årskris om vi inte fått barn innan dess.Han är lugnare i år än när han fyllde år förra året faktiskt.

helena h sa...

Visst är det lite galet att inse att man blivit medelålders så där i smyg!
Men även om jag tränar en hel del inför min 40årskris nästa år så tycker jag nog ändå att 20-25årskriserna var värre. Nu mer har man ju iallafall lite pejling på vem man är och varför man krisar...

Annie alias UFOt sa...

Jag är lite över 40, och jag kan säga att när 40-årskrisen väl ebbade ut som kom jag in i ett rätt så behagligt stadium av olika delar resignation och förträngning inför 50-årsdagen, haha. Lite i stil med "jaja, det är på gång, men va fasen, det är ju ett tag tills dess och jag ser ju NÄSTAN ut som en 25-åring, hrmmm..."

Äsch då. Man är inte äldre än man känner sig. Och i värsta fall kan man börja med ansikts-yoga, hihi!

Sarahs sida! sa...

Hallå där!
Vänligen flytta hem ögonaböj! Då blir det inga problem.
Kram ensamma lillasyster med maginfluensa

Annika sa...

Jag är snart 42 och jag hade ingen kris. Men visst är det trist att börja känna hur kroppen ändras, hur en förmodad artros har smugit sig på etc.
Men in the grand scheme of things är ju inte 40 ngn åler. Vad är det man säger, och som jag tröstar mig med: 40 är det nya 30!!!

Lullun sa...

Själv blir jag 30 i år och på huvudet frodas de gråa håren (det var över 10 år sedan jag fann det 1:a...). Och det är klart, man kan allt fundera ibland vart åren blir av, men viktigast är iaf att njuta av det man har, ta dagen som den kommer och vara glad för de små sakerna i livet. Jag totalvägrar iaf ålderskriser per automatik tror jag! Hoppas det kan smitta av sig. *hihi* :-)

Sporty Spice sa...

Man är inte äldre än man känner sig (och om man inte tittar i spegeln). =)