2008-03-12

Savanna Maintenence strikes back

Jag har skrivit om det förut och jag kommer säkert skriva om det igen. Vi får titt som tätt brev från föreningen om att vi inte sköter oss. Vi har haft soptunnor ute för länge, inte skrubbat "vår" bit av trottoaren, parkerat på gatan, haft en solstol stående på framsidan, ja du hör ju hur illa vi burit oss åt. För att inte tala om palmincidenten och att gräset var för långt. Konstigt att vi inte blivit ombedda att flytta än...

Nåväl.
Det har varit tyst ett tag men nu verkar de ha varit ute på inspektionsrunda igen, för idag låg där minsann ett brev i lådan.

Jag var tvungen att gå ut och fota eländet:

Oj, oj. Ser ni? Där, till vänster om den olycksaliga palmen! Va? Ser ni inte?

Jag går väl lite närmare då:

Där! Ser ni vattenslangen som gömmer sig i busken? Vi har den där så vi kan vattna palmen som äntligen (efter många brev och hot om vite) kom upp. Vattnar man den inte när den är nyplanterad vissnar den, se. Och jag orkar fan inte dra en tio meter lång slang fram och tillbaka flera gånger i veckan, den är smutsig och krånglig. Bättre att låta den ligga där så är det bara att släppa på vattnet och så sköter det sig närapå själv!

Men inte nu längre.
Här har vi minsann brevet:


Men orka!

Andra bloggar om:
, och .

10 kommentarer:

aurorabuddha sa...

...och ser jag inte ett rott snore dar ocksa? Det ar ju nastan kriminellt. :oD

Sarahs sida! sa...

Jösses... Återigen, de skulle se min trädgård! De hade fallit ner tvärt döa i hjärtinfarkt allihop!

Camilla sa...

Men va jobbiga dom e !!

Saltistjejen sa...

WHAAAAT!?!?!?!?!??
Hahaha, det var det gräsligaste jag hört på ett tag! Har de inga egna liv?
Faktum är att jag var tvungen att förstora upp bilden (klickade på den) för att överhuvudtaget se slangen... ;-)
Heeeeelt unbelievable!!!!!

Desiree sa...

Låter som den där föreningen är helt extrem. Nu får de för faskiken ge sig. jag hade inte heller orkat dra den där vattenslangen fram och tillbaka om jag använde den var och varannan dag. Jag skulle inte orka bry mig om jag var dig.

SweFlo sa...

Jag veeet! Har de inget bättre för sig? Jag kan ju förstå regler som att man ska ta ner juldekorationer innan juli, och att inga rostiga bilskrot får stå framför huset på gräsmattan... Jag väntar bara på ett brev här snart, vi är i deklarationssäsongen just nu, vilket betyder att maken kommer hem seeeent på kvällarna (7 dagar i veckan) och att klippa gräset är inte direkt högst på hans lista. Vem går egentligen runt och kollar allt sådant här? Har den en nattlig runda eller? Små ninjatanter som snyger i buskarna och noterar liksom... Vi har en granne som var vice ordförande och han älskade att springa runt med block och penna. Tills han dog. Så kan det gå.

Anonym sa...

Allvarligt talat?

Vad är det för folk som ens kan med att skriva en sådan lapp?

Victoria sa...

Aurorabuddha: Ja det har du rätt i! Snöret satt på palmen när husägarna planterade den. Oj oj.

Sarah: Jag kanske ska skicka hem dem till dig? Så slipper jag dem menar jag...

Camilla: Ja. Man tycker de kan slösa pengar och tid på annat.

Saltis: Nej du, de har nog inga liv och måste därför förstöra andras.

Desiree: Jag tycker också de är lite för petiga nu. Men jag ska ta in slangen ändå.

Sweflo: "Vi har en granne som var vice ordförande och han älskade att springa runt med block och penna. Tills han dog. Så kan det gå." Ha ha ha! Jag ser framför mig hur någon ilsk husägare ligger på lur i buskarna och skjuter honom när han kommer med sitt lilla block och penna...!

Mallan: Jodu. Man undrar.

Slutligen kan sägas att jag mycket väl förstår varför såna här brev skickas ut. De vill ha det snygg och hålla uppe fastighetspriserna och det respekterar jag. Men jag tycker att de går lite väl långt ibland.

Ewa sa...

Men kan du inte skicka dom på inspektionsrunda i vår förening då och då? De skulle få mycket att anmärka på...

Typ bilvrak, hundskit, skällande hundar, högar med cykeldelar, oskottade gångar (vintertid), oklippta gräsmattor (sommartid), skrotiga bildelar och trasiga möbler...

Lullun sa...

För varje gång jag hör om det blir jag bara mer och mer, ja jag finner inte ord. Ghaaa.....
Äger man inte rätten till sitt eget hem eller vad?! En sådan person, som skrev det där, skulle få dåndimpen om han/hon kom hit till Grönland, där folk (iofs väldigt äckligt) ställer soporna överallt i trappupgångar osv! En studieresa skulle ju inte skada... *haha*