2008-02-27

Tjejfika!

Idag hade jag tjejfika! Mina gäster var: J med E, E, och lilla S, M med S och lille T samt vovven Asta och T med lille E. Vi var alltså elva stycken om vi räknar Asta och det ska vi ju. Det är alltid trevligt att träffa de här tjejerna, vi kan prata om allt möjligt och de är alla så snälla och gulliga!

Jag hade faktiskt bakat, det blev Daim-maränger samt en frusen lemonad-cheesecake.

Här är marängerna som blev en stor succé:




Daim-maränger

3 äggvitor
1 1/2 dl socker
ca 100 gr grovt hackad Daim

1. Sätt ugnen på 125 grader Celcius (257 grader Farenheit)

2. Skilj vitorna från gulorna och häll vitorna i en skål.
Häll i hälften av sockret och vispa till det blir fast och tjockt (man ska kunna vända skålen upp och ner!)

3. Hacka Daimen, antingen med kniv eller i en matberedare. Vänd försiktigt ner den i smeten samt resten av sockret.

4. Klicka ut smeten i små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Lämna lite plats mellan varje maräng och använd en plåt till om det behövs.

5. Grädda marängerna i 45 minuter. Testa om de är klara genom att skjuta in en kniv under en maräng och lyft på den. När den släpper från pappret är den klar, annars måste den gräddas lite till.

Och här är den frusna lemonad-cheesecaken:



Jag lägger ut receptet på cheesecaken också, även om jag är osäker på om alla ingredienser finns i Sverige. Någon i USA kanske vill pröva den?

Frozen Lemonade Pie

Graham Cracker Crust:
2 cups graham cracker crumbs
1/4 cup sugar
7 tablespoons butter, melted

Lemonade filling:
1 (14 ounce) can sweetened condensed milk, chilled
1 (12 ounce) container whip topping, thawed
1/2 (12 fluid ounce) can frozen lemonade concentrate, keep frozen

1. Preheat oven to 350 degrees F.

2. In medium bowl, combine cracker crumbs, 1/4 cup of sugar, and the melted butter. Press firmly on bottom and up sides of pie plate.

3. Bake for 7 minutes and let cool completely.

4. In a medium bowl, add chilled sweetened condensed milk and cool whip and fold gently.

5. Add frozen lemonade and continue to gently fold. Do not let the mixture become soupy.

6. Pour mixture into the pie crust and freeze overnight.

Smaskigt!

Andra bloggar om:
, och .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh så gott !

aurorabuddha sa...

Sa jattefina, latta recept. Kanske provar jag nagon gang att gora dom dar marangerna!

decoinspo sa...

En alldeles gudomligt god fika!! Tack, vi kommer tillbaka!