2008-03-02

Tillbaka i civilisationen

Då är vi tillbaka hemma efter ungefär ett dygns campande i Oleta River State Park, och det hela avlöpte väldigt bra! Det är svårt att tänka sig att en sådan park med skog, campingplatser, fin sandstrand, cykelleder och möjlighet till att paddla kajak finns nästan mitt i Miami!

Vi kom dit, fann oss tillrätta vid vårt bokade "shelter" och startade med en gemensam picniclunch när alla kommit. Sen var det diverse aktiviteter som gällde, vissa gjorde kottedjur medan andra spelade brännboll. Utan att skryta kan jag säga att J var den duktigaste pappan och undertecknad inte behövde skämmas för mina insatser heller.

När vi var lagom svettiga efter att ha sprungit runt i gassande sol var det dags för fika och när alla var nöjda drogs det igång en fotbollsmatch. Jag var inte med utan nöjde mig med att fotografera och vara hejarklack.

Sen byttes det om till badkläder och bar av mot stranden, där ungarna lekte i vattnet och kastade sand på varandra. Jättekul.

När alla var färdigbadade var det dags för tipspromenad och därefter hamburgare med alla tillbehör. Vi packade ihop och sen åkte vi till en annan del av parken, där vi skulle sätta upp våra tält. Eftersom vi inte hade något tält hade vi turligt nog fått låna ett tält av en mamma på Svenska Skolan. Det var ett jättestort tält och vi delade det med en annan familj. Jag hade köpt två uppblåsbara madrasser och en sån där uppladdningsbar pump för att blåsa upp dem, men själva laddningen varkade jag fått om bakfoten för pumpen var stendöd när jag skulle blåsa upp madrasserna. Tack och lov var vi inte de enda som hade denna typen av madrass (eller detta problem heller för den delen), så det slutade med att en fungerande pump gick laget runt tills vi alla hade madrasser att ligga på. Tack för lånet, C!

När alla äntligen var färdiga med sina tält var det becksvart och vi vuxna parkerade oss vid lägerelden medan ungarna sprang runt i skogen och ömsom viftade med ficklampor, skrämde vettet ur varandra, trillade över uppstickande rötter eller skrek och jagade tvättbjörnar.När T dessutom delade ut små lysande stickor att ha i halsband runt halsen blev lyckan fullständig. Här är en film som visar hur det gick till:Jodå.

Runt elden grillades det korv, eldades pinnbröd och var allmänt trevligt. Timmarna gick och en efter en gick alla och la sig tills det till slut var någorlunda tyst och lugnt, förutom alla djur runt i skogen och så tokarna i lägret bredvid som emellanåt förde ett jäkla liv.

Det hade utlovats en regnfri natt så vi hade inget regnskydd på vårt tält, så vi kunde ligga och titta upp på himlen när vi skulle sova. Själva sömnbiten var det väl hur det kunde med; mindre sängplats än vanligt, ett inte helt slätt underlag till madrassen och så dessa naturljud runtomkring gjorde att många av oss var ganska trötta när söndagsmorgonen kom.

Efter en smarrig frukost var det dags att riva tälten och packa in alla våra grejor i bilarna igen, för nu var det dags att paddla kajak! Det var väldigt kul, även om vi blev lite blöta och några såg till och med delfiner! Jag känner att jag kommer få träningsvärk efter den turen...

När alla var tillbaka åkte vi och gjorde slut på resterna av frukosten och lördagens fika, innan det var dags att styra kosan hemåt igen.

Jag måste säga att det var en otroligt trevlig tur och vi har till och med pratat om att vi ska köpa oss ett eget tält och ge oss ut på egen hand fler gånger!

Oj oj.

Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Mmm, låter jättemysigt!
Jag älskar ju friluftsliv och vårt tält var det första gemensamma M och jag skaffade tillsamans. Haha, i början fotade vi det så mycket att man skulle kunnat tro det var vårt barn...1 ;-)
Och att sova med endast nät över si och inte yttertältet är bland det bästa jag vet. Titta på stjärnorna genom myggnätet! Underbart!
Nu blev jag otroligt tältsugen!!!!

Desiree sa...

Vilken trevlig utflykt. Duktigt att lyckas fotografera en av de där tvättbjörnarna i mörkret. Ni verkar ha fått till en toppenhelg ute i naturen.

Annie alias UFOt sa...

Låter verkligen som en superlyckad campingtur! Jag är smått avundsjuk!
Campat har jag nog inte gjort sen jag var på läger som 12-åring...
*nostalgisk*

Anne sa...

Jag tycker amrisarna är bra på att erbjuda parker som är som stora skogar ju och där man enkelt kan leva campingliv på ett mycket mer "lyxigt" sätt än vad vi kanske är vana vid då vi tänker tält, camping, skogsmulleliv...
Det finns ju ingen Allemansrätt så kanske därför man satsar mer på fina, fräscha skogar/parker för folk att kunna campa i. Bara några tankar...
Klart du ska vara stolt över J och hans insatser.
Nyfiken höra lite mer... Hur är de amerikanska föräldrarna i sådana här sammanhang?

aurorabuddha sa...

Herregu' sa kul ni har haft! Vilka lyckans ostar ni ar som har sa manga barn att vara med!